Ελλάδα 2015

Zazula

Administrator
Staff member
Εγώ θα έλεγα μάλλον ότι "το Facebook επιτρέπει σε όλους τους αναγνώστες του να δουν αθέατες όψεις, που συχνά μπορεί να είναι οι χειρότερες, των συνανθρώπων τους". Πιστεύω ότι φέρνει πολύ κοντά τους πολιτικούς στο κοινό, τόσο κοντά όσο μόνο οι φίλοι τους και οι δημοσιογράφοι μπορούσαν να βρεθούν ακούγοντάς τους στα πολιτικά καφενεία και σαλόνια, φτάνει να έχουν το ελάττωμα να φλυαρούν. Το θεωρώ εξαιρετικά θετικό αυτό για την απομυθοποίηση ολονών (μας).
Μπα, πολύ πιο έντονα απ' ό,τι για τους πολιτικούς, το φέισμπουκ σε οδηγεί στο να χάσεις κάθε μα κάθε μα κάθε ιδέα και εκτίμηση είχες για άτομα του κύκλου σου τα οποία κατά τ' άλλα είναι ευφυή.
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Εγώ θα έλεγα μάλλον ότι "το Facebook επιτρέπει σε όλους τους αναγνώστες του να δουν αθέατες όψεις, που συχνά μπορεί να είναι οι χειρότερες, των συνανθρώπων τους".
Συμφωνώ απόλυτα. Στενοχωριέμαι και αγχώνομαι κάθε φορά που ανακαλύπτω εξαιτίας του Facebook τη χειρότερη, μέχρι εκείνη τη στιγμή αθέατη, όψη κάποιων συνανθρώπων -- ιδίως του κύκλου μου, όπως επισημαίνει ο Ζαζ.
 
Στο κόστος των 7 εκ./χρόνο περιλαμβάνεται και το συνταξιοδοτικό κόστος τους απ' όταν συμπληρώσουν μέχρι το διηνεκές;

Όχι βέβαια, είναι μόνο το τρέχον λειτουργικό κόστος.
 
Μπα, πολύ πιο έντονα απ' ό,τι για τους πολιτικούς, το φέισμπουκ σε οδηγεί στο να χάσεις κάθε μα κάθε μα κάθε ιδέα και εκτίμηση είχες για άτομα του κύκλου σου τα οποία κατά τ' άλλα είναι ευφυή.
Ζαζ, το ένα δεν αποκλείει το άλλο.
 

Zazula

Administrator
Staff member
Ζαζ, το ένα δεν αποκλείει το άλλο.
Ναι, σίγουρα. :) Απλώς το άλλο έχει κττμά συνήθως ισχυρότερο αντίκτυπο πάνω μας απ' ό,τι το ένα.
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member

nickel

Administrator
Staff member
Αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζω με επιφύλαξη την κυβερνητική συνεργασία του Σύριζα με τον Καμμένο. Πέρα από τις όποιες σημειολογικές ενστάσεις, περιμένω να λύσω την απορία: Αν ο Σύριζα φέρει ένα νομοσχέδιο για την ιθαγένεια των παιδιών των μεταναστών ή για το χωρισμό της εκκλησίας από το κράτος, θα αφήσουν οι Ανέλ να κριθεί το θέμα στη Βουλή με την ψήφο άλλων προοδευτικών δυνάμεων ή θα απειλούν να φύγουν από την κυβέρνηση;

Δεν με διαβάζεις προσεκτικά. Ο Καμμένος ας μην ψηφίσει. Το θέμα είναι να έρθει στη Βουλή το νομοσχέδιο, να έχει προηγηθεί συνεννόηση με άλλες προοδευτικές δυνάμεις και να ψηφιστεί παρότι ο Καμμένος θα καταψηφίσει. Το θέμα είναι να μην απειλούν οι Ανέλ να φύγουν από την κυβέρνηση κάθε φορά που θα έρχεται προοδευτικό νομοσχέδιο στη Βουλή.
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Το θέμα είναι να μην απειλούν οι Ανέλ να φύγουν από την κυβέρνηση κάθε φορά που θα έρχεται προοδευτικό νομοσχέδιο στη Βουλή.
Αυτό είναι το στοίχημα που πρέπει να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα. Ίδωμεν.

