Το ότι δεν γνωρίζεις εσύ κανέναν, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ηλικιωμένοι που χρειάζονται νοσηλεύτρια. Επίσης, δεν λαμβάνεις υπόψη το ότι στην Ελλάδα το σύστημα υγείας είναι τόσο χάλια, ώστε συχνά το ρόλο του νοσηλευτή τον αναλαμβάνουν οι συγγενείς - κυρίως επειδή δεν έχουν χρήματα να πληρώνουν το μισθό ενός ανθρώπου για να φροντίζει τους αγαπημένους του. Το σενάριο που εξετάζεις εσύ είναι ένας ηλικωμένος που στέκεται στα πόδια του και που δεν έχει ανάγκη από φάρμακα. Που μπορεί να μην είναι σπάνιο, ωστόσο είναι κάθε άλλο παρά η πλειοψηφία.Αυτά που γράφετε με τις νοσοκόμες είναι υπερβολικά. Εγώ δεν γνωρίζω απολύτως κανέναν να χρειάζεται προσωπική νοσοκόμα, ωστόσο δεν είμαι στατιστικό δείγμα, άρα θα προτιμούσα να μου φέρει κάποιος μια στατιστική που να δείχνει ότι υπάρχει στατιστικά μεγάλο κομμάτι του υπέργηρου πληθυσμού που χρειάζεται νοσοκόμα επί 24ώρου βάσεως.
Ελληγενή, ένα πράγμα σου εύχομαι, όπως σε κάθε άλλον συνάνθρωπό μας. Να μη βρεθείς στη θέση να βλέπεις τα αγαπημένα σου άτομα να σβήνουν σιγά σιγά, να χάνουν τον έλεγχο της κίνησής τους, των σωθικών τους, των μυαλών τους. Να λιώνουν και να ξαναμωραίνονται, να σβήνουν μαζί με τη μνήμη τους κι εσύ να προσπαθείς να δεις μια σπίθα ζωής μέσα στα χαμένα μάτια τους, να προσπαθείς να πιαστείς από έναν λόγο, μια κίνηση για να πιστέψεις ότι αυτό το τσουβαλάκι κόκαλα και κρέας μπροστά σου είναι ο άνθρωπος που σε μεγάλωσε, σε στήριξε, σε αγάπησε. Τρεις λέξεις να θυμάσαι στη ζωή σου: Ανώδυνα, ανεπαίσχυντα και ειρηνικά...Το σενάριο που εξετάζεις εσύ είναι ένας ηλικωμένος που στέκεται στα πόδια του και που δεν έχει ανάγκη από φάρμακα. Που μπορεί να μην είναι σπάνιο, ωστόσο είναι κάθε άλλο παρά η πλειοψηφία.
Αυτοαναιρείσαι, ωστόσο, γιατί γράφεις «Αυτά που γράφετε με τις νοσοκόμες είναι υπερβολικά. Εγώ δεν γνωρίζω [...]». Επίσης, προφανώς θεωρείς ότι δεν είσαι υποχρεωμένος να αναζητήσεις τις στατιστικές προτού εκφέρεις άποψη (που δεν το θεωρώ κακό, κανείς δεν έχει τόσο χρόνο), όμως δεν μπορείς να ζητάς και από τους άλλους στατιστικές για να σου αποδείξουν κάτι για το οποίο εσύ ο ίδιος δεν έχεις διάθεση να κάνεις έρευνα.Παλάβρα, η πρώτη σου πρόταση είναι περιττή. Ήδη σ' αυτό που παραθέτεις γράφω "ωστόσο δεν είμαι στατιστικό δείγμα, άρα θα προτιμούσα να μου φέρει κάποιος μια στατιστική".
Ελληγενή, ένα πράγμα σου εύχομαι, όπως σε κάθε άλλον συνάνθρωπό μας. Να μη βρεθείς στη θέση να βλέπεις τα αγαπημένα σου άτομα να σβήνουν σιγά σιγά, να χάνουν τον έλεγχο της κίνησής τους, των σωθικών τους, των μυαλών τους. Να λιώνουν και να ξαναμωραίνονται, να σβήνουν μαζί με τη μνήμη τους κι εσύ να προσπαθείς να δεις μια σπίθα ζωής μέσα στα χαμένα μάτια τους, να προσπαθείς να πιαστείς από έναν λόγο, μια κίνηση για να πιστέψεις ότι αυτό το τσουβαλάκι κόκαλα και κρέας μπροστά σου είναι ο άνθρωπος που σε μεγάλωσε, σε στήριξε, σε αγάπησε. Τρεις λέξεις να θυμάσαι στη ζωή σου: Ανώδυνα, ανεπαίσχυντα και ειρηνικά...
