Τελοσπάντων, αυτά είναι υποκειμενικά και εδώ ούτε γκουγκλ βοηθάει κι ο καθένας επηρεάζεται και από το πώς το συνηθίζει ο ίδιος. Εγώ ας πούμε ποτέ δεν σκόνταψα πριν πω "απάντησέ μου" ενώ θα αποφύγω να πω ή να γράψω "επίλεξε αυτό που θέλεις". Πάντως, ειλικρινά μου φαίνεται τερατώδες να αφήσω σε κείμενο τύπο όπως π.χ. "απέφευγέ τον". Και εξίσου ειλικρινά, το "ΔΙΑΚΟΨΕ ΤΗΝ" μου φαίνεται εντελώς φυσιολογικό, αφού κι εγώ έτσι το λέω.
Εννοείται ότι επηρεαζόμαστε από το τι χρησιμοποιούμε και προσωπικά. Θα είχε όμως ενδιαφέρον να δούμε τι χρησιμοποιούν όσοι δεν έχουν σχέση με τα γλωσσικά, όχι εμείς που ξέρουμε το γραμματικά σωστό και έχουμε ακούσει και χίλιες δυο συζητήσεις για το θέμα. Εκεί, έχω την αίσθηση, μόνο αίσθηση δυστυχώς -θα βοηθούσε να είχαμε κάποια έρευνα-, ότι στα περισσότερα από αυτά τα ρήματα -ενδεχομένως και με τον διαχωρισμό που κάνεις- οι ομιλητές προκρίνουν τον αντιγραμματικό τύπο. Φυσικά η στάση τους μπορεί να έχει αλλάξει σε σχέση με μια-δυο δεκαετίες πριν, αφού τώρα το λάθος επισημαίνεται πολύ περισσότερο.
Και μια και λες ότι το 'διάκοψέ την' σου φαίνεται φυσιολογικό, και αν θυμάσαι φυσικά: Πάντα αυτόν τον τύπο χρησιμοποιούσες;