Paradiper_Du
Member
Τι είναι αυτό; Πάτσισμα για την ισλαμική τελετή μέσα στην Αγια-Σοφιά;
κανένας δεν φαίνεται να διακινεί σενάριο με πολιτική λύση* παρόμοια με αυτήν που φαίνεται να επιδιώκει η κυβέρνησή μας
* Πολιτική λύση είναι η λύση που στηρίζεται στη γεωπολιτική μας θέση (η Δύση δεν θέλει χώρα με τη στρατηγική μας σημασία να καταρρεύσει) και στις ευρύτερες επιπτώσεις μιας χρεοκοπίας της Ελλάδας ή εξόδου της από το ευρώ.
Εγώ καταλαβαίνω ότι τα τέσσερα κρίσιμα πολιτικά θέματα (οι «κόκκινες γραμμές») είναι πια:
Το «συνταξιοδοτικό»
Το «μισθοδοτικό»
Οι ομαδικές απολύσεις
και
Οι ιδιωτικοποιήσεις
Προσπαθώ να κάνω πρόβλεψη για το πού θα καταλήξει αυτή η διελκυστίνδα και ξαφνικά συνειδητοποίησα ότι έχω ακούσει του κόσμου τα σενάρια και κάθε μέρα ακούω και κάποιο καινούργιο, αλλά το μόνο που δεν έχω ακούσει να επικρατεί είναι το σενάριο που θέλει η κυβέρνησή μας — είτε το πούμε «πολιτική λύση» είτε το πούμε «όνειρο απατηλό».
Λαός δεν είναι μόνον οι δημόσιοι υπάλληλοι κι οι συνταξιούχοι, κύριε Στρατούλη, λαός είναι και οι επαγγελματίες, επιτηδευματίες κι επιχειρηματίες· κι αυτοί είναι που, όταν μένουν ξεκρέμαστοι, πάει φούντο όλο το υπόλοιπο οικοδόμημα.«οι μισθοί και οι συντάξεις θα πληρωθούν κανονικά και ο λαός δεν θα μείνει ξεκρέμαστος».
Το ότι εξαφανίστηκαν ας πούμε τα αποθεματικά του Λογαριασμού Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γενεών και εμείς, ο μη λαός, κινδυνεύουμε να μείνουμε χωρίς συντάξεις αν και όταν τις πάρουμε στα 67 μας, κι ας πληρώνουμε κανονικά τις εισφορές μας για να πληρώνονται «μισθοί και συντάξεις», δεν είναι ας πούμε και πρώτη είδηση. Καλά να είμαστε και έχει ο θεός.
Μήπως γι' αυτό υπάρχει πανικός τώρα; Επειδή τα αποθεματικά βρίσκονται κοντά στο μηδέν; Λέω τώρα. Ας θυμηθούμε επίσης ότι με λύσσα ζητούσε η αντιπολίτευση το "κούρεμα", αγνοώντας προφανώς ότι μ' αυτόν τον τρόπο κουρεύονται και τα αποθεματικά των ταμείων, όχι μόνο το χρέος προς ξένους επενδυτές.Εγώ δεν θυμάμαι πάντως τέτοιον πανικό με τα αποθεματικά των ταμείων όταν με το PSI τα αποθεματικά αυτά μειώθηκαν κατά 75%.
Ας μην το συζητήσουμε αυτό εδώ ή τώρα, είναι και πολύ τεχνικό άλλωστε (ευχαρίστως να το κάνουμε αλλού αν θέλετε) αλλά υπάρχει και ο αντίλογος ότι ταμεία (όπως κυρίως το ΙΚΑ) που αγόρασαν (με βάση κυβερνητικές υποδείξεις) από τα νέα, φτηνά ομόλογα κάλυψαν στο μεταξύ από την υπεραξία τους τη ζημιά από το κούρεμα του PSI.Εγώ δεν θυμάμαι πάντως τέτοιον πανικό με τα αποθεματικά των ταμείων όταν με το PSI τα αποθεματικά αυτά μειώθηκαν κατά 75%.
Μήπως γι' αυτό υπάρχει πανικός τώρα; Επειδή τα αποθεματικά βρίσκονται κοντά στο μηδέν; Λέω τώρα. Ας θυμηθούμε επίσης ότι με λύσσα ζητούσε η αντιπολίτευση το "κούρεμα", αγνοώντας προφανώς ότι μ' αυτόν τον τρόπο κουρεύονται και τα αποθεματικά των ταμείων, όχι μόνο το χρέος προς ξένους επενδυτές.
καθιστά το κούρεμα του PSI παρωδία.