Γιατί έχουμε εκλογές;

pontios

Well-known member
Καλημέρα, Θεώρησα ότι εννοούσες properly budgeted costs. :)

Ωραίο !
You probably assumed I meant finger "in" the pulse too, then (another mistake, a typo this time, I spotted on the same post).:eek:mg:

;)
 
Σωστό ή λάθος, βλακεία ή σπουδαίο πόνημα, στο άρθρο αυτό φαίνεται η αλήθεια γιατί κάναμε εκλογές, που δεν είναι άλλη από το να δώσουμε στους δύο με την προσθήκη του δεκανικιού που λέγεται ΔΗΜΑΡ, να συνεχίσουν το θεάρεστο έργο τους. Ένας φίλος μου το έστειλε απόψε και μου έκοψε το γέλιο που έκανα σε άλλα νήματα... :(

http://aristeri-diexodos.blogspot.gr/2012/07/blog-post_08.html
 

SBE

¥
Αζιμούθιε, θα μπορούσα να είχα διάθεση να ψάξω να σου φέρω ένα εξίσου στρατευμένο άρθρο που να λέει τα αντίθετα.
Αντί να συνωμοσιολογείς (οι εκλογές έγιναν για να ξεπουληθεί η χώρα) σκέψου πιο λογικά:
α. οι ιδιωτικοποιήσεις ήταν στο πρόγραμμα όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων
β. όταν το κράτος υποχρέωνε τους διάφορους οργανισμούς να δανείζουν στο κράτος (ομόλογα) και όταν αυτά τα ομόλογα ήταν υπερκερδοφόρα, κανέναν δεν ενοχλούσε αυτό. Δεν έχω δει ποτέ μου ομόλογο, οπότε δεν ξέρω αν γράφει απάνω "η αξία μπορεί να ανέβει ή να κατέβει"
κλπ κλπ κλπ.

ΥΓ Δεν έχω καμία διάθεση να ξεκινήσουμε πολιτική συζήτηση που δεν θα καταλήξει πουθενά, ο καθένας έχει τις απόψεις του και την οπτική γωνία του, απλά επισημαίνω ότι αν στ'αλήθεια σου χάλασε τη διάθεση το συγκεκριμένο, εμένα μου τη χάλασε το ότι κάποιος που δε δείχνει από τα γραπτά του να είναι φανατισμένος επιπέδου γηπέδου του έδωσε σημασία.
 

nickel

Administrator
Staff member
Κάθε στρατευμένος αρθρογράφος χειρίζεται το PSI όπως τον βολεύει. Από τη μια κέρδισε το κράτος, δηλαδή κερδίσαμε όλοι, από την άλλη έχασαν διάφοροι μεταξύ των οποίων δικοί μας οργανισμοί αλλά και ιδιώτες που έτσι είχαν επιλέξει να επενδύσουν, εκ τρίτου δεν πρόκειται να ξαναγίνει κάτι τέτοιο γιατί θα χάσει κάθε αξιοπιστία ο δανεισμός μέσω ομολόγων. Αλλά από τους στρατευμένους ο καθένας το παρουσιάζει όπως θέλει. Έχουμε πει, και δεν βλάπτει να το ξαναπώ, ότι οι στρατευμένοι αρθρογράφοι είναι σαν τους τυφλούς που περιγράφουν τον ελέφαντα. Αποκλείεται από τις περιγραφές τους να καταλήξεις σε ελέφαντα.
 
Καλημέρα σε όλους. Δεν το έβαλα επειδή συντάσσομαι μαζί του, αγαπητοί. Μη μου θίγεστε καλοκαιριάτικα. Και αφήστε κατά μέρους τα γενικόλογα διδάγματα, παρακαλώ. Δεν είπα ότι έχω διάθεση να τσακωθούμε ούτε με ενδιαφέρει καν. Ένα άρθρο παρέθεσα, όπως έχουν παραθέσει και άλλοι τόσα άλλα. Όμως εδώ πέφτει λογοκρισία, ενώ αλλού...

Αλλά δεν νομίζω ότι και κανένας, εκτός από τους στρατευμένους σε εκείνη τη μεριά, πιστεύει ότι εν γένει θα οδηγηθούμε πουθενά έτσι όπως είμαστε τώρα.

