Και από το λουκουμά βγάζουμε ξίγκι

SBE

¥
Αυτό που με στενοχωρεί περισσότερο (σχεδόν με τρομάζει) είναι ότι πριν πάρουν τέτοια έκταση τα μπλογκ στο Διαδίκτυο, κοιμόμασταν τον ύπνο του δικαίου, ασφαλείς μέσα στον δικό μας κύκλο ανθρώπων που ποτέ δεν θα μας έβριζαν χυδαία κάθε φορά που θα διαφωνούσαμε. Οι άλλοι υπήρχαν, αλλά δεν είχαμε ανταλλαγές απόψεων μαζί τους. Τους βλέπαμε μόνο αραιά και πού στον δρόμο, όταν κρατούσαν ένα τιμόνι και έβριζαν όποιον τολμούσε να βρεθεί στον δρόμο τους. Τώρα είναι παντού γύρω μας, δίπλα μας -- εκτός αν επιλέξουμε συνειδητά να μη σχολιάζουμε ποτέ σε μπλογκ ή να μη διαβάζουμε τα σχόλια των άλλων.

Ω, Αλεξάνδρα... Είναι εμφανές ότι δεν εχεις εξοικιωθεί με τον κλάδο των internet binelics.
Πολύ πριν γίνουν μόδα τα μπλογκ υπήρχαν οι λίστες συζητήσεων και μερικές ήταν έτσι και χειρότερα. Μερικές υπήρχαν απλώς για να ανταλλάσσουν βρισίδια τα μέλη (άγνωστοι μεταξύ τους, απλά διαφωνούσαν για όλα). Νομίζω οι χαρακτηριστικότητες που έχω υπόψη ήταν κάτι αγγλόφωνες ελληνικού ενδιαφέροντος που εκεί μέσα μαλλιοτραβιόντουσαν βαρεμένοι Έλληνες, Τούρκοι και ΠΓΔΜ-ητες.


Τα καλύτερα ντόνατς τα έφτιαχνε ο Φάκαλος στην Πάτρα. Όλα τα άλλα είναι τηγανισμένος αφρός.
Πολλά χρόνια αργότερα πήγα σε μαθήματα αρτοποιίας στην Αγγλία και φτιάξαμε σε ένα μάθημα ντόνατς και μερικά άλλα αρτοσκευάσματα που φτιάχνονται με την ίδια ζύμη και ήταν ακριβώς σαν του Φάκαλου.
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Όντως, δεν έχω συμμετάσχει ποτέ σε τέτοιες λίστες. Η πρώτη μου επαφή με ανταλλαγή απόψεων με αγνώστους ήταν τα μεταφραστικά φόρουμ. Συγχρόνως έγινε αυτή η έκρηξη των μπλογκ. Μπαίνεις να διαβάσεις τις απόψεις του μπλογκογράφου και από κάτω μερικοί άγνωστοι βρίζονται χυδαία.
 

daeman

Administrator
Staff member
Α, μάλιστα! Γρουνοπούλα γεμιστή με λουκουμάδες, πραλίνα και πολύ σιρόπι σοκολάτα. Έφυγα! :D
Και σαντιγί! Και μαρασκίνο!

σοκολατοπραλινολουκουμαδογρουνοπούλα με σαντιγί, κερασάκια και αμυγδαλάκια, κν. τουρντούκενο μαξ, πιο κν. κόλαση
[βλ. & τουρκ. σατανά λουκούμ]


Όλα γέμιση της γρνπούλας; #ναυτία...:cry:

Μην τσιγκουνεύεσαι, Ζαζ, όνειρα κάνουμε, βάλε κι άλλα:

Ε ναι, εννοείται γέμιση! Το οβελιξικό μέλι θα το πινελάρουμε στην πέτσα για να 'ναι κρατσανιστή.



 
Ωραιότατα είναι αυτά τα λουκουμοντόνατς... Ανώτερης ποιότητας από πολλά άλλα.

Και η τιμή; Εξαιρετική! 5 ευρώ τα 60 κομμάτια που μόλις τα ζεστάνεις δεν μπορείς να σταματήσεις να τα τρως. (η τιμή μού μεταφέρθηκε από συγγενικό πρόσωπο δεν την πλήρωσα εγώ. Εγώ τα έφαγα μόνο!)
 

daeman

Administrator
Staff member
Faith in humanity: Restored -> http://goo.gl/Ku7wVl :p

640px-Bacon_donut.jpg ...........................................................


