+1. Αλλά μπαίνει τελεία στο τέλος της γραμμής στα σουπεράκια; Ρωτάω, δεν ξέρω, γιατί τηλεόραση δεν βλέπω.
Στον υποτιτλισμό πάντως, σε τέτοια narrative —δηλαδή επιπλέον υπέρτιτλους που δεν αποδίδουν κάτι που ακούγεται ή φαίνεται στο βίντεο, αλλά προστέθηκε μετά το γύρισμα, όπως τα σουπεράκια— συχνά δεν μπαίνει.
Ας μην κολλάμε όμως στο ασήμαντο με την τελεία (άλλωστε σε τίτλους και σούπερ το ασύνδετο μεταξύ προτάσεων δεν είναι σπάνιο), γιατί χάνουμε το σημαντικό, το αντιδραστικό.
Ε, βάλε μας την είδηση, βρε Δόκτορα, για να καταλάβουμε περί τίνος πρόκειται, γιατί μόνο με τα σχόλια και τα πέριξ του, χωρίς το ζουμί, φυλαγόμαστε και μυρίζουμε τα νύχια μας μήπως υπάρχει έστω και μία περίπτωση να το πει κάποιος αντιδραστήρα αυτό το πράμα, έστω και τραβηγμένο απ' τα μαλλιά, πριν το ρίξουμε στη χωματερή. Μην κρατάς κλειστά τα χαρτιά, γιατί στο ίδιο τραπέζι παίζουμε, το λεξιλογικό, συμπαίκτες, όχι αντίπαλοι.
ΟΚ, υποθέτω ότι εννοεί (δεν το άκουσα ούτε το είδα) χημικό αντιδραστήρα.
(1) Ο εφευρέτης είναι αυτός (είναι γεμάτο το νέτι, μια γκουγκλιά και στον βρίσκει).
(2) Επίσης προφανώς, το στιγμιότυπο θα μπορούσε να είναι και από την ΕΡΤ των σαμαροβενιζέλων (και άρα να είμαι φάουλ εκτός αν υπάρχει κάποια αλλαγή στο λογότυπο).
ΟΚ, ο εφευρέτης έχει ανακαλύψει τον τροχό.
Όλοι αυτοί οι δημοσιογράφοι που τον παιρνουν συνεντευξη δεν ρωτάνε κανέναν αν ο εφευρέτης λέει βλακείες ή όχι;
Ναι, έχω ξαναδιαβάσει γι' αυτόν. Ειδικά εκεί που περιφρονητικά και όλο περηφάνεια λέει πώς δουλεύει την γεννήτριά του με ελαιόλαδο αντί πετρέλαιο, που είναι 4-5 φορές ακριβότερο, έχω ρίξει το γέλιο της αρκούδας.