Έχω ξαναπεί ότι από το κάστρο του, ο καθένας το βλέπει όπως θέλει. Παίρνει τον μισθό του, συνεχίζει να ζει καλά, δεν έχει παιδιά που πάνε σχολείο ή οτιδήποτε άλλο. Η πραγματικότητα όμως κάποιων άλλων ανθρώπων μπορεί να είναι διαφορετική και δεν εννοώ των μη προνομιούχων έτσι κι αλλιώς. ;)
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Νομίζω ότι αυτό που λένε πιο πάνω είναι ότι υπάρχει πιο λογική εξήγηση για την κατάσταση της οικονομίας και της ελληνικής κοινωνίας, και για τις επιλογές των κομμάτων (εξουσίας και μη), από αυτές που παρουσιάζουν οι θεωρίες συνωμοσίας. Η δική μου γνώμη είναι ότι αν αρχίσουμε να ασπαζόμαστε θεωρίες συνωμοσίας, μπορούμε κάλλιστα να υιοθετήσουμε και το "Μας ψεκάζουν".
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Εγώ πάλι εκνευρίζομαι πολύ όταν διαβάζω για κατοχικές κυβερνήσεις, γερμαναράδες κτλ, από τη στιγμή που 400.000 Έλληνες έκριναν σωστό να στείλουν στην ελληνική βουλή νεοναζιστικό κόμμα.
 

LostVerse

Member
Εγώ πάλι εκνευρίζομαι πολύ όταν διαβάζω για κατοχικές κυβερνήσεις, γερμαναράδες κτλ, από τη στιγμή που 400.000 Έλληνες έκριναν σωστό να στείλουν στην ελληνική βουλή νεοναζιστικό κόμμα.

Σίγουρα δεν είναι θετικό ή ευχάριστο, αλλά όμως: το κόμμα αυτό δεν είναι κυβέρνηση, ούτε πρόκειται να γίνει. Αφενός. Κι αφετέρου, οι 400.000 αυτοί Έλληνες δεν το ψήφισαν ως νεοναζιστικό. Αυτοί που το ψήφισαν ως τέτοιο, ο σκληρός πυρήνας του κόμματος δηλαδή, δεν είναι πάνω από κάποιες χιλιάδες άτομα, όσοι ήταν πάντα δηλαδή.
 

nickel

Administrator
Staff member
Όμως εδώ πέφτει λογοκρισία, ενώ αλλού...

Την τελευταία φορά που κοίταξα το λεξικό, λογοκρισία δεν σήμαινε αυτό που κάνουν το #43 ή το #44, δηλ. σχολιασμό της επιλογής ενός αρθρογράφου ο οποίος στο ένα κομμάτι τουλάχιστον του κειμένου του (για το PSI) παρουσιάζει εσκεμμένα (δεν πιστεύω, δηλαδή, ότι υπάρχει άγνοια) στρεβλή εικόνα της πραγματικότητας. Και εγώ έχω δεχτεί σχόλια για την επιλογή συγκεκριμένων αρθρογράφων και το μόνο που ζήτησα ήταν να μη σχολιάζουν την επιλογή μου, αλλά τα λεγόμενα του αρθρογράφου.

Οπωσδήποτε, πάντως, πρέπει να κάνεις κάτι με τη γραμμή άμυνας που λέει ότι ο καθένας διαλέγει άποψη ανάλογα με το ζεμπίλι του. Ξέρω πολλούς κουρελήδες που ψηφίζουν ΝΔ και πολλούς Αλαβάνους που ψηφίζουν αριστερούς. Είναι προσβλητικό το να μας λες ότι το μυαλό μας είναι στο πορτοφόλι μας.
 

SBE

¥
Aζιμούθιε, όταν λες
Δεν το έβαλα επειδή συντάσσομαι μαζί του, αγαπητοί.
έχοντας πει πιο πάνω
στο άρθρο αυτό φαίνεται η αλήθεια γιατί κάναμε εκλογές
μου είναι δύσκολο να σε πιστέψω. Επιπλέον, δεν μου αρέσει που λες ότι:
Ένα άρθρο παρέθεσα, όπως έχουν παραθέσει και άλλοι τόσα άλλα. Όμως εδώ πέφτει λογοκρισία, ενώ αλλού...
γιατί μπερδεύεις τη λογοκρισία με την κριτική. Δεν έσβησε κανένας το μήνυμά σου ή το σύνδεσμο που έδωσες. Αυτό θα ήταν λογοκρισία. Ο σχολιασμός του άρθρου δεν είναι λογοκρισία. Άλλωστε για να σχολιαστεί δεν το παράθεσες;
 

nickel

Administrator
Staff member
LOL. Μου φαίνεται ότι θα πρέπει να συνεννοούμαστε γιατί στο τέλος θα λένε ότι είμαστε συνεννοημένοι. :)
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
(Και) γι' αυτό έχουμε (κατά τη γνώμη μου) εκλογές:

Πρώτα, μεταφέρω ένα απόσπασμα από σημερινό άρθρο του Α. Γαλδαδά στο πρόταγκον:

Λένε πως ο κ. Στουρνάρας ετοιμάζει μεγάλο κόλπο και θα τους τυλίξει τους ξένους που θα έλθουν να επενδύσουν, μέσα σε ομόλογα. Εγώ λέω μακάρι αλλά μέχρι τότε θα ήθελα να έχει καλύτερα αντανακλαστικά. Όταν (τόλμησαν) και του είπαν οι τύποι της τρόικας «Θα φας πολύ ξύλο την Δευτέρα» έχω τη γνώμη πως δεν θα έπρεπε να κάνει πως δεν άκουσε ή να το θεωρήσει απλά κακό χιούμορ αλλά να γίνει μια καταγγελία που να ακουστεί παγκόσμια, που να λέμε ότι δεν δεχόμαστε να μας συμπεριφέρονται έτσι, που να ζητήσουμε να μας ζητήσουν συγγνώμη, ακόμη και να στείλουν άλλους, να τους βγάλουμε ανεπιθύμητους για τη χώρα, να καταλάβουν ότι υπάρχει νεύρο, ότι πέρασε η εποχή «Παπακωνσταντίνου» (που επέστρεφε με τα μάγουλα και το σβέρκο κατακόκκινα). Αλλά εδώ μας κατακράτησαν ολόκληρο δισεκατομμύριο μέχρι να ψηφίσουμε Αντώνη κι εμείς σαν λαπάδες κάναμε πως δεν έγινε και τίποτα, λέγαμε κάπου θα υπάρχει κάποια τέτοια ρήτρα στο συμβόλαιο (ξεχνώντας ότι δεν έχουν μπει καν υπογραφές για όλα όσα περνάμε ώστε να μην μπορούν να γίνουν και δίκες κάποτε).​

Εδώ, λοιπόν, παρατηρώ τα εξής:

(α) Όλη η Ελλάδα έχει εμπεδώσει πλέον (από την προηγούμενη εβδομάδα) ότι η τρόικα είπε στον Στουρνάρα (υπουργό τεσσάρων . ημερών --και φιλομνημονιακό, όπως λένε όλοι, από πάνω) «Θα φας πολύ ξύλο την Δευτέρα». Έτσι, verbatim, μέσα σε εισαγωγικά, όπως το μετέφεραν προφανώς αυτήκοοι μάρτυρες (ο ίδιος ο Στουρνάρας, ίσως). Προφανώς, όποιος έχει στοιχειώδη αίσθηση διαπραγματεύσεων και, τουλάχιστον, καλών τρόπων καταλαβαίνει ότι αποκλείεται να έχει ειπωθεί κάτι τέτοιο. Άντε να ειπώθηκε κάτι της μορφής: «Όπως θα διαπιστώσετε τη Δευτέρα, κύριε υπουργέ, οι διαθέσεις των μελών του Eurogroup δεν διάκεινται αυτή τη στιγμή ευνοϊκά προς το πρόγραμμα της κυβέρνησής σας» (κάνω κι εγώ το ίδιο έγκλημα, και το βάζω σε δικά μου εισαγωγικά).

