Αν πιστεύεις ότι είναι πασίγνωστο στους τηλεθεατές ένα τόσο εξειδικευμένο γεγονός όπως το ποια εταιρεία έχει αναλάβει αποκλειστικά τον υποτιτλισμό ενός καναλιού, τότε δεν χρειάζονται δικά μας σχόλια για να γίνει αυτή η παρεξήγηση που αναφέρεις. Ο κάθε ενημερωμένος τηλεθεατής που δεν είδε την ταινία μέχρι το τέλος, θα έχει ήδη νομίσει, προφανώς εσφαλμένα, ότι στην καινούργια εταιρεία οφείλεται ο υποτιτλισμός, και είμαι σίγουρη ότι πολλοί δεν θα άντεξαν να τη δουν μέχρι τέλους. Από την άλλη πλευρά, θα ήταν τιμή μας να μας διαβάζουν τόσο πολλοί τηλεθεατές που να αντλούν τα συμπεράσματά τους από μας, αλλά είναι σίγουρο ότι δεν έχουμε τόσο μεγάλο κοινό.Νομίζω πως καλό θα ήταν να αναφερθεί το όνομα της εταιρείας που έκανε τη μετάφραση της συγκεκριμένης ταινίας, όχι για άλλο λόγο, αλλά για να μη γίνει σύγχυση της συγκεκριμένης ταινίας με την εταιρεία η οποία έχει αναλάβει τον υποτιτλισμό των ταινιών και των σειρών του ALPHA.
Δεν ξέρω κατά πόσο χρησιμοποιείται αλλά εμένα μου φαίνεται κάπως αστείο:
Τώρα ο υπολογιστής και σε χάπι! Από άρθρο του in.gr
-υπολογιστές ταμπλέτες ...
Από τη σημερινή Καθημερινή:
Ισχυρή κριτική δέχεται η οικοδεσπότης της κλιματικής συνόδου με την αιτιολογία ότι λειτουργεί υπέρ των πλουσιότερων χωρών.
Δεν είναι το σχήμα η ειδοποιός διαφορά των tablet pc, αλλά ένα συγκεκριμένο λειτουργικό χαρακτηριστικό τους: η οθόνη τους περιστρέφεται κατά τρόπο που να καλύπτει το πληκτρολόγιο και ο χρήστης γράφει ή κάνει επιλογές σε αυτήν με αφή ή γραφίδα.Κάτι του στιλ "υπολογιστές σε σχήμα πλακέτας" θα ήταν αφόρητα ξενερουά και απαραδέκτως άστοχο;:)
Αν δεν σ' το κλέψει αυτό ο Σαραντάκος, να μη με λένε ό,τι και τον Σαραντάκο.
Νομίζω ότι ολόκληρη η παραπομπή είναι σκέτο περιβόλι. Αρχίζοντας από την ανυπέρβλητη "οικοδεσπότη" (ΟΚ αυτό είναι το κορυφαίο), συνεχίζοντας με την "κλιματική σύνοδο" και ολοκληρώνοντας με το "λειτουργεί υπέρ"! Αν αυτά είναι ελληνικά εγώ είμαι αστροναύτης (ζητώ συγγνώμη από τους επαγγελματικά ή αβαταριακά θιγόμενους).
Το 'λειτουργεί υπέρ' τι πρόβλημα έχει;
Στη συγκεκριμένη διατύπωση εγώ θα έλεγα ότι «η Δανία ευνοεί τις πλουσιότερες χώρες» (σκανδαλωδώς, ίσως) ή «εργάζεται υπέρ των πλουσιότερων χωρών», αλλά δεν θα έλεγα ότι «η Δανία λειτουργεί». Ίσως αυτό εννοεί και ο Ρογήρος.
Το 'λειτουργεί υπέρ' τι πρόβλημα έχει;
Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του κρατικού καναλιού, αυτό που συνέβη στην Κύπρο είναι "ιεροσυλία του τάφου".
Πρόσθεσε στις συνθήκες και το «στην Αθήνα». :) Αν το πεις στα βόρεια, σε κράζουν (ελπίζω, ακόμη ).Το "αμέ" είναι επιφώνημα που χρησιμοποιείται σε πολύ ανάλαφρες καταστάσεις, όταν η ατμόσφαιρα το επιτρέπει και συνήθως όχι από ενήλικες.