Επί Κώστα Καραμανλή ίσως να ήταν λίγο διαφορετική η γραμμή, αλλά με Σαμαρά; Με την ΝΔ να μετατρέπεται σε πτέρυγα του ΛΑΟΣ από Βορίδη και Άδωνη;
Όχι, δεν το έγραψα γι' αυτό!... :laugh: :inno: Όπως άλλωστε φαίνεται στο νήμα που λινκάρισες (στο #22), είναι λέξη της ιδιολέκτου μου (και γνωρίζω κι άλλους που την χρησιμοποιούν, καθότι δεν είναι ακριβές συνώνυμο για το θράσος).Τώρα, αυτό σίγουρα το έγραψες για να πει κάποιος Μαρίνος και τι στην ευχή είναι η χούτζπα για να έχεις την ευχαρίστηση να απαντήσεις:
-- Χμ, να σου συστήσω ένα φόρουμ...
Κάπως έτσι έπρεπε να είναι μοιρασμένη η Βουλή, όχι όπως την κατάντησαν. Καλά, το ΚΚΕ αποτελεί "ιδιαιτερότητα", μην του μιλάτε, αφήστε το στην ησυχία του.«Ναι» από ΣΥΡΙΖΑ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ, «όχι» η ΝΔ, η ΧΑ και οι ΑΝΕΛ, «παρών» το ΚΚΕ.
Ο σύντροφος Σκουρλέτης, σε περίπτωση εμπλοκής, ζητάει εκλογές. «Με ποιο αίτημα;» ρωτάει ο δημοσιογράφος. Με το αίτημα να πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ μια ισχυρότερη εντολή διαπραγμάτευσης! Απολαύστε:
Εμείς τέσσερις μήνες μιας σκληρής, επώδυνης διαπραγμάτευσης φτάσαμε τα πράγματα ως εδώ. Θεωρούμε ότι αυτή η συμφωνία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, άρα δώστε μας την εντολή να επιχειρήσουμε για μια ακόμη φορά, με μια νωπή, ισχυρότερη λαϊκή εντολή να πάμε για τελευταία φορά να καταθέσουμε τις προτάσεις μας αλλιώς όλα τα ενδεχόμενα είναι πλέον ανοιχτά.
Δηλαδή το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι δεν έχει αρκετά ισχυρή λαϊκή εντολή; Μόλις πέντε μήνες μετά τις εκλογές, με πλειοψηφία 162 βουλευτών, με τις δημοσκοπήσεις να τον εμφανίζουν 20 μονάδες μπροστά από τον δεύτερο, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΙΣΧΥΡΗ ΕΝΤΟΛΗ;;;;; Υποστηρίζει ο σ. Σκουρλέτης —και δεν πέφτουν οι τοίχοι να τον πλακώσουν— ότι αν γίνουν εκλογές κατακαλόκαιρο, και ύστερα από έναν μήνα απόλυτης κατάρρευσης της οικονομίας κληθεί ο ΣΥΡΙΖΑ να ξανακυβερνήσει (ενδεχόμενο διόλου απίθανο, τόσο ηλίθιος λαός που είμαστε), θα διαπραγματευτεί από ισχυρότερη θέση επειδή θα έχει πιο νωπή και πιο ισχυρή λαϊκή εντολή; Τρεις λαλούν...
Και φυσικά, αν οι εκβιαστές δανειστές απορρίψουν εκ νέου τις προτάσεις μας, να φανταστώ ότι θα πάμε ξανά σε εκλογές;
Εγώ εξακολουθώ να μην πιστεύω ότι οι κυβερνήτες μας είναι ανόητοι.
Το μήνυμά μου αφορούσε το ρεζουμέ όσων κατάλαβα από τα 2-3 σχόλια που είχαν προηγηθεί (μαζί και του Αρκά).Πάντως, δεν είπε αυτό ο Αρκάς (επειδή το μήνυμά σου είναι κάτω από το σκίτσο του).