(β) Για ποιον λόγο να μεταφέρει κανείς, και μάλιστα μέσα σε εισαγωγικά, κάτι που αποκλείεται να έχει ειπωθεί; Δεν χρειάζεται πολύ μυαλό. Η απάντηση ακολουθεί: Επειδή ο υπουργός δεν θα έπρεπε να κάνει πως δεν άκουσε ή να το θεωρήσει απλά κακό χιούμορ αλλά να γίνει μια καταγγελία που να ακουστεί παγκόσμια, που να λέμε ότι δεν δεχόμαστε να μας συμπεριφέρονται έτσι, που να ζητήσουμε να μας ζητήσουν συγγνώμη, ακόμη και να στείλουν άλλους, να τους βγάλουμε ανεπιθύμητους για τη χώρα, να καταλάβουν ότι υπάρχει νεύρο, ότι πέρασε η εποχή «Παπακωνσταντίνου» (που επέστρεφε με τα μάγουλα και το σβέρκο κατακόκκινα)

Και έτσι, πολύ απλά, αρχίζει να δημιουργείται το παραμύθι του επόμενου υπουργού που δεν διαπραγματεύεται, που σηκώνει τα πάντα, που δεν είναι τσαμπουκάς, να διώχνει όποιον γουστάρει και να αλλάζει συνομιλητές κατά το δοκούν», που είναι κι αυτός ένας Παπακωνσταντίνου «που επέστρεφε με τα μάγουλα και το σβέρκο κατακόκκινα».

Και τώρα, αν δεν θέλετε να σχολιάσετε το άρθρο αλλά την άποψή μου, θεωρώ ότι έγκυροι σχολιαστές με άρθρα όπως το παραπάνω έχουν πολύ μεγάλο βαθμό ευθύνης για τη σύγχυση που επικρατεί ανάμεσά μας, ακόμη και σήμερα, κοντά τριάντα μήνες μετά τον δια χρεοκοπίας κωματικό θάνατο της χώρας και τη σύνδεσή της με μηχανήματα που την κρατούν τεχνητά στη ζωή μήπως και ανακάμψει.

Αλλά εδώ φτάσαμε να υπάρχουν πολλοί στη χώρα μας που πιστεύουν ότι μας ψεκάζουν για να (ή για να μην) ψηφίσουμε σωστά, γιατί να μη φάμε αμάσητο ότι κάποιοι έπαιζαν σφαλιάρες στον σβέρκο ενός υπουργού και ετοιμάζονται να σφαλιαρίσουν έναν άλλον;
 

bernardina

Moderator
Εδώ μια πιο σοφτ βερσιόν από το ξυλοφόρτωμα του Γαλδαδά. Όσο για την άποψή μου ως προς το βαθμό ευθύνης έγκυρων και "έγκυρων" my ass σχολιαστών για τη σύγχυση που επικρατεί ανάμεσά μας από την πρώτη στιγμή μέχρι τώρα, φτου Κύριε μην ανοίξω το στόματί μου, που έλεγε και μια γριούλα ο Θεός να την αναπαύσει.
Πάντως κάποιους σίγουρα τους ψεκάζουν! Άλλοι απλώς είχαν πέσει από μικροί στη μαρμίτα. Ανίατες περιπτώσεις ούτως ή άλλως.
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Α, άρα η πηγή είναι ο Στουρνάρας (αλλιώς μόνο η τρόικα θα μπορούσε να είναι). Βέβαια, από το «θα φας πολύ ξύλο» μέχρι το «δεν θα περάσετε καλά, κύριε υπουργέ» (που κάποιος θα μπορούσε να το δει ακόμη και ως φράση συμπάθειας) υπάρχει μια μικρούλα απόσταση...
 

SBE

¥
Μπορεί στη νεολαιίστικη αργκό του πρώτου αρθρογράφου το "δύσκολα τα πράγματα" να το λένε "θα φας ξύλο" (στη Γκάρντιαν λέει: Finance minister Yannis Stournaras revealed last week that an official from one of Greece's creditors warned that he would experience "a tough time" at the meeting, ελλείψει ελληνικού πρωτότυπου, περισσότερο προειδοποίηση συμπάθειας μου φαίνεται)
 
Επειδή δεν είναι ευγενικό να έρχομαι σπίτι σας και να λέω πώς θα το διαχειριστείτε ή πώς θα ζήσετε σε αυτό, η ανατροφή μου επιβάλλει να σταματήσω την κουβέντα εδώ, γιατί δεν έχει και κανένα νόημα άλλωστε. Διαφωνούμε αλλά εσείς έχετε το μαχαίρι και το πεπόνι, οπότε εγώ θα συνεχίσω στα άλλα θέματα που με ενδιαφέρουν και περισσότερο άλλωστε. Και κακώς μπλέχτηκα εδώ. Παρασύρθηκα και ζητώ συγγνώμη.