Κατά τα λοιπά, αυτό με το χωρισμό κράτους-εκκλησίας δεν το βλέπω να πηγαίνει και πολύ καλά.
 

nickel

Administrator
Staff member
Στο κλίμα του δελτίου ειδήσεων: Όσο οι μεν φοβούνται τις κωλοτούμπεν (sic) και οι δε παράγουν πολιτική που εξαντλείται στο να μιλάνε για τις κωλοτούμπεν, εγώ έχω εδώ τις κουκλίτσες του βουντού και τις τρυπάω με τις μεγάλες βελόνες.
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Καλά, προς το παρόν η αξιωματική αντιπολίτευση είναι τραγική.
 

SBE

¥
Μια που το λέμε, ξεκίνησε τις εργασίες της η Βουλή; Δεν άκουσα τίποτα κι αναρωτιέμαι αν αυτό είναι συνηθισμένο κι απλώς δεν πρόσεχα.
 

Zazula

Administrator
Staff member
Καλά, προς το παρόν η αξιωματική αντιπολίτευση είναι τραγική.
Αυτήν τη στιγμή αντιπολίτευση δεν υπάρχει, αυτό είναι αλήθεια — αλλά όσον αφορά εμένα πιστεύω ότι επί της ουσίας είναι πολύ σημαντικότερο να πετύχει (ή έστω να φέρει θετικό απολογισμό) η κυβερνητική προσπάθεια στο μέτωπο της οικονομίας. Κι η δε αντιπολίτευση να βοηθήσει, έτσι γι αλλαγή τούτη τη φορά.
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Διαδικαστικά, ούτε κυβέρνηση (με την έννοια της νομοθετικής εξουσίας) υπάρχει πριν πάρει ψήφο εμπιστοσύνης. Είπαμε, 21ος αιώνας, αστραπιαίες ταχύτητες, αλλά κάποια πράγματα έχουν και τη σωστή σειρά και την ώρα τους.

Όχι ακόμα, νομίζω στις 6/2.
Ακριβώς.
 

nickel

Administrator
Staff member

Καλημέρα. Όπως λέει μάλιστα στο τέλος, «Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζήτημα αυτό έχει συζητηθεί ήδη μεταξύ Τσίπρα-Καμμένου, οι οποίοι θεωρούν ζωτικής σημασίας τα δύο κόμματα να έχουν το δικό τους πεδίο ελευθερίας στη Βουλή». Θα μπορούσαμε να υποθέσουμε ότι αυτό είχε συμφωνηθεί προτού αναγγελθεί η κυβερνητική συνεργασία τους.

Κάποιος θα έλεγε ότι έχουμε νέο ήθος στο επίπεδο της κυβερνητικής συνεργασίας, αλλά για να πετύχει πρέπει να υπάρχει και νέο ήθος στην αντιπολίτευση ή στη συνεργασία με την αντιπολίτευση. Η αντιπολίτευση δεν θα λέει όχι σε όλα, και τα προοδευτικά νομοσχέδια που θα φτάνουν στη Βουλή θα είναι καλό να έχουν συζητηθεί από πριν με κόμματα της αντιπολίτευσης.
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Πάντως, γι' αυτό το θέμα των «κόκκινων γραμμών» του Καμμένου ένα είναι το σίγουρο, όπως έλεγε χθες ένας φίλος: το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ θα κληθούν να ψηφίζουν τα νομοσχέδια που αφορούν ευαίσθητα κοινωνικά θέματα. Φαντάζομαι και ελπίζω πως θα τα ψηφίζουν, αν όμως δεν το κάνουν σίγουρα θα δεχτούν άγρια κριτική, ενώ από την άλλη οι ΑνΕλ έχουν νίψει τας χείρας τους αφού κανείς δεν περιμένει από αυτούς να κάνουν κάτι άλλο.

