Στο ψυγείο λόγω αντιδράσεων βουλευτών της ΝΔ το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια. Ιρανοποίηση τώρα.
Μωδ: ξεκινήσαμε από τα Εφήμερα.
Μωδ: ξεκινήσαμε από τα Εφήμερα.
Επειδή εσείς το ζητήσατε: Σεραφείμ: Θα αφοριστούν όσοι βουλευτές ψηφίσουν σύμφωνο συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάριαΜε το καλό και στον 19ο.
Απολύτως καμία.Ας μου εξηγήσει κάποιος, γιατί δεν το παρακολουθώ το θέμα. Υπάρχει σήμερα νομική κατοχύρωση για τα ομόφυλα ζευγάρια σε περιουσιακά θέματα;
Για μένα το σύμφωνο συμβίωσης δεν έχει νόημα, θα έπρεπε να θεσπιστεί γάμος κατευθείαν. Το σύμφωνο συμβίωσης δίνει κάποια κληρονομικά δικαιώματα, πολύ λιγότερα από ό,τι ο γάμος (η νόμιμη μοίρα είναι 1/6 ενώ στο γάμο είναι μεγαλύτερη) και δεν δίνει δικαίωμα ασφαλιστικής κάλυψης από το σύντροφο. Νομίζω ότι ούτε δικαίωμα υιοθεσίας από κοινού δίνει. Γενικώς, δεν ξέρω καν αν δίνει δικαίωμα εγγύτερου συγγενούς, δεν λέει κάτι σχετικό ο νόμος. Αποτελεί απλώς μια παραπάνω εξασφάλιση για τους συντρόφους έναντι του κράτους.Τι προσθέτει το σύμφωνο συμβίωσης;
:curse:Την εκκλησία τι τη νοιάζει;
Κι εγώ πιστεύω ότι οι αλλαγές σε τέτοιες περιπτώσεις είναι καλό να έρχονται από πάνω - ο νόμος αλλάζει, επειδή έτσι πρέπει, και η κοινωνία ακολουθεί. Στην περίπτωση του συμφώνου συμβίωσης, δεν της πέφτει λόγος της κάθε θείτσας και του κάθε ιερέα τι θέλει να κάνει ο άλλος στην ιδιωτική του ζωή και με ποιον θέλει να την περάσει. Φαντάσου κιόλας διαστροφή, όχι μόνο να σε νοιάζει τι κάνει ο άλλος στο σπίτι του, αλλά να θες να του πεις και αν έχει δικαίωμα να το κάνει.Αν το κράτος δεν διεκδικήσει ξεκάθαρα τα δικαιώματα των αδυνάτων, η κοινωνία δεν θα ακολουθήσει.
Έτσι, έτσι μ' αρέσει. Όσο περισσότεροι αφορισμένοι, τόσο το καλύτερο.Επειδή εσείς το ζητήσατε: Σεραφείμ: Θα αφοριστούν όσοι βουλευτές ψηφίσουν σύμφωνο συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια
Όχι.Ας μου εξηγήσει κάποιος, γιατί δεν το παρακολουθώ το θέμα. Υπάρχει σήμερα νομική κατοχύρωση για τα ομόφυλα ζευγάρια σε περιουσιακά θέματα;
Τη νομική κατοχύρωση που λείπει, στο πνεύμα της ισοτιμίας των πολιτών ως προς το σεξουαλικό προσανατολισμό. Θα μπορούσαμε να έχουμε ισοτιμία και καταργώντας πλήρως το γάμο και τα σύμφωνα συμβίωσης για όλους, στρέιτ και γκέι - αλλά όσο υπάρχουν για τους στρέιτ, πρέπει να υπάρχουν και για τους γκέι.Τι προσθέτει το σύμφωνο συμβίωσης;
Σοβαρά ρωτάς τώρα;Την εκκλησία τι τη νοιάζει;
Ας ελπίσουμε πως όχι, αλλά μπορεί να προσπαθήσει. Και αν δεν αντιδράσουμε, μπορεί και να τα καταφέρει σε σημαντικό βαθμό: στρέφοντας εναντίον τους το κοινωνικό περιβάλλον και αποθαρρύνοντας τους κυβερνώντες από τη θεσμική κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους.Ο Σεραφείμ θα εμποδίσει τους ομόφυλους να ζήσουν μαζί;
Εγώ έχω καταλάβει πάντως ότι αν τους αφήσουμε περιθώριο θα παραμείνουν παρόν και θα μας κάτσουν στο σβέρκο και στο μέλλον. Η λέξη Μεσαίωνας σου λέει τίποτα;Όλοι αυτοί έχουν καταλάβει ότι είναι παρελθόν; Και ότι απλώς βάζουν το δάχτυλό τους να κλείσουν τρύπες σε ένα φράγμα που θα τους πλακώσει;
Ένα παράδειγμα;Το κυριότερο, τι ΔΕΝ είχαμε: δεν είχαμε για πρότυπα ή αντιπροσωπευτικά δείγματα γκέι συμπολιτών μας αυτά που έχουμε στην Ελλάδα. Και αυτό είναι το πρόβλημα στην Ελλάδα κατά τη γνώμη μου.