metafrasi banner

Μεταφράσεις και πτυχιακές, από ειδικούς, με απόλυτη εχεμύθεια

Άλλωστε πολύ σπάνια ζητάει κάποιος να του κάνει την εργασία ολόκληρη κάποιος άλλος.

Σε ποιον κόσμο;

Δεν είναι δυνατόν να σου στέλνει ημέιλ με εκατό εκφραστικά λάθη και να υποβάλλει εργασία χωρίς ούτε ένα λάθος. Όπως δεν είναι δυνατόν να είναι κολλημένος στην αρχή της εργασίας έξι μήνες και δυο βδομάδες αργότερα να σου παραδίδει άψογη ολοκληρωμένη εργασία.
Και ναι, έχω πιάσει φοιτητή για αντιγραφή.

Αν η εργασία είναι πρωτότυπη, πώς θα αποδείξεις ότι δεν την έγραψε ο ίδιος; Ναι, είναι σοβαρές ενδείξεις αυτά που αναφέρεις, αλλά όχι αποδείξεις· ειδικά αν δεν απαιτείται προφορική εξέταση ή αν η προφορική εξέταση χρησιμοποιείται μόνο ως μέρος του βαθμού.
 

SBE

¥
α) δεν ξέρω για πέιπερ, αλλά έχω δει προπτυχιακές εργασίες σε βιογραφικό καθηγητή, αρχής γενομένης από την πτυχιακή μου
Άρα έκανες εξαιρετική εργασία υψηλής ποιότητας (και δεν ισχύουν τα περί φτωχομιζέριας του Έλληνα ερευνητή).
β) όταν ήμουν στο πανεπιστήμιο, ο επιβλέπων πτυχιακής -από ό,τι γνωρίζω- έπαιρνε χρήματα για κάθε πτυχιακή που επέβλεπε.
Συνήθως έτσι γίνεται, αλλά ένας σοβαρός καθηγητής θα αναλάβει όσες εργασίες μπορεί να επιβλέψει επιτυχώς, όχι όσες του χρειάζονται για να αλλάξει ιχ. Μη γελάς, είπα "σοβαρός".

γ) η αγγελία δεν απευθύνεται μόνο σε προπτυχιακούς, αλλά και σε μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς.
Μέχρι και μάστερ κάνεις αντιγραφή. Αλλά πώς γίνεται να σου κάνει άλλος το διδακτορικό ολόκληρο; Γίνεται μόνο στο σύμπαν αυτών που νομίζουν ότι τα διδακτορικά είναι διαβάζω μερικά βιβλία και γράφω μια έκθεση. Ακόμα και στις θεωρητικές επιστήμες που δεν χρειάζονται εργαστήρια πρέπει να βγει ο υποψήφιος διδάκτορας στο δρόμο με το μαγνητόφωνο, να φτιάξει ερωτηματολόγια και να πείσει κόσμο να τα συμπληρώσει, να συνεργαστεί με άλλους φορείς για να έχει πρόσβαση στις πληροφορίες τους κλπ κλπ. Να, για παράδειγμα, μια γνωστή μου έκανε εθνογραφική- γλωσσολογική διατριβή. Για ένα χρόνο είχε πάρει τα βουνά και τα λαγκάδια και μίλαγε με παππούδες και γιαγιάδες στα χωριά. Μετά πλήρωσε κάποιον για απομαγνητοφώνηση και κάποιον να της μεταφράσει τους ξενόγλωσσους διαλόγους. Και μετά στρώθηκε να αναλύσει το υλικό.
Θα μπορούσε να ζητήσει από κάποιον να της κάνει τη χαμαλοδουλειά στα κατσικοχώρια; Ίσως, αλλά γιατί; Αφού ήθελε να κάνει έρευνα σε αυτό τον κλάδο. Και άσε που άμα είσαι παρών όταν καταγράφονται τα διάφορα μπορείς να κάνεις καλύτερη ανάλυση μετά. Αλλά ακόμα κι αν το έκανε, δεν θα ήταν ανήθικο από ερευνητική άποψη: ξέρω ερευνητή που κάνει δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά με έρευνα σε κρατικά αρχεία χωρών που δεν μιλάει τη γλώσσα τους. Προσλαμβάνει κόσμο να κάνει την έρευνα και να του στέλνει υλικό.
Μετά, θα μπορούσε να προσλάβει κάποιον να της κάνει την ανάλυση; Θα μπορούσε, αλλά είχε ήδη πρόσβαση σε κάποιον πολύ έμπειρο στη μεθοδολογία αυτή, και πολύ πρόθυμο να την βοηθήσει: τον καθηγητή της. Και το υπόλοιπο εργαστήριο. Γιατί είχαν το συνήθειο να μαζεύονται όλοι μια φορά το μήνα και να συζητάνε απορίες κλπ. Κι επειδή η σχέση δεν είναι ίδια με τη σχέση του προπτυχιακού, θα ήταν πολύ δύσκολο να προσποιείται ότι κάνει τη δουλειά χωρίς να την κάνει.
Θα μπορούσε ίσως να προσλάβει κάποιον να της γράψει την εργασία με βάση τις σημειώσεις της, αλλά επειδή μέχρι να τελειώσει τη δουλειά οι σημειώσεις θα έχουν παρουσιαστεί σε συνέδρια, θα έχουν υποβληθεί ενδιάμεσες εργασίες κλπ το γράψιμο είναι κυρίως συρραφή και ρετουσάρισμα προϋπάρχοντος υλικού. Δηλαδή δεν θα το έλεγες 100% εξαπάτηση.
Και τέλος, θα έπρεπε να είναι τσίφτισσα και καπάτσα για να εξαπατήσει την επιτροπή ολόκληρη.
Στην καλύτερη, μπορείς να φορτωθείς ή να προσλάβεις κάποιον να σου κάνει μέρος της χαμαλοδουλειάς. Ολόκληρη διδακτορική διατριβή από την αρχή μέχρι το τέλος, δύσκολα...

