Διαφθορά νοείται το αλισβερίσι με τους φορείς της εξουσίας, άρα με το κράτος.
Ακριβώς. Ο ιδιώτης μπορεί να είναι εκμεταλλευτής ή αθέμιτος αλλά όχι διεφθαρμένος.
Διαφθορά νοείται το αλισβερίσι με τους φορείς της εξουσίας, άρα με το κράτος.
Ακριβώς. Ο ιδιώτης μπορεί να είναι εκμεταλλευτής ή αθέμιτος αλλά όχι διεφθαρμένος.
Αν θεωρείς ότι απαντάω σε προκατασκευασμένο αντίπαλο, έχεις κάθε ελευθερία να πεις ποιο πιστεύεις ότι είναι το αντίπαλο δέος, γιατί και γιατί είναι καλύτερο. Δεν θέλω να προκαταλάβω κανέναν.
...και πώς (και ποια).Η σοσιαλοδημοκρατία θα νικήσει, αλλά να δούμε πότε...
Που ορίζεται δια της αυτόματης ανάφλεξης; Δηλαδή, ας πούμε, όλοι οι εργολάβοι είναι καλοί και ενδιαφέρονται κατ' αρχήν μην πέσει το κτίριο που χτίζουν, ή υποχρεώνεται επειδή αν πέσει θα πάει φυλακή;Το να υπάρχουν τεχνικές προδιαγραφές στην κατασκευή του κτηρίου είναι θέμα πρακτικό, όχι κρατικός παρεμβατισμός.
Παρακάμπτοντας το μη απαραίτητο όμικρον, να πω το εξής:Η σοσιαλοδημοκρατία θα νικήσει, αλλά να δούμε πότε...
Ο Μαρξ, όπως θα θυμάστε, έλεγε πως οι καπιταλιστές δεν μπορούν να σώσουν τον καπιταλισμό. Είχε δίκιο νομίζω, παράβλεψε όμως κάτι που αποδείχτηκε στη συνέχεια, πως ο καπιταλισμός έχει αξιοθαύμαστη ανθεκτικότητα παρά τις προθέσεις και τις επιδιώξεις των καπιταλιστών. Η ανθεκτικότητα αυτή στηρίζεται σε ενέσεις με ξένα γονίδια (να άλλο ένα επιχείρημα κατά του ρατσισμού, το δεύτερο καλύτερο μετά τις Βραζιλιάνες): κεϋνσιανισμός, διαδίκτυο, κάποιος ειδικότερος από εμένα θα μπορούσε να εντοπίσει και πολλά άλλα. Στηρίζεται επίσης και σε υποχωρήσεις που προκαλούνται από την κοινωνική πίεση (όπως το μεταπολεμικό κράτος προνοίας). Το θέμα λοιπόν δεν είναι ίσως "καπιταλισμός (ή οποιοσδήποτε άλλος -ισμός) με κανόνες" αλλά ποιος βάζει τους κανόνες, και προς όφελος τίνος.Προσωπικά, και μπορώ να το υποστηρίξω με επιχειρήματα, το πραγματικό αντίπαλο δέος στον νεοφιλελευθερισμό είναι ο καπιταλισμός με κανόνες.
Χελλε, για ποιον λόγο ακριβώς χρειάζεται πολεοδομικός κανονισμός σε μια θεωρητικώς φιλελεύθερη οικονομία;
Που ορίζεται δια της αυτόματης ανάφλεξης; Δηλαδή, ας πούμε, όλοι οι εργολάβοι είναι καλοί και ενδιαφέρονται κατ' αρχήν μην πέσει το κτίριο που χτίζουν, ή υποχρεώνεται επειδή αν πέσει θα πάει φυλακή;
Κάνεις λάθος αν νομίζεις ότι η κακή μετάφραση δεν επισύρει νομικές ευθύνες. Είναι καλό να μην εκφέρεις άποψη όταν κάτι δεν το ξέρεις, ιδίως όταν χρησιμοποιείς αυτό το κάτι για να βασίσεις σε αυτό μετέπειτα επιχείρημά σου...Εσύ κάνεις καλή μετάφραση γιατί αν δεν κάνεις θα πας φυλακή; Όχι.
...αν και δεν χρειαζόταν να γράψω το παραπάνω, γιατί μόλις αντέκρουσες τον εαυτό σου.Ο εργολάβος που κάνει καλή δουλειά, ενδιαφέρεται για δύο πράγματα:[...] β) να μην πεθάνουν άνθρωποι από αμέλειά του, πράγμα που επισύρει ποινή.
Το να υπάρχουν τεχνικές προδιαγραφές στην κατασκευή του κτηρίου είναι θέμα πρακτικό, όχι κρατικός παρεμβατισμός.
Εγώ θα το κρατήσω αυτό και για οποιοδήποτε θέμα [ΧΧΧΧ] λες ότι είναι περιττή η παρέμβαση του κράτους, θα το χρησιμοποιώ για απάντηση.Η φιλελεύθερη οικονομία δεν είναι αντιεπιστημονική ούτε αδιάφορη απέναντι στην ανθρώπινη ζωή. Είναι επιστημονικά απαράδεκτο να μην υπάρχειπολεοδομικός κανονισμός[ΧΧΧΧ] και μπορεί να κοστίσει ζωές. Άμεσα.
Κάνεις λάθος αν νομίζεις ότι η κακή μετάφραση δεν επισύρει νομικές ευθύνες. Είναι καλό να μην εκφέρεις άποψη όταν κάτι δεν το ξέρεις, ιδίως όταν χρησιμοποιείς αυτό το κάτι για να βασίσεις σε αυτό μετέπειτα επιχείρημά σου...
Εγώ θα το κρατήσω αυτό και για οποιοδήποτε θέμα [ΧΧΧΧ] λες ότι είναι περιττή η παρέμβαση του κράτους, θα το χρησιμοποιώ για απάντηση.
Εγώ θα το κρατήσω αυτό και για οποιοδήποτε θέμα [ΧΧΧΧ] λες ότι είναι περιττή η παρέμβαση του κράτους, θα το χρησιμοποιώ για απάντηση.