Πάντως, γι' αυτό το θέμα των «κόκκινων γραμμών» του Καμμένου ένα είναι το σίγουρο, όπως έλεγε χθες ένας φίλος: το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ θα κληθούν να ψηφίζουν τα νομοσχέδια που αφορούν ευαίσθητα κοινωνικά θέματα. Φαντάζομαι και ελπίζω πως θα τα ψηφίζουν, αν όμως δεν το κάνουν σίγουρα θα δεχτούν άγρια κριτική, ενώ από την άλλη οι ΑνΕλ έχουν νίψει τας χείρας τους αφού κανείς δεν περιμένει από αυτούς να κάνουν κάτι άλλο.
Εντωμεταξύ, οι ΑνΕλ θα συνεχίσουν να έχουν ευαίσθητες κυβερνητικές θέσεις, και ευτυχώς που τελείωσε η προεκλογική περίοδος στην Τουρκία και ο Ερντογάν δεν θα έχει ανάγκη να πουλάει στους δικούς του ιθαγενείς τσαμπουκάδες στο Αιγαίο, ειδάλλως δεν είμαι σίγουρη τι θα έβλεπαν τα μάτια μας.
Και μιας και είπα για ευαίσθητες κυβερνητικές θέσεις, ευχαριστώ το ιπτάμενο μακαρονοτέρας που η Έλενα η Κουντουρά πήρε το Υπουργείο Τουρισμού και όχι το Υγείας:
2. Δεδομένου ότι η συντριπτική πλειοψηφία των γεννήσεων είναι από έγγαμα ζευγάρια, η αγαμία των νέων στις γόνιμες ηλικίες 20-39, δημιουργεί επίσης όξυνση του προβλήματος. Μια αύξηση που παρουσιάζεται στις γεννήσεις είναι πλασματική γιατί υπάρχει εισροή μεταναστών και λαθρομεταναστών στη χώρα μας που είναι εγκατεστημένοι εδώ και πάνω από 5 χρόνια και γεννούν τα παιδιά τους σε δημόσια νοσοκομεία.
3. Βασική αιτία της υπογεννητικότητας είναι η έκτρωση και η αντισύλληψη, που προκαλούν στειρότητα σε μεγάλο ποσοστό. Δυστυχώς η χώρα μας έχει το μελαγχολικό ρεκόρ εκτρώσεων. Τρομάζει κανείς, ακούγοντας ότι 300.000 παιδιά το χρόνο σκοτώνονται με τις εκτρώσεις. Χωρίς αμφιβολία, η έκτρωση είναι ασυμβίβαστη με την ιπποκρατική αντίληψη και με τη χριστιανική ηθική.
4. Η χαλάρωση της θρησκευτικής συνείδησης, το εύκολο διαζύγιο και η αύξηση των μονογονεϊκών οικογενειών - κυρίως μητέρα με ένα παιδί - μαζί με τη μετανάστευση και την αστικοποίηση των αγροτών, το γενικά χαμηλό μορφωτικό και τεχνικό-επιστημονικό επίπεδο και την ανεπαρκή υγειονομική οργάνωση και προστασία, είναι οι υπεύθυνοι παράγοντες για τη δημογραφική κρίση.
5. Η εγωιστική και μη κοινωνική στάση των νέων Ελλήνων απέναντι στην οικογένεια και το παιδί, έχουν καταλυτική σημασία για το όλο πρόβλημα. Δηλαδή στην ιεραρχία των αναγκών πρώτα τοποθετείται το πολυτελές σπίτι και το μεγάλο αυτοκίνητο, τα ταξίδια και το σκάφος και, αν μείνει καιρός και μυαλό, κάνουμε και παιδί.
http://www.elenakountoura.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=RESOURCE&cresrc=73&cnode=8