Και πάμε τώρα στα διδακτορικά με κλινικές έρευνες ή εργαστηριακά πειράματα, ειδικά αυτά που τα εργαστήρια δεν στήνονται στην αποθήκη του σπιτιού μας και πρέπει π.χ. πρέπει να εξασφαλίσεις πρόσβαση για λίγο καιρό στη CERN... :twit: Καλά, ας μην πάμε...

Και τέλος, τα διδακτορικά παίρνουν πολλά χρόνια. Ποιός φοιτητής μπορεί να προσλάβει κάποιον και να του κόψει μισθό για τρία με πέντε χρόνια; Πότε θα κάνει απόσβεση του εξόδου αυτού;
Και ποιός θα δεχτεί να περάσει την ταλαιπωρία ενός διδακτορικού ξανά και ξανά χωρίς αναγνώριση;

ΥΓ Αν υπάρχει κανένας πρόθυμος να με πληρώνει κανονικό (πολύ γερό) μισθό για να του κάνω το διδακτορικό στην ηλεκτρονική, ας στείλει προσωπικό. Η υπηρεσία περιλαμβάνει και φροντιστήριο για να μη φανεί η ασχετοσύνη του. Αλλά δεν περιλαμβάνει εργαστηριακή δουλειά ή χρήση εξειδικευμένου λογισμικού, εκτός αν μπορεί να μου το εξασφαλίσει. Ενδεικτικά, το λογισμικό που χρησιμοποίησα στο διδακτορικό μου για ηλεκτρομαγνητική ανάλυση, το οποίο παραμένει το κορυφαίο της αγοράς, κοστίζει στην απλή βερσιόν $12Κ. Το δωρεάν φοιτητικό πακέτο δεν έχει τις δυνατότητες που απαιτούνται σε διδακτορική διατριβή.

ΥΓ2 Έριξα μια ματιά στον κλάδο μου στο αρχείο διδακτορικών του ΕΚΤ και πολύ φοβάμαι ότι με το επίπεδο που είδα απογοητεύτηκα. Κλικάρω σε μία τυχαία και η περίληψη ήταν τόσο κακογραμμένη που αν έψαχνα πληροφορίες δεν θα μου έλεγε αν αξίζει να διαβάσω την υπόλοιπη εργασία ή όχι. Δεν έλεγε ούτε τι μεθοδολογία χρησιμοποίησαν, ούτε τι συμπεράσματα έβγαλαν. Και δυστυχώς, ορισμένες (όχι πολλές) μου φάνηκαν όχι ικανοποιητικού επιπέδου (με επιφύλαξη, βέβαια). Και μετά λέμε δεν έχουν τα ελληνικά επιστημονικά προϊόντα citations. Ούτε εγώ προχώρησα την επιστήμη μπροστά έτη φωτός. Αλλά ήταν πρωτότυπη πρακτική δουλειά με επαρκή θεωρητική ανάλυση.
 

