Και από το λουκουμά βγάζουμε ξίγκι

nickel

Administrator
Staff member
Κάπως έτσι έκανα κι εγώ, μείον τις στριγκλιές, όταν βρέθηκα στην Αγγλία στα δεκάξι μου και πρωτοέφαγα μπέικον. Τότε μπορεί και να μην το έφερναν καν στην Ελλάδα. Σίγουρα δεν έμπαινε στο σπίτι μας.
 

SBE

¥
Νικελ, δεν σε έκοβα για 216 ετών. :-)
Εμείς προτιμούσαμε το στρογγυλό μπέικον, αυτό που δεν το βρίσκεις στην Αγγλία. Kαι που εδώ που τα λέμε έχω καιρό να το δω και στην Ελλάδα.
 

daeman

Administrator
Staff member
Ποιο είναι το στρογγυλό μπέικον; :confused:

Back bacon:

"Canadian bacon" is American usage for a form of roughly cylindrical fully cooked back bacon, usually smoked, trimmed into medallions, and thickly sliced. The term "Canadian bacon" is not actually used in Canada, and the product is generally known simply as "back bacon", while "bacon" standing alone refers to the same streaky pork belly bacon as in the United States. "Canadian" bacon is made only from the lean eye of the loin and is ready to eat; this preparation is closer to ham than standard North American bacon.

What's the Difference Between Canadian Bacon (or Irish, or English) and American?


The English Breakfast Society.
 

bernardina

Moderator
Για τον Ζάζουλα με αγάπη, να του πάει καλά η χρονιά!:p

http://www.andro.gr/geusi/to-thriliko-sandwich-tou-elvis/

Ιδού η αυθεντική συνταγή του «Fool’s Gold Loaf». Αναλώνεται από τον χρήστη έχοντας γνώση των κινδύνων: Υλικά 2 κ.σ. μαργαρίνη 1 καρβελάκι γαλλικό λευκό ψωμί, 450 γρ. μπέικον σε φέτες 1 βαζάκι φυστικοβούτυρο κρέμα 1 βαζάκι ζελέ σταφυλιού. Παρασκευή – Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C. Απλώνουμε ασύστολα τη μαργαρίνη γύρω απ’ το ψωμί. Το βάζουμε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί στο φούρνο. – Εντωμεταξύ, τηγανίζουμε το μπέικον σε λίγο λάδι, μέχρι να γίνει τραγανό και το στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί. – Βγάζουμε το ψωμάκι από το φούρνο μόλις ροδίσει ομοιόμορφα, μετά από κανένα τεταρτάκι. Κόβουμε το ψωμί κατά μήκος και αφαιρούμε την ψίχα χωρίς υπερβολές. Απλώνουμε μια παχιά στρώση φυστικοβούτυρο στο εσωτερικό και μετά άλλη μια παχιά στρώση ζελέ σταφυλιού. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να κουραστούμε. – Χώνουμε μέσα το μπέικον. Κλείνουμε και δαγκώνουμε.

 

daeman

Administrator
Staff member
Ένα πράγμα που λείπει απ’ αυτό το νήμα είναι η υψηλή τέχνη. Σκοπεύω να κλείσω το κενό.
...

Impressionism, eh? Well, when it comes to bacon, I prefer naturalism myself:

...
Και από το λουκουμά βγάζουμε ξίγκι και στις τοπιογραφίες βάζουμε ξίγκι:

Salami River




Salami Tuscany



...

Foodscapes, Carl Warner

Γι' άλλους ονειρότοποι, ουτοπίες, γι' άλλους χοληστερότοποι, κακοτοπιές.

And the first impression always lasts. It's only natural, and raw. :cheek:
 
Top