Να παρατηρήσω ότι ο καθένας μπορεί να ανέφερε μια-δυο φράσεις που του τη σπάνε, αλλά δεν σημαίνει ότι υπάρχει κάποιος που του τη σπάνε ΟΛΑ, και έχει αφήσει μόνο το "το" και το "είναι" απέξω. Δηλαδή, είναι σαν να ανοίξαμε ένα νήμα στο οποίο γράφει ο καθένας ποιο φαγητό δεν του αρέσει (φτου, φτου, μακριά από μας τέτοια νήματα), και να παρατηρήσει κάποιος στο τέλος, "Μα καλά, τίποτε δεν τρώτε εσείς εδώ μέσα; Όλα τα βρίσκετε αποκρουστικά;"
Αλεξάνδρα, αν ακολουθήσει κανείς αυτή τη λογική, δίκιο έχεις. Θα μπορούσε όμως κάποιος να διαφωνήσει συνολικά μ' αυτή την ίδια τη λογική. Δηλαδή με το 'μ'αρέσει/δε μ'αρέσει' στη γλώσσα, σα να 'ναι φαγητό. Και δε μιλάω για τον ήχο μιας λέξης (όπως π.χ. έλεγε κάποια συγγραφέας, δε θυμάμαι ποια, νομίζω υπάρχει σ'αυτό το νήμα, για την "παντούφλα", ε δεν της αρέσει, τι να κάνουμε, εντάξει κατανοητό).
Εδώ έχουμε συγκεντρώσει κυρίως λέξεις/φράσεις που ακούγονται στα ΜΜΕ ή είναι της μόδας ή πολυφορεμένες και κλισέ. Είναι σα να λέμε πως μας τη σπάνε λειτουργίες ολόκληρες της γλώσσας. Γιατί έτσι δεν λειτουργεί η γλώσσα, και μέσα από κλισέ, στερεότυπες φράσεις, μόδες, κλπ.; Δεν ξέρω κανέναν ομιλητή που να μιλάει μόνο με πρωτότυπες εκφράσεις, κανέναν. Έτσι, λοιπόν, δίνεται τροφή και σε όλες αυτές τις κραυγές περί λεξιπενίας, ξύλινης γλώσσας, και όσα λέει παραπάνω και ο Νότης, να μην επαναλαμβάνω. Αυτά, αν θέλουμε ντε και καλά να το πάρουμε στα σοβαρά όλο αυτό. (Στην πραγματικότητα αυτό το νήμα σαν παιχνίδι το βλέπω εγώ, και μου αρέσει πολύ, αλλά αν εκφράζεται και καμιά αντίρρηση πού και πού, δεν πειράζει, έτσι δεν είναι; )