SBE

¥
Και να προσθέσω ότι η βιβλιογραφία της διδακτορικής διατριβής μου είχε 150 κομμάτια που τα ήξερα απ'έξω μέχρι να τελειώσω. ΚΑΙ την παραμονή της εξέτασης ήμουνα στη βιβλιοθήκη και διάβαζα ό,τι καινούργιο είχε βγει μπας και μου πουν "χτες όμως δημοσιεύτηκε άρθρο του τάδε που απορρίπτει την ερμηνεία σας". Και στην προφορική εξέταση απάντησα σε ερωτήσεις των εξεταστών δίνοντας παραπομπές στη βιβλιογραφία (συγγραφέα, τίτλο, έτος), χωρίς να συμβουλευτώ σημειώσεις. Κάποιος που έχει διαβάσει μια εργασία έτοιμη και πάει να την περάσει για δική του πρέπει να διαβάσει πάρα πάρα πάρα πολύ για να κάνει το ίδιο.
 
Μέχρι και μάστερ κάνεις αντιγραφή. Αλλά πώς γίνεται να σου κάνει άλλος το διδακτορικό ολόκληρο; Γίνεται μόνο στο σύμπαν αυτών που νομίζουν ότι τα διδακτορικά είναι διαβάζω μερικά βιβλία και γράφω μια έκθεση.

Διαλέγω αυτό μόνο, εντελώς ενδεικτικά. Μου κάνει τρομερή εντύπωση το γεγονός ότι θεωρείς πως όλες αυτές οι παρατηρήσεις (που είναι σωστές) συνεπάγονται ότι όλοι όσοι πήραν διδακτορικό είχαν παρόμοια πορεία. Υπάρχουν διδακτορικά και "διδακτορικά". Για παράδειγμα, τόσοι και τόσοι πολιτικοί πήραν διδακτορικά ενώ παράλληλα δούλευαν σε άλλο αντικείμενο (για κάποιους απ' αυτούς έχουν γράψει και οι εφημερίδες).

Ας μη συγχέουμε το δέον με το υπάρχον.
 

SBE

¥
Τι βαθμό πήρες, αν επιτρέπεται;
Δεν βαθμολογούνται τα διδακτορικά, είναι pass/ fail.
Αλλά αφού ρωτάς, πέρασα χωρίς να μου ζητήσουν αλλαγές ή διορθώσεις.
 

Zazula

Administrator
Staff member
Εκείνο που ήθελα να πω, κι έχω δει από την εμπειρία μου, είναι ότι όσοι αγοράζουν την πτυχιακή τους (για διδακτορικά δεν γνωρίζω, όπως φάνηκε άλλωστε) ενδιαφέρονται κυρίως να περάσουν αξιοπρεπώς κι όχι για τον βαθμό — δλδ στοχεύουν σε κάποιο επίπεδο όπου οι αστοχίες επιτρέπονται.
 

SBE

¥
Αgezerlis, διδακτορικό και εργασία γίνεται. Δεν ξέρω πώς, αλλά γίνεται. Επίσης μπορεί να αντιγράψεις αποσπάσματα από δουλειά άλλου και να μην κάνεις καλή παραπομπή στη βιβλιογραφία (στις θεωρητικές επιστήμες κυρίως), είτε κατά λάθος είτε επίτηδες. Αυτό όμως είναι άλλο ζήτημα.
Τώρα, όχι, δεν έχουν όλοι την ίδια πορεία, αλλά έχουν παρόμοια, όπως παρόμοια πορεία έχει ο φοιτητής ιατρικής στην Ελλάδα και στην Σουηδία. Κι οι διδακτορικές διατριβές είναι λειτουργικές. Υπάρχει μια γενική τυπολογία που ακολουθείται από τα εκπαιδευτικά συστήματα και πρέπει να την ικανοποιήσει ο φοιτητής. Αν κάποιος παίρνει διδακτορικό χωρίς να ικανοποιεί κάποια ελάχιστα αυτό είναι πρόβλημα του πανεπιστημίου και των εξεταστών του, και ελπίζω να είναι εξαίρεση κι όχι κανόνας.
Ναι, έχω ακούσει στην Ελλάδα περιπτώσεις που ο κακός καθηγητής δεν αφήνει τον φοιτητή να τελειώσει. Όπως είχα ακούσει και σχέδια για το μέλλον: θα κάνω διδακτορικό για να πάρω εκπαιδευτική άδεια.
Εμ βέβαια, άμα νομίζουν ότι διδακτορικό = πληρωμένες διακοπές...

