Εγώ το θεώρησα δεδομένο από την εκφώνηση της άσκησης.Κανείς από τους δυο σας δεν σκέφτηκε ότι μπορεί να ήταν γαβρίνα;
Εγώ το θεώρησα δεδομένο από την εκφώνηση της άσκησης.Κανείς από τους δυο σας δεν σκέφτηκε ότι μπορεί να ήταν γαβρίνα;
Κανείς από τους δυο σας δεν σκέφτηκε ότι μπορεί να ήταν γαβρίνα;
Με απογοητεύετε... :devil:
Εγώ το θεώρησα δεδομένο από την εκφώνηση της άσκησης.
Και θα προσθέσω κι αυτό, επειδή πραγματικά «καταλαβαίνω από μπάσκετ». Κάθε άνθρωπος που καταλαβαίνει από μπάσκετ, λοιπόν, έστω Μπάσκετ 101, ξέρει ότι ένα ματς που πηγαίνει πόντο πόντο και είναι στο 1'27" πριν από το τέλος, με τη διαφορά στους 4 και την μπάλα στην ομάδα που κυνηγάει το σκορ, δεν έχει λήξει.Κάθε άνθρωπος που καταλαβαίνει μπάσκετ, καταλαβαίνει ότι κερδίσατε δίκαια.
Πνίγομαι στη δουλειά, αλλά δεν μπορώ να αντισταθώ. Θα μπορούσα να σου πω ότι στο ποδόσφαιρο τα τελευταία δέκα χρόνια τα επεισόδια που έχουν προκαλέσει στα γήπεδα οι οπαδοί του Ολυμπιακού είναι με πολύ μεγάλη διαφορά λιγότερα από τα επεισόδια που έχουν προκαλέσει οι οπαδοί του ΠΑΟ, του ΠΑΟΚ ή της ΑΕΚ (αυτά είναι μετρήσιμα στοιχεία, θα μπορούσε να συγκεντρώσει κανείς σ' έναν πίνακα τα πρόστιμα και τις άλλες τιμωρίες της αθλητικής δικαιοσύνης) ή ότι η πεποίθησή σου απηχεί αυτό που πολλοί Ολυμπιακοί πιστεύουν για τους υπόλοιπους, πως δηλαδή υπάρχουν μόνο Ολυμπιακοί και αντι-Ολυμπιακοί. Αλλά δεν θέλω να πω αυτό.Από την άλλη, ωστόσο, το φαινόμενο "γάβρος" αποτελεί μια ιδιαίτερη περίπτωση, που χρήζει ξεχωριστής ανάλυσης. Κάφροι υπάρχουν φυσικά σε μεγάλους αριθμούς σε όλες τις ομάδες. Όμως ο Ολυμπιακός είναι η μόνη που από τις εποχές Κοσκωτά και μετά καλλιεργεί την καφρίλα με τις ευχές της εκάστοτε διοίκησης (ξεχνιούνται οι "επιστήμονες"; ). Επίσης, στους οπαδούς αυτής της ομάδας παρατηρούνται σε μεγαλύτερο βαθμό τα φαινόμενα αδυναμίας αποδοχής ήττας, η οποία αποδίδεται σε ό,τι άλλο εκτός από τα τεκταινόμενα στον αγωνιστικό χώρο.
Θα μπορούσα να σου πω ότι στο ποδόσφαιρο τα τελευταία δέκα χρόνια τα επεισόδια που έχουν προκαλέσει στα γήπεδα οι οπαδοί του Ολυμπιακού είναι με πολύ μεγάλη διαφορά λιγότερα από τα επεισόδια που έχουν προκαλέσει οι οπαδοί του ΠΑΟ, του ΠΑΟΚ ή της ΑΕΚ (αυτά είναι μετρήσιμα στοιχεία, θα μπορούσε να συγκεντρώσει κανείς σ' έναν πίνακα τα πρόστιμα και τις άλλες τιμωρίες της αθλητικής δικαιοσύνης) ή ότι η πεποίθησή σου απηχεί αυτό που πολλοί Ολυμπιακοί πιστεύουν για τους υπόλοιπους, πως δηλαδή υπάρχουν μόνο Ολυμπιακοί και αντι-Ολυμπιακοί. Αλλά δεν θέλω να πω αυτό.
Τώρα θα με πείτε και άσχετη, αλλά ρε παιδιά προς τι ο μίσος και ο αλληλοσπαραγμός για την υποστήριξη του ποια ανώνυμη εταιρεία είναι καλύτερη από την άλλη;
Όπως είπα κι αλλού, έχω δει καθόλα σοβαρούς ανθρώπους να μετατρέπονται σε αγνώριστους χούλιγκαν. Το ποδόσφαιρο (κυρίως) αλλά και πολλά άλλα αθλήματα είναι ο φόρος τιμής του "πολιτισμένου" ανθρώπου στο αταβιστικό κομμάτι της ψυχής του. Εκείνο που δεν θα διστάσει να ξεριζώσει την καρδιά του μέλους της άλλης φυλής και να τη φάει.
...
...
Ο οπαδισμός είναι παλιμπαιδισμός. Αποτελεί εγγενές κομμάτι του παλιμπαιδισμού αυτού η θεώρηση της δικής μας ομάδας ως αδικημένης και όλων των άλλων (συχνά συνασπισμένων μεταξύ τους) ως κάφρων ή/και νικητών με δόλια μέσα.
...
Ποτέ, για κανέναν οπαδό, δεν φταίει η ομάδα του ή μόνο η ομάδα του, και πάντοτε για κάθε οπαδό, φταίνε οι άλλοι, που είναι πάντοτε κακοί, άτιμοι και επηρεάζουν το παρασκήνιο.
Είναι εντυπωσιακό πως η στάση αυτή αφορά και τους νοήμονες οπαδούς. Ο παλιμπαιδισμός είναι πολύ ισχυρό πράγμα.
Αυτό είναι νήμα για να κάνουμε και την πλάκα μας. Και μέσα στην πλάκα μας, είναι να ρίχνουμε και κανά σοβαρό, να θυμόμαστε πού είμαστε. Και μετά, ξανά στην πλάκα μας. Και μετά κλπ κλπ
Καλά που δεν το είπες, βρε Αζιμούθιε. Καθόλου σεξιστικό, by the way. Αναφέρει, ας πούμε, ότι από τις ίδιες πολυεθνικές αγοράζουν ρούχα και παπούτσια (και μανό, ενίοτε) και οι άντρες.Κι οι άντρες αντίστοιχα δεν καταλαβαίνουν πολλά πράγματα που κάνουν εκείνες. Εγώ δεν θα βγω ποτέ όμως να πω ότι αγοράζοντας ρούχα ή παπούτσια ή μανό δίνουν τα λεφτά τους σε μια πολυεθνική που εκμεταλλεύεται παιδιά ή υπαλλήλους για να παράγει τα προϊόντα της. Με γεια τους με χαρά τους, αφού αυτό ευχαριστεί τον καθένα...
Ρε, δεν τα έμαθες; Οι άντρες ντύνονται με το γδαρμένο τομάρι των αντιπάλων τους, αφού. Και με το σκαλπ τους φκιάνουν παπούτσια. :twit:Καλά που δεν το είπες, βρε Αζιμούθιε. Καθόλου σεξιστικό, by the way. Αναφέρει, ας πούμε, ότι από τις ίδιες πολυεθνικές αγοράζουν ρούχα και παπούτσια (και μανό, ενίοτε) και οι άντρες.