Από όσα έχω διαβάσει, οι αρμόδιοι έκριναν ότι αυτές οι ενστάσεις δεν ισχύουν για διάφορους δημόσια διατυπωμένους λόγους.
:lol: :lol: :lol:Όπως έγραφε και ο Βουλαρίνος στο φ/β: έναν εργατικό άνθρωπο βρήκαν και βάλθηκαν να τον πεθάνουν στη δουλειά
Δεν κατάλαβα αυτό με το τι να διαβάζω. :sΠρόσεχε τι διαβάζεις, Ζαζ... ;)
Δεν νομίζω ότι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν ξέρουν τι είναι ή, κυριότερα, τι ήταν ο Καμμένος. Ας ήθελε το ΚΚΕ να κυβερνήσει ή να συναινέσει για μια φορά στη ζωή του, για να είχαμε μια φορά Αριστερά αυθεντική. Αλλά δεν... Επομένως, τι ήταν το πιο συνετό, που λέει και ο νίκελ, να μην κυβερνήσει καθόλου το 36%, αλλά πάλι το 4% του ΠΑΣΟΚ (όπως στις προηγούμενες εκλογές) ή να κάνει αυτή τη συγκυβέρνηση;
Επαναλαμβάνω, όμως, το ζουμί. Δεν αγιοποιήθηκε κανένας Καμμένος, εκτός αν μας καθορίζουν τα ΜΜΕ την άποψη.
Ακριβώς. Τα επιχειρήματα ωστόσο αναλώνονται σε «υπάρχουν και αλλού φασίστες, οι δικοί μας όμως είναι οι καλύτεροι».Το οποίο είναι —κι όποιος βλέπει κοινωνικά δίκτυα δεν μπορεί να μην το παρατηρήσει— ότι πέρα από ελάχιστους μουδιασμένους ή εσωτερικά συνεπείς η συντριπτική πλειονότητα των συνειδητοποιημένων Συριζαίων αγιογραφεί και αγιοκατατάσσει Ανέλ και Καμμένο. Αυτό μου έκανε εντύπωση, αυτό σχολίασα. Αν ήθελαν ρεαλπολιτίκ και τέχνη του εφικτού, ας είχαν τα κοχόνες να πουν ότι ναι, είναι ακροδεξιός αλλά μας ενδιαφέρει η εθνική αποστολή. Όχι και να μας λένε ότι είναι ο καλύτερος που υπάρχει και γαργάρα όλα τ' άλλα, ΡαχηλΜάκρη-style.
Για να υπάρχουν και τα ποσοστά: στις εκλογές Ιουνίου του 2012, είχαμεΕπομένως, τι ήταν το πιο συνετό, που λέει και ο νίκελ, να μην κυβερνήσει καθόλου το 36%, αλλά πάλι το 4% του ΠΑΣΟΚ (όπως στις προηγούμενες εκλογές) ή να κάνει αυτή τη συγκυβέρνηση;
Για να υπάρχουν και τα ποσοστά: στις εκλογές Ιουνίου του 2012, είχαμε
ΝΔ 29,66 %
ΠΑΣΟΚ 12,28 %
Σύνολο 41,94%
Στις εκλογές Ιανουαρίου 2015 έχουμε
ΣΥΡΙΖΑ 36,34 %
ΑΝΕΛ 4,75 %
Σύνολο 41,09%
Επομένως, οι δύο κυβερνήσεις έχουν σχεδόν τα ίδια ποσοστά στο σύνολό τους. Η προηγούμενη όμως ήταν χούντα και τέτοια. Αυτή εδώ φαντάζομαι ότι δεν είναι.
Επομένως, οι δύο κυβερνήσεις έχουν σχεδόν τα ίδια ποσοστά στο σύνολό τους. Η προηγούμενη όμως ήταν χούντα και τέτοια. Αυτή εδώ φαντάζομαι ότι δεν είναι.
Τώρα, σε αυτό που λες Νίκελ περί μικρόψυχης αντιπολιτευτικής τακτικής που δεν θα ήθελες να δεις: γιατί, μέχρι τώρα η αντιπολιτευτική τακτική του νυν κυβερνώντος κόμματος ήταν μεγαλόψυχη, παρόλο που η χώρα πέρναγε εξαιρετικά δύσκολες στιγμές;
Πολύ χαίρομαι, αγαπητέ Αζιμούθιε, που δεν συγκαταλέγεσαι σε όσους θεωρούσαν ότι η προηγούμενη κυβέρνηση ήταν χούντα. Επομένως δεν καταλαβαίνω γιατί παρεξηγήθηκες. Ελπίζω να μην είναι επειδή αμφισβητείς τη γενικώς διαδεδομένη χουντορητορεία για τη συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, με αποκορύφωση το ανιστόρητο «η χούντα δεν τελείωσε το '73».Παλάβρα, νομίζω πως αυτές εδώ οι φράσεις σου αντιτίθενται στον σκοπό του νήματος και εκφράζουν με ειρωνεία μια εντελώς προσωπική γνώμη. Καταλαβαίνω την πικρία σου για το αποτέλεσμα των εκλογών, αλλά δεν νομίζω ότι άξιζα τέτοια απάντηση.
4 έχει τώρα, 12 είχε τότε το ΠΑΣΟΚ. Δεν παύει να ήταν ένα κόμμα που συν-κυβέρνησε με τόσο αυταρχισμό σαν να είχε το 49% του '81 (αν δεν τα λέω σωστά, βάλε μου πάλι τα ποσοστά). Το ίδιο ΔΕΝ πρέπει να κάνει ο Καμμένος τώρα. Δυστυχώς ή ευτυχώς, δεν υπάρχουν αυτοδυναμίες πλέον, επομένως καλώς ή κακώς πρέπει να βρεις κάποιον να συμμαχήσεις. Μακάρι να ήταν πιο αρεστός ο εταίρος του ΣΥΡΙΖΑ ή πιο συμβατός, αν θέλετε, αλλά δεν υπήρχε απ' ό,τι φαίνεται.
Συμπερασματικά, αγαπητή Παλάβρα, μπορεί να μας χωρίζουν πολλά, αλλά ένα επίπεδο πολιτισμού μπορούμε να κρατήσουμε, αν θέλεις. ;)
Τα όσα γράφω παραπάνω ορμώνται κυρίως από το ό,τι βρέθηκα ξαφνικά να ζω σε μια χώρα όπου ένα κόμμα του 4% παίρνει αποφάσεις για το μέλλον μου χωρίς να με ρωτήσει κανείς.