Να σου πω μόνο ότι Άγγλος φοιτητής που επέβλεπα (προπτυχιακός) έλεγε τα ίδια για μένα. Στην πραγματικότητα είχε πρόβλημα ακόμα και με τα αγγλικά του και δεν ήξερε πώς γίνεται μια εργασία αλλά αρνιόταν να μάθει. Τον είχα βάλει κάτω και του τα είχα εξηγήσει με το νι και με το σίγμα, σε σημείο που ο προϊστάμενός μου μου έλεγε ότι δεν κάνω εγώ την εργασία αλλά ο φοιτητής. Το καταλάβαινε ο φοιτητής; Όχι. Αλλά πήγε στο φοιτητικό φόρουμ και παραπονιόταν για μένα, χωρίς να έχει προσέξει ότι ήμουνα μοντερέιτορ (δεν του είπα τίποτα, πιστεύω στην ελευθερία του λόγου και άλλωστε τον προσγείωσαν οι άλλοι φοιτητές).
Και γενικά όλοι οι ηλίθιοι νομίζουν ότι είναι Αϊνστάιν και τους φταίει το σύστημα. Και νομίζω ότι σε πολλές περιπτώσεις φταίει το σύστημα- που τους βοηθάει. Ενώ θα έπρεπε να τους προσγειώνει.
 

SBE

¥
Ζαζ, το καταλαβαίνω και ελπίζω κάθε φορά να οφείλεται η αντιγραφή όχι σε τεμπελιά αλλά σε άλλα προβλήματα. Ίσως αν είχαν συνηθίσει να γράφουν εργασίες και αν είχαν αξιώσεις για καλό βαθμό κλπ να μην το έκαναν. Δηλαδή για άλλη μια φορά αυτό δείχνει τις ελλείψεις του συστήματος. Και ελλείψεις δεν έχει μόνο η Ελλάδα, φυσικά, γι' αυτό το φαινόμενο είναι γενικότερο.
 
Θα ήθελα να προσθέσω στην συζήτηση, πάντα με βάση την εμπειρία μου, ότι ναι, υπάρχουν στην Ελλάδα γραφεία που "βοηθούν" στην συγγραφή διπλωματικών εργασιών. Αν και τελευταία δεν βλέπω τόσες πολλές καταχωρήσεις/διαφημίσεις. Επίσης γνωρίζω περιπτώσεις βοήθειας στην στατιστική επεξεργασία δεδομένων. Για MSc & PhD είναι λίγο δύσκολο είτε μιλάς για Ελλάδα είτε ΕΕ είτε ΗΠΑ. Αν και προσωπικά δεν τρέφω καμία εκτίμηση για αρκετά ιατρικά διδακτορικά κλινικής φύσεως είτε προέρχονται από το ΕΚΠΑ είτε από το Harvard.

Η παγκόσμια αγορά επιμέλειας επιστημονικών εργασιών Κινέζων, Ιαπώνων, Κορεατών, Ιρανών (η λίστα είναι μακριά) ανθεί και επιπλέον όσοι κάνουν αυτοί την δουλειά διαφημίζουν πέραν της επιμέλειας 1) βοήθεια στην επιλογή περιοδικών ώστε να δημοσιευτεί η εργασία και 2) βοήθεια στην συγγραφή ώστε να "συμμαζευτεί" η εργασία. Το δεύτερο αγγίζει τα όρια συμμετοχής στην εργασία.
 

Attachments

  • v14n15.pdf
    169.6 KB · Views: 240

SBE

¥
Ενδιαφέρον το πέιπερ, Resident. Εγώ ευνοούμαι αλφαβητικά, οπότε σε όσα πειπερ έχω συν-συγγράψει υποστηρίζω σθεναρά την αλφαβητική δικαιοσύνη στην παράθεση των συγγραφέων, σκεφτόμουν μάλιστα να αλλάξω το όνομα σε ASBE, για καλύτερα αποτελέσματα, αλλά η συσχέτιση με το ζωικό βασίλειο δεν μου άρεσε. ;-)