Αυτοαναιρείσαι, ωστόσο, γιατί γράφεις «Αυτά που γράφετε με τις νοσοκόμες είναι υπερβολικά. Εγώ δεν γνωρίζω [...]». Επίσης, προφανώς θεωρείς ότι δεν είσαι υποχρεωμένος να αναζητήσεις τις στατιστικές προτού εκφέρεις άποψη (που δεν το θεωρώ κακό, κανείς δεν έχει τόσο χρόνο), όμως δεν μπορείς να ζητάς και από τους άλλους στατιστικές για να σου αποδείξουν κάτι για το οποίο εσύ ο ίδιος δεν έχεις διάθεση να κάνεις έρευνα.
Εγώ έγραψα πρώτος ότι το ύψος των συντάξεων δεν αντιστοιχεί στο ύψος των κρατήσεων των εργαζομένων. Προφανώς θα ήταν καλύτερο ένα αυτοματοποιημένο σύστημα που να προσφέρει στον καθένα, εργαζόμενο ή συνταξιούχο, ανάλογα με την προσφορά του, τις ανάγκες του και τις επιθυμίες του. Με αλλαγές σε real time, κατά προτίμηση. Είμαστε μάλλον μακριά από τον παγκόσμιο σοσιαλισμό, όμως.Ωστόσο δεν αρνήθηκα την ύπαρξη αυτών των καταστάσεων αλλά την αιτιολόγηση ύπαρξης μεγάλων συντάξεων επειδή υπάρχουν και αυτές -οι καταστάσεις.
Στην πράξη, όλα υπολογίζονται με βάση μέσες καταστάσεις και ούτε η μέση σύνταξη είναι 1500 ευρώ, ούτε ο μέσος συνταξιούχος είναι ένας κοτσονάτος κοσμοκαλόγερος. Προφανώς, όμως, όταν ρωτάς «τι να τις κάνει ένας συνταξιούχος 1500 ευρώ;» θα πάρεις διάφορες περιπτωσιολογικές απαντήσεις. Ανάμεσα σε αυτές, είναι και η κάλυψη των προβλημάτων μιας δύσκολης τρίτης ηλικίας (που δεν είναι καθόλου σπάνια περίπτωση όπως θα ανακαλύψεις αν ρωτήσεις λίγο γύρω σου).
[...]
Εσκεμμένα προκλητικός και ακραίος...
Δεν ρώτησες τι χρειάζεται σύνταξη 1500 ευρώ. Ούτε καν ρώτησες, για την ακρίβεια:Αυτός που κάνει τον ισχυρισμό, επωμίζεται το βάρος της απόδειξης. Εγώ ρώτησα τι χρειάζεται σύνταξη 1500 ευρώ και πήρα απάντηση περί προσωπικών νοσοκόμων, με τρόπο που υπαινίσσεται ότι είναι ο κανόνας.
Είναι προφανές ότι αμφισβητείς το ότι υπάρχουν συνταξιούχοι που χρειάζονται 1500 ευρώ. Παράλληλα, πιστεύεις ότι οι κατάκοιτοι γέροι είναι περιπτωσιολογία, χωρίς όμως να λες γιατί, και ζητάς από τους συνομιλητές σου να σου φέρουν στατιστικά ώστε να σου αποδείξουν ότι δεν είναι.[...]2. τι σκατά χρειάζεται 1500 ευρώ ένας συνταξιούχος, ποτέ μου δεν θα το καταλάβω. Άντε κι αυτός που δεν έχει δικό του σπίτι.
Ναι, ναι! Και τα σχολεία μας είναι τα καλύτερα της Ευρώπης!Το ελληνικό σύστημα υγείας είναι υπερβολικά καλό για το ύψος των εισφορών.
The Healthy Life Years (HLY) indicator (also called disability-free life expectancy) measures the number of remaining years that a person of a certain age is still supposed to live without disability.
Όχι, εννοώ ότι το ίδιο ισχύει και για τον ΟΑΕΕ, ίσως δεν το έγραψα καλά.Στον ΟΑΕΕ δεν έχω υπόψη μου να διακόπτεται η καταβολή εισφορών, μήπως είναι πρόσφατο μέτρο;