Τα των συντάξεων

SBE

¥
ΟΚ, να το πω αλλιώς: οι φοροφυγάδες του "education" είναι οι πτυχιούχοι σχολικών μαθημάτων που κάνουν ιδιαίτερα χωρίς να κόβουν αποδείξεις (είτε διορισμένοι στη ΜΕ είτε όχι).
Οι "education" της Βουλής είναι πανεπιστημιακοί.
Όποιος πιστέυει ότι οι δάσκαλοι φρόντισαν να φέρουν στη Βουλή πανεπιστημιακούς για να νομοθετήσουν υπερ τους ώστε να φοροδιαφύγουν μάλλον το παρατραβάει λίγο.

Αν σε παραπέμψω στην εργασία περί δανεισμού και φοροδιαφυγής που είχα ποστάρει κάπου εδώ, θα δεις ότι αναφέρει ότι οι φοροφυγάδες είναι κυρίως γιατροι, μηχανικοί, δικηγόροι και το παράδοξο είναι ότι μαζί αυτούς είναι κι οι εκπαιδευτικοί. Αλλά οι εκπαιδευτικοί είναι Ελληνική εξαίρεση. Σε άλλες χώρες που δεν υπάρχει παρόμοια παραπαιδεία, έιναι μισθωτοί χωρίς δυνατότητες να φοροδιαφύγουν.
 
Μα για την Ελλάδα μιλάμε. Εξάλλου δεν διάβασες την έρευνα. Λέει ότι η αντιστοίχιση είναι ενδεικτική και με επιφυλάξεις, αλλά δείχνει ένα αρκετά ξεκάθαρο τρεντ. Αν θες να εξαιρέσεις τους εκπαιδευτικούς, εξαίρεσέ τους. Αν δεις εξαιρούν από τον πίνακα τους δικηγόρους, με την αιτιολόγηση ότι είναι το default επάγγελμα των περισσότερων πολιτικών κατά παράδοση.
 
Top