Όπως είπα και πιο πάνω, πιο συχνό μου φαίνεται το φαινόμενο σε προπτυχιακό επίπεδο για πολλούς λόγους, ένας είναι ότι πανεπιστήμιο πάνε πολλοί και άσχετοι και έχουν συχνά πίεση από γονείς κλπ. Διδακτορικό κάνουν λίγοι, κυρίως κολλημένοι με το πανεπιστήμιο. Πολύ σπάνια βρίσκεις υποψήφιους διδάκτορες χωρίς κανέναν ενδιαφέρον για το αντικείμενο. Και ναι, έχω γνωρίσει έναν τέτοιο, κι ήταν Έλληνας, και είχε καταφέρει να του κάνουν μέρος της δουλειάς άλλοι, και μάλιστα δωρεάν.
Για τα ιατρικά διδακτορικά έχω κι εγώ επιφυλάξεις. Ένας φίλος μου γιατρός έκανε διδακτορικό γιατί λέει στην ειδικότητά του χωρίς διδακτορικό δεν έβρισκες δουλειά (στην Αγγλία). Όταν αρχίζει να γίνεται υποχρεωτικό για την εξωπανεπιστημιακή επαγγελματική σου εξέλιξη το διδακτορικό, φυσικό είναι να εμφανίζονται φαινόμενα εξαγοράς του τίτλου. Στην Ελλάδα κάποια εποχή χάσαμε κι αυτό το μέτρο, γιατί με διδακτορικό έμπαινες μπροστά στη λίστα του ΑΣΕΠ. Δεν είναι ξεφτίλα κάτι τέτοια; Δε λέω να μην υπάρχει διαβάθμιση προσόντων, αλλά τελικά το μόνο που κατάφερε το μέτρο ήταν να υποβιβαστεί το διδακτορικό.
 

bernardina

Moderator
Η προσφορά "συνδρομής στη συγγραφή" συνεχίζεται: http://www.facebook.com/DeskNET

Ο ΤΖΑΜΠΑΣ ΖΕΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ....Έλα με τον φίλο/η σου και η μία από τις δύο εργασίες θα γίνει ΔΩΡΕΑΝ!!!!!!!

Κι ύστερα σου λένε ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει επιχειρηματικότητα.:sneaky:
 

Pericles

New member
Μέχρι και μάστερ κάνεις αντιγραφή. Αλλά πώς γίνεται να σου κάνει άλλος το διδακτορικό ολόκληρο;

Ευρισκόμενος καθ' οδόν του δικού μου δρ, έχω κι εγώ αυτή την απορία. Βασικά, πιστεύω ότι δε γίνεται. Μπορώ να παραθέσω δέκα σελίδες λόγους γι' αυτό (έχω διαβάσει και τα υπόλοιπα σχετικά μηνύματα). Αλλά αν ο επαγγελματίας λέει ότι το κάνει, θα γίνεται. Τα υπόλοιπα περιττεύουν.

Για μένα αρκεί και μόνο αυτή η σελίδα για να τον καταδικάσει στα Τάρταρα.

Ναι, το καταδικάζω κι εγώ.

Η εκπόνηση φοιτητικών εργασιών είναι καταδικαστέα...

Το καταδικάζω λοιπόν κι εγώ. Τώρα τους κάναμε τα μούτρα κρέας.

Μήπως καλύτερα να τους καταδίκαζε κανένα δικαστήριο;
 

bernardina

Moderator
Το καταδικάζω λοιπόν κι εγώ. Τώρα τους κάναμε τα μούτρα κρέας.
Μήπως καλύτερα να τους καταδίκαζε κανένα δικαστήριο;
Tους κατήγγειλε κανείς; Γιατί χλομό το βλέπω να μπαίνει κανας εισαγγελέας στο φατσαμπούκι και να κινείται αυτεπαγγέλτως --ή όπως αλλιώς λέγεται. Πας στοίχημα ότι θα βρεθούν πολλοί να υπερασπιστούν τον "επιχειρηματία;"
Δε θα ήταν ενδιαφέρον αν του τράβαγε μια γερή μήνυση κάποιος υποψήφιος δόκτωρ για αθέμιτο ανταγωνισμό; Δηλαδή, τι -άλλοι ξημεροβραδιάζονται για να βγάλουν ένα ρημάδι κι άλλοι το παίρνουν έτοιμο και μάλιστα με σκόντο, το ένα στα δύο τζάμπα περάστε κόσμε εδώ τα φρέσκα διδακτορικά;
Μέσα στα πλαίσια της καθολικής σιχαμάρας: πληρώνεις "περαστικά" για το δίπλωμα οδήγησης του γιου/της κόρης, για την ηλεκτροδότηση του αυθαιρέτου, για το σβήσιμο της κλήσης... ε, να μην αγοράσεις κι ένα ρημάδι διδακτορικό να βρίσκεται στο παιδί;
Άραγε οι ντενεκέδες με λάδι εξακολουθούν να αποτελούν έγκυρο αντίτιμο;
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Πόσο πάει μια πτυχιακή;

