sarant
¥
Sarant, αληθεύει πως κάθε φορά που γράφεις εσύ το ομοιωματικό μόριο «ως», κάπου πεθαίνει ένα μικρό ηλεγατάκι;
Όχι κι έτσι, αλλιώς δεν θα είχε μείνει ηλεγατάκι για ηλεγατάκι :)
Sarant, αληθεύει πως κάθε φορά που γράφεις εσύ το ομοιωματικό μόριο «ως», κάπου πεθαίνει ένα μικρό ηλεγατάκι;
Εγώ το βλέπω μάλλον απίθανο αυτό. Όταν γίνονται ηχογραφήσεις, η ανάγνωση επαναλαμβάνεται αρκετές φορές μέχρι να πετύχουν τον σωστό τονισμό και τα υπόλοιπα. Και ο σκηνοθέτης κρατάει στα χέρια του το ίδιο κείμενο και διορθώνει αυτόν που διαβάζει, αν το διαβάσει λάθος. Εγώ βάζω στοίχημα ότι διάβασε ακριβώς αυτό που ήταν γραμμένο στο χαρτί του.Θέλω να πιστεύω ότι το κείμενο έλεγε "με αυτόπτες μάρτυρες" και αυτός που το διάβασε έκανε το λάθος.
Και μετά σπάγαμε το κεφάλι μας να βρούμε αν υπάρχει επίθετο για τη μαρτυρία όπως για τον μάρτυρα. Πάντως, εκτός κι αν πέφτω πολύ έξω, αυτόπτις μαρτυρία δεν μαρτυρείται στα χρονικά!
Πάλι από το Μακεδονία ΤιΒι.
Τα Κορίτσια για Σπίτι (πρωινή εκπομπή) προσφέρουν δωρεάν εισιτήρια για την όπερα Μανόν του Μασενέτ (Massenet).
Τι τα θέλουν τα δύσκολα και δεν ασχολούνται μόνο με μανικιούρ και μακιγιάζ;
Ε, τι θέλεις; Με μανόν ασχολήθηκαν.
Δεν νομίζω ότι υπήρξε ποτέ ως γιούνισεξ το "αμπιγιέζ". Εδώ υπάρχει έργο "Ο Αμπιγιέρ", πασίγνωστο στο θέατρο και στον κινηματογράφο εδώ και πάρα πολλά χρόνια.... αλλά παλιότερα στο θέατρο νομίζω πως χρησιμοποιούσαν καμιά φορά καταχρηστικά το θηλυκό αμπιγιέζ ως unisex όρο.
Δεν ξέρω αν θα σας αρέσει το άρθρο του Νίκου Γεωργιάδη (και το ότι άρεσε σε μένα δεν αποτελεί εγγύηση) αλλά το λάθος είναι όλα τα λεφτά:
Κάπως έτσι εξυφαίνεται η «Μεγάλη Συνωμοσία» στην οποία και οι δύο κοινοβουλευτικοί άνδρες αναφέρονται καθημερινά, εξαίροντας τις θεωρίες του Πατέρος Παΐσιου και αλληθωρίζοντας προς τον Ηγούμενο Εφραίμ, σύγχρονο εκπρόσωπο πασών των Ρωσιών και του Βλαδίμηρου Πούτιν προσωπικώς.
Η παράνοια είναι εδώ, Athens Voice (4/4/2012)
Κατά το: ο ενήλικας, του ενήλικου, να υποθέσω ε;Ο πατέρας, του πατέρου δεν θα έπρεπε να κάνει;;; (Αδιάφορο σφύριγμα)
Κατά το: ο ενήλικας, του ενήλικου, να υποθέσω ε;