Πάντως, να πω τη μαύρη μου αλήθεια...
Πρόσεχε, καρφώνεσαι. :)
Πάντως, να πω τη μαύρη μου αλήθεια...
δεν αρχίζει τα "παραλάβαμε χάος/καμμένη γη"
Με την ευκαιρία, για σχολίασε πλιζ και τον λαϊκισμό «θα υπάρξει θεαματική μείωση δαπανών, μέσω μείωσης του αριθμού των συμβούλων, για να εξοικονομηθούν πόροι, για να επαναπροσληφθούν οι καθαρίστριες του υπουργείου» που είπε. :) Εγώ πάντως θα περιμένω για αυτό εδώ να δω τα νούμερα.
Να σου εξηγήσω τότε κι εγώ, αφού δεν ήταν τελικά τόσο εμφανές, το γιατί θεώρησα τη συγκεκριμένη τοποθέτηση «λαϊκισμό»: Διότι συνδέει δύο άσχετα μεταξύ τους πράγματα, μόνο και μόνο για τη συναισθηματική τους εργαλειοποίηση (ο κόσμος που μας ψήφισε συμπαθεί τις άδικα απολυμένες καθαρίστριες, ο κόσμος γενικά αντιπαθεί τους παχυλά αμειβόμενους και συχνά αργόμισθους συμβούλους). Πάμε λοιπόν στην ορθολογική ανάλυση:Δεν το θεώρησα καθόλου λαϊκισμό. Δείγμα γραφής το θεώρησα. Για μια υπόθεση για την οποία αφενός η δικαιοσύνη αποφάνθηκε υπέρ των καθαριστριών και αφετέρου εγέρθηκαν πολλές ενστάσεις αναφορικά με το εν τέλει κόστος των αναθέσεων σε ιδιωτικά συνεργεία.
Νομίζω ότι η αντίφαση δεν είναι τόσο στο τί έλεγε ο Β τότε και τί λέει τώρα αλλά στο τί έλεγε το κόμμα του τότε και τώρα.Τι να σου πω, ρε Δόκτορα. Εγώ δεν βλέπω κάποια ιδιαίτερη αντίφαση στα λεγόμενα του Βαρουφάκη και τον παρακολουθώ χρόνια.
Στο κόστος των 7 εκ./χρόνο περιλαμβάνεται και το συνταξιοδοτικό κόστος τους απ' όταν συμπληρώσουν μέχρι το διηνεκές;Από κάτι στοιχεία που είδα, πάντως, οι καθαρίστριες του υπουργείου στοίχιζαν περί τα 7 εκ. τον χρόνο και του ιδιωτικού συνεργείου τώρα κοστίζουν 4,5 εκ. τον χρόνο. Κέρδος βέβαια προκύπτει μετά το πέρας 16 μηνών από την αλλαγή, γιατί το κόστος διαθεσιμότητας των καθαριστριών ήταν γύρω στα 3,5 εκατομμύρια.
Εγώ θα έλεγα μάλλον ότι "το Facebook επιτρέπει σε όλους τους αναγνώστες του να δουν αθέατες όψεις, που συχνά μπορεί να είναι οι χειρότερες, των συνανθρώπων τους". Πιστεύω ότι φέρνει πολύ κοντά τους πολιτικούς στο κοινό, τόσο κοντά όσο μόνο οι φίλοι τους και οι δημοσιογράφοι μπορούσαν να βρεθούν ακούγοντάς τους στα πολιτικά καφενεία και σαλόνια, φτάνει να έχουν το ελάττωμα να φλυαρούν. Το θεωρώ εξαιρετικά θετικό αυτό για την απομυθοποίηση ολονών (μας). Φυσικά αυτό θα μπορούσε να αποφευχθεί αν προσλάμβαναν όλοι αυτοί οι "ακαπίστρωτοι" κάποιον υπεύθυνο δημόσιων σχέσεων για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά εδώ είναι Ελλάδα και γενικά προς το παρόν τα μέσα αυτά δεν έχει καταστεί ίσως σαφές πόσο μπορεί να επηρεάσουν τη ζωή τους, και άρα εξακολουθούν να γράφουν ό,τι τους έρθει, όπως τους έρθει.Φαίνεται ότι αυτό το Facebook βγάζει σε πολλούς τον χειρότερό τους εαυτό.