Εταιρίες που αναλαμβάνουν πτυχιακές και μεταπτυχιακές εργασίες έναντι αμοιβής αποκαλύπτει σημερινό δημοσίευμα των Νέων. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ανάλογες υπηρεσίες προσφέρονται και σε καθηγητές πανεπιστημίων. Ο δημοσιογράφος της εφημερίδας παρουσιάστηκε ως φοιτητής σε μία από αυτές τις εταιρείες, και συναντήθηκε με γυναίκα η οποία συνέλεξε τα απαραίτητα στοιχεία του πελάτη: θέμα εργασίας, άξονα, βιβλιογραφία (αν υπάρχει) και αριθμό σελίδων. Το κόστος για την εργασία που ζήτησε ο δημοσιογράφος "φοιτητής" ανέρχεται για 30 σελίδες στα 258 ευρώ μαζί με τον ΦΠΑ, ενώ η εταιρία κόβει απόδειξη παροχής υπηρεσιών. Σύμφωνα με το δημοσίευμα δεν είναι μόνο αυτή η εταιρία που αναλαμβάνει την εκπόνηση εργασιών. Η συγκεκριμένη είναι καταχωρημένη στον τηλεφωνικό κατάλογο ως κέντρο οικονομικών μελετών, ενώ άλλη παρέχει υπηρεσίες και σε καθηγητές πανεπιστημίου, αναλαμβάνοντας τη βαθμολόγηση φοιτητικών εργασιών.


Πηγή: lifo (το σχετικό άρθρο στα Νέα είναι κλειδωμένο)
 

Pericles

New member
Πόσο πάει μια πτυχιακή;

[...]


Πηγή: lifo (το σχετικό άρθρο στα Νέα είναι κλειδωμένο)


Μέσα από το λεωφορείο, πήρε το μάτι μου ένα τέτοιο τίτλο στο πρωτοσέλιδο μιας εφημερίδας στο περίπτερο. Δεν πρόλαβα να δω λεπτομέρειες (τελικά ήταν τα Νέα), αλλά η σκέψη μου ήταν: Κοίτα πλάκα, χτες τα λέγαμε και σήμερα, τσουπ!
Το άρθρο είναι πράγματι κλειδωμένο, αλλά ο τίτλος εμφανίζεται στο πρωτοσέλιδο.
Πάντως πρέπει να πω ότι τα σχόλια αναγνωστών στη σελίδα της Lifo εκπλήσσουν.
 

SBE

¥
Φτηνό το μαλλί. Εγώ για 30 σελίδες εργασία (δηλαδή περίπου πεντέξι χιλιάδες λέξεις με σχήματα), θα ζητούσα από χιλιάρικο. Βεβαίως η δικιά μου εργασία θα είχε εγγύηση για το βαθμό και μπορεί να ήταν και δημοσιεύσιμη. Και τώρα που έκανα την τσάμπα διαφήμιση, όποιος ενδιαφέρεται ας στείλει προσωπικό ;-), έχει κανένας κανα τηλέφωνο; Θέλω κάποιον να μου διορθώσει κάτι εργασίες που με βασανίζουν δυο βδομάδες. Είναι τόσο τούβλα οι φοιτητές που ξεκινάω τη διόρθωση και χρειάζομαι διάλειμμα για να συνέρθω και δεν καταφέρνω να τελειώσω εγκαίρως.
 

Zazula

Administrator
Staff member
Μέσα από το λεωφορείο, πήρε το μάτι μου ένα τέτοιο τίτλο στο πρωτοσέλιδο μιας εφημερίδας στο περίπτερο. Δεν πρόλαβα να δω λεπτομέρειες (τελικά ήταν τα Νέα), αλλά η σκέψη μου ήταν: Κοίτα πλάκα, χτες τα λέγαμε και σήμερα, τσουπ!
Τελικά η Λεξιλογία είναι ΠΟΛΥΥΥΥΥ μπροστά! :D
 
Top