Ε, βέβαια. Αν η πρώην συγκυβέρνηση είχε σκεφτεί να προτείνει τον Παυλόπουλο, θα είχαμε αποφύγει τις εκλογές.Αφελής απορία:
Δηλαδή κρίθηκε ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος θα είναι καλύτερος πρόεδρος της δημοκρατίας από τον Σταύρο Δήμα;
Από την άλλη, δεν πιστεύω ότι υπάρχει πιθανότητα να σηκώσει η κυβέρνηση τα χέρια ψηλά και να υπαναχωρήσει σε όλες της τις θέσεις.
Έτσι φαίνεται πήραμε λίγους μήνες διορία για να φτιαχτεί (καινούργιο) πρόγραμμα με πολλά (και, ελπίζουμε, καλά) ισοδύναμα.
Κατανοώ την ανάγκη του Βαρουφάκη για λεκτική ακρίβεια (αφού το παιχνίδι παίζεται σε μεγάλο βαθμό με τις λέξεις), αλλά η ατάκα του ήταν πολύ άκομψη (κι ας την είπε τάχα μου μονολογώντας). Ωστόσο, μπορεί οι διερμηνείς να διερμηνεύουν συνήθως αυτό που ακούνε, οι μεταφραστές να μεταφράζουν αυτό που διαβάζουν και οι υποτιτλιστές να υποτιτλίζουν αυτό που βλέπουν/ακούν, αλλά το νήμα της Λεξιλογίας με τις μεταφραστικές γκάφες έχει φτάσει αισίως τα 7453 ποστ...Βαρουφάκης: Δεν έχω εμπιστοσύνη στους μεταφραστές. Λογικό είναι, θα προσθέσω, συνήθως οι διερμηνείς διερμηνεύουν αυτό που ακούνε.
Δεν είσαι η μόνη...Btw, εγώ δεν παρακολούθησα τη συνέντευξη τύπου του Βαρουφάκη, παρακολούθησα τη συνέντευξη τύπου των τεσσάρων και βλέπω ότι η αντίληψή μου για το τί έγινε διαφέρει από την αντίληψη αυτών που παρακολούθησαν Βαρ.
Δεν καταλαβαίνω τι λες.