Το νήμα για την παιδεία

SBE

¥
Είναι γνωστό ότι αν ένας χώρος είναι περιποιημένος τον σέβονται οι περισσότεροι και διατηρείται καθαρός, ενώ ένας χώρος ταλαιπωρημένος έελκει κι άλλους βανδαλισμούς.
Παρεμπιπτόντως, εγώ σπούδασα στο ΔΠΘ στην Ξάνθη και είχαμε πεντακάθαρα και κατακαίνουργα κτίρια. Μάλιστα είχε μετακομίσει η σχολή σε αυτά τη χρονιά που μπήκα. Δεν είναι εξαίρεση τα περιποιημένα κτίρια, απλά δεν είναι ο κανόνας.

Σας παρακαλώ να μου εξηγήσετε πώς γίνεται να παίρνει μεταπτυχιακό κάποιος, όταν η πτυχιακή του εργασία ξεκινάει ως εξής:

Χαρτοβιομηχανία είναι εργοστάσιο που προορίζεται μόνο για την παραγωγή χαρτιού και προϊόντων που σχετίζονται με το χαρτί π.χ. το χαρτί υγιεινής, tissue paper, χαρτόνι κ.ά. Κληρονόμησαν το όνομά τους από τους ξυλόμυλους...

...και συνεχίζεται ακόμα χειρότερα:

Καθώς όλο και περισσότεροι μύλοι βρίσκονται κοντά στο νερό που τροφοδοτούσε τα μηχανήματα του, ...
Ο μη ενσωματωμένος μύλος ήταν αυτός που είχε προετοιμάσει μόνο ξύλα για την τελική επεξεργασία που έγινε εκτός έδρας. Ο ολοκληρωμένος μύλος διέθετε και τις δύο αυτές εγκαταστάσεις σε μια ενιαία τοποθεσία...

(αυτά όλα στην πρώτη σελίδα).

Πώς είναι δυνατόν;

SBE

¥
Άμα σου δείξω διδακτικό υλικό από πανεπιστήμιο ελληνικό που δεν θα ονομάσω, θα καταλάβεις ότι και το διδακτικό προσωπικό με διδακτορικά κλπ τα ίδια χάλια είναι. Το πιο πάνω φαντάζομαι μεταφράστηκε από μηχανή που άφησε αμετάφραστα τα χαρτομάντιλα.

Αλλά, για να πω την αμαρτία μου, στο τέταρτο έτος στην ηλεκτρακουστική (επιλογής) είχα κάνει μια εργασία για την αναπαραγωγή ήχου που έπρεπε να την παρουσιάσω στην τάξη και περιλάμβανε η παρουσίαση εξήγηση για το πώς δουλεύει ένα πικάπ και κάποιοι συμφοιτητές είχαν χαμογελάσει ειρωνικά (μεταξύ αυτών κι ο ωραίος του έτους, και μετά από αυτό έπαψε να μου φαίνεται ωραίος και ελπίζω τώρα να έχει χάσει όλα του τα μαλλιά και να έχει κοιλίτσα για να μάθει να κοροϊδεύει). Το πρόβλημα ήταν ότι ΟΝΤΩΣ δεν ήξερα πως λειτουργεί, πέρα από τα χοντρικά, και το ανάφερα για να ξέρουμε όλοι που βρισκόμαστε. Από παιδαγωγική άποψη ήταν σωστό δηλαδή.

Last edited by a moderator: