Το ότι ο Δόκτωρ μάς μπερδεύει εμάς τους δύο είναι ανησυχητικό για κείνον ή για μας;Όχι εγώ, ο Ζαζ έδωσε δείγματα μελετών για την PISA
Το ότι ο Δόκτωρ μάς μπερδεύει εμάς τους δύο είναι ανησυχητικό για κείνον ή για μας;Όχι εγώ, ο Ζαζ έδωσε δείγματα μελετών για την PISA
Παρεμπιπτόντως, οι συγκρίσεις που προσπαθείτε να αποφασίσετε να κάνετε είναι προκαταβολικά καταδικασμένες και βαρετές γιατί τόσα μηνύματα και ακόμα δεν αποφασίσατε τί θέλετε να συγκρίνετε. Τί κοιτάζουμε; Πόσες εφευρέσεις έχουν γίνει σε μια χώρα (δηλαδή πόσες ευρεσιτεχνίες κατοχυρώθηκαν); Πόσες δημοσιεύσεις διεθνούς εμβέλειας; Πόσες εμπορικές εφαρμογές; Πόσα χρήματα έχει βγάλει μια χώρα; Τί ζητάμε να συγκρίνουμε;
Κι επιπλέον, γιατί νανοτεχνολογία; Γιατί όχι κάποιον άλλο κλάδο; Και γιατί την τελευταία πενταετία μόνο, αφού ξέρουμε ότι η τελευταία πενταετία είναι πενταετία οικονομικής κρίσης με μεγάλες περικοπές στην επιχειρηματική δραστηριότητα, την καινοτομία και την έρευνα στην Ευρώπη.
Συγνώμη που θα οφτοπικίσω, θα είμαι σύντομος, όποιος θέλει ας δει τα λινκ: αθωώθηκε ο Θέμος Αναστασιάδης με βούλευμα για τα 5 εκατ. ευρώ στο Κολονάκι κλπ., γνωστή υπόθεση. Η ΕφΣυν έχει τέσσερις παραγράφους που απαξιούν να εξηγήσουν στο αξιότιμο αναγνωστικό κοινό της γιατί το δικαστήριο τον αθώωσε, απλώς με πόνο καρδιάς υπάρχει η κρυπτική παραδοχή "Ακολούθησε η ποινική δίωξη σε βάρος του, η οποία όμως ασκήθηκε πριν από την έκδοση απόφασης από φορολογικό δικαστήριο". Χρειάστηκε να ψάξω για ώρα (πολλοί αναπαρήγαν τάλε κουάλε το ΟΘΝΤΚ άρθρο της ΕφΣυν, στην Καθημερινή δεν βρήκα τίποτα) και να αναγκαστώ εντέλει να πάω στο άρθρο του Πρώτου Θέματος (ποιανού άλλου;) για να βρω ψήγματα, έστω, του σκεπτικού των δικαστών (ότι δηλ. ήταν δηλωμένα εισοδήματα). Δεν είμαι ούτε ντετέκτιβ ούτε φαν του Θέμου, αλλά διαπίστωσα οριστικά ότι και η ΕφΣυν υπηρετεί την όποια δική της αλήθεια και όχι την ενημέρωση. Τι δεοντολογίες και κουραφέξαλα. Κρίμα.Ο πειρασμός να βγάλω συμπεράσματα για τον δημόσιο διάλογο και τα επιχειρήματα με τα οποία τροφοδοτείται είναι προφανώς τεράστιος, αλλά μου αρκεί ως εδώ.
Για τη Φιλλανδία δεν είμαι και τόσο σίγουρη, θέλω κι άλλες πληροφορίες. Γιατί ναι μεν είναι χρήσιμο και απαραίτητο να γίνεται διασύνδεση των γνώσεων, αλλά δεν ξέρω πώς θα εφαρμοστεί.