Bacon Maple Bar from Voodoo Doughnut in Portland, Oregon........A melted chocolate bar drizzled over bacon

The Swirls bakery in Omaha, Nebraska started a "maple bacon donut craze" with its version sometimes referred to as "The Elvis". The bakery's owner, Dawn Brown, said she wanted something shocking that people would love or hate, and would talk about. She describes the concept as simple: "It's your breakfast plate turned into one item that you put in your mouth." She reported: response from her customers has been overwhelming, and she prepares five pounds of bacon daily. "I know that most people are coming for the maple bacon donut a.k.a. 'The Elvis'."

Must be that voodoo that they do. :rolleyes:


There is: bacon ice cream; bacon-infused vodka; deep-fried bacon; chocolate-dipped bacon; bacon-wrapped hot dogs filled with cheese; brioche bread pudding smothered in bacon sauce; hard-boiled eggs coated in mayonnaise encased in bacon — called, appropriately, the 'heart attack snack'; bacon salt; bacon doughnuts, cupcakes and cookies; bacon mints; 'baconnaise', which Jon Stewart described as 'for people who want to get heart disease but are too lazy to actually make bacon'; Wendy's 'Baconnator' — six strips of bacon mounded atop a half-pound cheeseburger — which sold 25 million in its first eight weeks; and the outlandish 'bacon explosion' — a barbecued meat brick composed of 2 pounds of bacon wrapped around 2 pounds of sausage.

— Arun Gupta,
The Indypendent


Και από το λουκουμά βγάζουμε ξίγκι και στο λουκουμά βάζουμε ξίγκι:

Seduced by Bacon: Recipes & Lore about America's Favorite Indulgence

From the blurb:

Almost every dish can be made better with bacon. Not only does it flatter savories, it’s an admirable complement to sweets as well. Seduced by Bacon offers sensuous dishes for breakfast, lunch, dinner, dessert, and any time in between. Entice your guests with Pecan Waffles smothered in a Caramel-Bacon Sauce, arouse all your senses with an Open-Faced Cheddar & Turkey Bacon Sandwich with Beer-Glazed Onions, and finally, bewitch your taste buds with a French Apple Tart with Cheddar Cheese Crust & Sweet Brittle Topping.

...
Sham Harga had run a succesful eatery for many years by always smiling, never extending credit, and realizing that most of his customers wanted meals properly balanced between the four food groups: sugar, starch, grease and burnt crunchy bits.

Terry Pratchett, Men At Arms
 

Zazula

Administrator
Staff member
Το παρόν νήμα έχει τις ευλογίες του γνωστού Ισπανού κιθαριστή Πάχο ντε Κοιλία. :D
 

daeman

Administrator
Staff member
Το παρόν νήμα έχει τις ευλογίες του γνωστού Ισπανού κιθαριστή Πάχο ντε Κοιλία. :D

Για το ξεκάρφωμα :whistle::
bacon (n.)
early 14c., "meat from the back and sides of a pig" (originally either fresh or cured, but especially cured), from Old French bacon, from Proto-Germanic *bakkon "back meat" (cf. Old High German bahho, Old Dutch baken "bacon"). Slang phrase bring home the bacon first recorded 1908; bacon formerly being the staple meat of the working class.


Για την πλάκα του:


http://www.todayifoundout.com/index.php/2011/01/the-patron-saint-of-bacon/


Για τον θρύλο:

How Saint Anthony Brought Fire to the World
a traditional story from the Mediterranean Islands, retold by Boria Sax, Ph.D.

Ε βέβαια, άψητο το μπέικον; :p


Επί της ουσίας:

There are various legends associating him with pigs: one is that for a time he worked as a swineherd.


His relationship with pigs and patronage of swineherds is a little complicated. Skin diseases were sometimes treated with applications of pork fat, which reduced inflammation and itching. As Anthony’s intervention aided in the same conditions, he was shown in art accompanied by a pig. People who saw the art work, but did not have it explained, thought there was a direct connection between Anthony and pigs – and people who worked with swine took him as their patron.
http://saints.sqpn.com/saint-anthony-the-abbot/



Now we know what the Temptation of St Anthony really was. Here, piggy piggy. Here, piggy piggy. :cheek:
 

SBE

¥
Δεν ξέρω τι μπέικον τρώτε στην Ελλάδα, αλλά παντως οι στενόμακρες λουρίδες λίπους που πουλάνε εδώ δεν μετράνε για κρέας, οπότε άνετα μπορεί κανείς να τους βάλει και σιρόπια και να τις κάνει καραμελέ κλπ κλπ κλπ.
 

nickel

Administrator
Staff member
Όπως είπε ο μεγαλύτερος από τους Μπέικον, ο Φράνσις:
Hope is a good breakfast, but it is a bad supper.

Το ίδιο ισχύει για το μπέικον.
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Προτείνω μπανάρισμα του Ζάζουλα τις μεσημεριανές ώρες, όταν μου πέφτει το ζάχαρο.
 
Top