Ελπίζω μόνο τα δικά σας παιδιά να μη χρειαστεί να κάνουν μάθημα από φωτοτυπίες γιατί δεν υπάρχουν βιβλία ή να μη χρειαστεί να σας απαξιώσουν όλες σας τις σπουδές και τα διδακτορικά και την εμπειρία σας και να βρίσκετε δουλειές των 300 ευρώ. Κάποιος φταίει γι' αυτό μάλλον και σίγουρα όχι αυτοί που τους συμβαίνουν τα παραπάνω. Η λύση ίσως είναι αλλού και τη χάνω. Ελπίζω να με διαφωτίσετε και ελπίζω να φωτίσει κάποιος τους διάφορους που κυβερνάνε δεξιούς κι αριστερούς να δουν τι γίνεται πραγματικά.

Και σίγουρα κάποιος φταίει που το ζεμπίλι των περισσότερων Ελλήνων άδειασε παρά τα τόσα χρόνια δουλειάς και κόπων. Πιθανόν και οι ίδιοι να φταίνε... Δεν διαφωνώ.

Και δεν είμαι στρατευμένος, φανατισμένος ή ό,τι άλλο σε -μένος φαντάζεστε. Ένας απλός απογοητευμένος είμαι...
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Αζιμούθιε, ελπίζω να μην εκλαμβάνεις την διαφωνία που εκφράζεται προς το περιεχόμενο του άρθρου που ανέβασες ως απαγόρευση να ανεβάζεις άρθρα, γιατί σε διαβεβαιώ ότι δεν είναι καθόλου έτσι.
 
Όχι, Παλ, δεν πειράζει ειλικρινά. Η πολιτική κάνει τζιζ ακόμα και ουδέτερος ή απλώς απογοητευμένος να είσαι... Σίγουρα εμένα με χαλάει όταν βλέπω κόσμο να λειτουργεί ακόμα κομματικά και όχι υπερκομματικά. Θεωρώ πως πρέπει να το αφήσουμε πίσω μας και να σκεφτόμαστε ως Έλληνες και όχι ως δεξιοί-αριστεροί. Πραγματικά δεν με ενδιαφέρει. Δεν μπορώ να σας πείσω αλλά όχι δεν με ενδιαφέρουν τα κόμματα.

Τα δύο παραδείγματα όμως που παράθεσα στο προηγούμενο ποστ είναι 1000% αληθινά και γι' αυτά θα ήθελα να μου βρει μια λύση ο κύριος Σαμαρο-Βενιζέλο-Κουβέλης και ο Τσίπρας ταυτόχρονα. Και δεν μπορώ να δεχτώ επ' ουδενί ότι το να λέει ο Γερμανός (συγγνώμη για την αναφορά της λέξης, βάλτε μου πρόστιμο σαν τον Πανούση με τον Νταλάρα:)) υπουργός να κοπούν κι άλλο οι μισθοί και οι δικοί μας να το δέχονται με τεμενάδες συνιστά σωστή πολιτική στάση για τον τόπο.

Έχω συζητήσει με αρκετό κόσμο εδώ στην Ισπανία ήδη και όλοι, αλλά και οι εφημερίδες τους, λένε το ίδιο πράγμα σχεδόν. Πολιτικές προς όφελος της Ισπανίας και όχι από άλλους για την Ισπανία. Και τρέμουν μη γίνουν Ελλάδα...
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Άζι, τι σε κάνει να πιστεύεις ότι υπάρχει λύση, πέρα από αυτές που προτείνει όλος ο κόσμος των ειδικών (να φτωχύνουμε μέσα στην Ευρώπη ή να φτωχύνουμε έξω από την Ευρώπη);
 
Top