Εντωμεταξύ, οι ΑνΕλ θα συνεχίσουν να έχουν ευαίσθητες κυβερνητικές θέσεις, και ευτυχώς που τελείωσε η προεκλογική περίοδος στην Τουρκία και ο Ερντογάν δεν θα έχει ανάγκη να πουλάει στους δικούς του ιθαγενείς τσαμπουκάδες στο Αιγαίο, ειδάλλως δεν είμαι σίγουρη τι θα έβλεπαν τα μάτια μας.

Και μιας και είπα για ευαίσθητες κυβερνητικές θέσεις, ευχαριστώ το ιπτάμενο μακαρονοτέρας που η Έλενα η Κουντουρά πήρε το Υπουργείο Τουρισμού και όχι το Υγείας:

2. Δεδομένου ότι η συντριπτική πλειοψηφία των γεννήσεων είναι από έγγαμα ζευγάρια, η αγαμία των νέων στις γόνιμες ηλικίες 20-39, δημιουργεί επίσης όξυνση του προβλήματος. Μια αύξηση που παρουσιάζεται στις γεννήσεις είναι πλασματική γιατί υπάρχει εισροή μεταναστών και λαθρομεταναστών στη χώρα μας που είναι εγκατεστημένοι εδώ και πάνω από 5 χρόνια και γεννούν τα παιδιά τους σε δημόσια νοσοκομεία.

3. Βασική αιτία της υπογεννητικότητας είναι η έκτρωση και η αντισύλληψη, που προκαλούν στειρότητα σε μεγάλο ποσοστό. Δυστυχώς η χώρα μας έχει το μελαγχολικό ρεκόρ εκτρώσεων. Τρομάζει κανείς, ακούγοντας ότι 300.000 παιδιά το χρόνο σκοτώνονται με τις εκτρώσεις. Χωρίς αμφιβολία, η έκτρωση είναι ασυμβίβαστη με την ιπποκρατική αντίληψη και με τη χριστιανική ηθική.

4. Η χαλάρωση της θρησκευτικής συνείδησης, το εύκολο διαζύγιο και η αύξηση των μονογονεϊκών οικογενειών - κυρίως μητέρα με ένα παιδί - μαζί με τη μετανάστευση και την αστικοποίηση των αγροτών, το γενικά χαμηλό μορφωτικό και τεχνικό-επιστημονικό επίπεδο και την ανεπαρκή υγειονομική οργάνωση και προστασία, είναι οι υπεύθυνοι παράγοντες για τη δημογραφική κρίση.

5. Η εγωιστική και μη κοινωνική στάση των νέων Ελλήνων απέναντι στην οικογένεια και το παιδί, έχουν καταλυτική σημασία για το όλο πρόβλημα. Δηλαδή στην ιεραρχία των αναγκών πρώτα τοποθετείται το πολυτελές σπίτι και το μεγάλο αυτοκίνητο, τα ταξίδια και το σκάφος και, αν μείνει καιρός και μυαλό, κάνουμε και παιδί.

http://www.elenakountoura.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=RESOURCE&cresrc=73&cnode=8
 
Last edited:
Νομίζω ευαίσθητη κυβερνητική θέση δεν είναι σήμερα το υπουργείο Άμυνας (παρά μόνο σε περίπτωση πολέμου ή πραξικοπήματος). Σίγουρα όχι το τουρισμού, οπωσδήποτε όχι το υφυπουργείο τίποτα που έχει ο Κουίκ... Αν υποστήριζα τους ΑΝΕΛ θα είχα φρικάρει με την στρατηγική τους :)
 

SBE

¥
Αν αυτό, έτσι όπως είναι αντικατοπτρίζει τις απόψεις της Κουντουρά, τότε ανησυχώ και για τον τουρισμό.

ΥΓ Αναφέρομαι στο ότι οι αντιφάσεις από τη μία πρόταση στην άλλη είναι τεράστιες. Μερικές αλήθειες, μερικά παραμύθια και πολλή ασυναρτησία.
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Η Παλάβρα δεν είπε ότι το υπουργείο τουρισμού είναι ευαίσθητη κυβερνητική θέση, το αντίθετο είπε: "Ευτυχώς που πήρε το υπουργείο τουρισμού η κυρία Κουντουρά και όχι το υπουργείο υγείας."
 
Top