σας γυρνάνε τ' άντερα με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα
Εγώ είμαι από εκείνους που συμπαθούν τον Τσίπρα (μέχρι τη στιγμή που αρχίζει να λέει πράγματα που ένα ένα μπορούμε να τα συζητήσουμε και να προσπαθήσω να σου δείξω γιατί νομίζω ότι θα έπρεπε να γυρίζουν τα άντερα κάθε ανθρώπου με κάποιες από τις δικές μου αρχές), αλλά μου είναι απολύτως αδύνατο να συμπαθήσω τον σημερινό Σύριζα. Είναι ένα μόρφωμα στημένο στη συγκυριακή αντίθεση στα μνημόνια, από ένα εντελώς αταίριαστο μίγμα που σαν φαγητό θα σου προκαλούσε ανακατωσούρα και σε κάθε πολιτικό ον θα έπρεπε να γυρίζει τα άντερα. Υποθέτω ότι η συμπάθεια που ίσως νιώθεις εσύ για το μόρφωμα στηρίζεται περισσότερο στη δική σου αντίθεση στα μνημόνια, έτσι; Ή στην αγάπη σου για τον παλιό αγνό Σύριζα του 3%. Για να ξέρουμε για τι συζητάμε. Θα συζητήσουμε για το πόσο ωραίο είναι το μόρφωμα και πόσο μπορείς να περιμένεις ότι θα μπορούσε ποτέ αυτό να διοικήσει αποτελεσματικά τη χώρα και να συνομιλήσει αποτελεσματικά με την Ευρώπη, με το μίγμα πολιτικών και ανθρώπων που φιλοξενεί; Ή θα συζητήσουμε την (κοινή ενδεχομένως) απέχθειά μας για τους άλλους πολιτικούς και τις άλλες πολιτικές που προηγήθηκαν — προσπαθώντας ωστόσο να βρούμε τι ακριβώς μας άρεσε και τι έκανε καλό στη χώρα, και τι όχι, για να μην απαξιώνουμε και ισοπεδώνουμε τα πάντα.
Αυτά σαν πρώτη αντίδραση, σε ένα μόνο μέρος του σχολίου σου. Γιατί έχουν ειπωθεί τόσα εδώ που θα ήθελα να σχολιάσω, αλλά είναι κι εμένα ο χρόνος μου εξίσου πιεσμένος. Θα επανέλθω όμως, δεν θα μου γλιτώσεις εύκολα.