Το αφορισμένο σύμφωνο συμβίωσης (Ver 2.0 - The short version)

nickel

Administrator
Staff member
Για ενημέρωση:

Νέα προσφυγή, όχι ενός αλλά συνολικά 162 ομόφυλων ζευγαριών (166 γυναίκες, 157 άνδρες και ένα διεμφυλικό άτομο), ταχυδρόμησε προχθές, 21 Ιουλίου, το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ) στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η εν λόγω κίνηση είναι η «απάντηση» που από καιρό προετοίμαζε η ελληνική κοινότητα ομοφυλοφίλων στη μη συμμόρφωση της ελληνικής κυβέρνησης με την απόφαση του Δικαστηρίου, που έκρινε ως διάκριση την εξαίρεση των ομόφυλων ζευγαριών από το Σύμφωνο Ελεύθερης Συμβίωσης, τον περασμένο Νοέμβριο. Το Δικαστήριο, μάλιστα, προέβλεπε αποζημίωση ύψους 5.000 ευρώ σε κάθε ζευγάρι.
http://www.kathimerini.gr/777244/article/epikairothta/ellada/prosfygh-omofylwn-zeygariwn
 

SBE

¥
O τίτλος με μπέρδεψε.
Έχουμε Ελληνίδα γονέα Α η οποία θέλει να εγγράψει το παιδί της στο ελληνικό ληξιαρχείο με το επίθετο της γονέα Β (βρείτε μου μια λέξη για τον γονιό που να μην έχει φύλο, γιατί μπερδεύομαι).
Στη Βρετανία, χώρα καταγωγής του γονέα Β και κατοικίας του γονέα Α, η εγγραφή στο ληξιαρχείο έγινε με το επίθετο του γονέα Β.

Δεν βλέπω πού είναι το πρόβλημα. Όπως λέει άλλωστε και η ερώτηση στη Βουλή, οι ληξίαρχοι είναι υποχρεωμένοι να κάνουν την εγγραφή των παιδιών χωρίς να ρωτάνε ή να ελέγχουν πώς προέκυψαν τα στοιχεία της. Δηλαδή τους ενδιαφέρει μόνο να ελέγξουν αν ο ένας γονιός είναι Έλληνας και τίποτα παραπάνω.*

Ο αρμόδιος υπουργός ή μάλλον κάποιος από το γραφείο του, γράφει μια γενική και αόριστη απάντηση γιατί βαριέται να ελέγξει α. αν η είδηση είναι αληθινή (υποθέτει ότι το έκαναν αυτό οι βουλευτές, αν και δεν προκύπτει κάτι τέτοιο από την ερώτησή τους) και β. τί λέει η σχετική νομοθεσία. :eek:

Επομένως a storm in a teacup και τσαπατσουλιά απ'όλες τις μεριές (ναι, Παλ, θα σε απογοητεύσω, γιατί εγώ προτιμώ να βλέπω τσαπατσουλιά παρά δόλο).

* Το εν Λονδίνω ελληνικό προξενείο ζητάει από όλους τους γονείς που θέλουν να δηλώσουν τα ανήλικα παιδιά τους τα πλέον απαράδεκτα και αναχρονιστικά αποδεικτικά, αν κρίνω από το τί λένε στο σάιτ τους. Αντίστοιχα προξενεία μας σε άλλες χώρες ζητάνε λιγότερα.
Π.χ. στο Λονδίνο ζητάνε πιστοποιητικό γάμου των γονιών. Δεν τους αρκεί το πιστοποιητικό γεννήσεως στο οποίο να φαίνεται το όνομα του Έλληνα πολίτη γονιού. Και η λίστα με τα πιστοποιητικά είναι γραμμένη έτσι ώστε να δίνει την εντύπωση ότι αποκλείει την εγγραφή παιδιών Ελληνίδων που δεν είναι παντρεμένες.
Με αυτό το πρόβλημα, που πιθανόν να επηρεάζει πολύ περισσότερες οικογένειες, ποιός ασχολείται; Κανένας, γιατί τους έχουμε γραμμένους όσους δεν μπορούν να κινητοποιήσουν ΜΚΟ και βουλευτές.
 
Top