Βιντεάκια για γέλια και για κλάματα

nickel

Administrator
Staff member
Την ώρα που παρακολουθείς το αγχωτικό θέαμα, θέλεις όχι μόνο να μην πέσει ο καλλιτέχνης, αλλά να μην κάνει ούτε το παραμικρό λάθος. Για το μοίρασμα του άγχους και για την τέλεια εκτέλεση το παρακολουθείς το θέαμα.

Όταν όμως έρθει το πλήρωμα του χρόνου και το συμπίλημα των μπαγιάτικων κωμικών σκηνών, όπου ξέρεις ότι ακόμα κι ο αθλητής ή ο καλλιτέχνης το έχει ξεχάσει ή το παρακολουθεί και γελάει κι ο ίδιος (γιατί δεν θα ήμασταν υγιείς άνθρωποι αν δεν μπορούσαμε να γελάσουμε με τις τούμπες του παρελθόντος μας), τότε μπορώ να παρακολουθήσω κι εγώ την τούμπα και να γελάσω απενοχοποιημένος. Η αλήθεια είναι ότι δεν γελάω τόσο με τις τούμπες, όπως αλήθεια είναι και ότι (το ομολογώ πρώτη φορά εδώ απόψε) έχω σταθεί έξω από τον σταθμό του Χόλμπορν στο χιονισμένο Λονδίνο να παρακολουθήσω τις τούμπες που κατά κανόνα έπαιρναν οι περαστικοί στη διαγωνίως απέναντι γωνιά, όπου προφανώς είχε παγώσει ο πάγος. Το είπα...

Συμφωνώ απόλυτα. Και ομολογώ ότι δεν μ' αρέσει να βλέπω καλλιτεχνικό πατινάζ, επειδή αγχώνομαι.

Βάλτε με κι εμένα στους ανώμαλους που δεν βρίσκουν τίποτα αστείο στα ατυχήματα, όσο γελοία μουσική κι αν παίζει από πίσω. Θέλω να πω, αν κάποιος πέσει μπροστά μου, χωρίς να πάθει τίποτα, θα γελάσω μάλλον. Αυτό όμως είναι πολύ διαφορετικό πράγμα.

bernardina

Moderator
Συμφωνώ απόλυτα. Και ομολογώ ότι δεν μ' αρέσει να βλέπω καλλιτεχνικό πατινάζ, επειδή αγχώνομαι.

Εδώ εγώ αγχώνομαι στο θέατρο επειδή αγωνιώ μήπως χάσει ο ηθοποιός τις ατάκες του (μου συνέβη μια δυο φορές και μου άφησε *τράβμα :whistle: ). Στο πατινάζ παθαίνω κλακάζ! :laugh:

SBE

¥
Πολύ ευαίσθητοι όλοι, επομένως. Όμως για σκεφτείτε το εξής: στις ανασκοπήσεις αυτού του είδους συνήθως δείχνουν αυτά που ο αθλητής δεν έπαθε σοβαρό τραυματισμό.

Πολύ ευαίσθητοι όλοι, επομένως. Όμως για σκεφτείτε το εξής: στις ανασκοπήσεις αυτού του είδους συνήθως δείχνουν αυτά που ο αθλητής δεν έπαθε σοβαρό τραυματισμό.

Ναι, γιατί αλλιώς δεν θα ήταν πολιτικώς ορθό. Βέβαια το "δεν έπαθε σοβαρό τραυματισμό" δεν φαίνεται άμεσα, γιατί π.χ. δείχνουν πολλές φορές χτυπήματα στα γεννητικά όργανα, που σε πολλούς μπορεί να φαίνεται αστεία η αντίδραση, μπορεί όμως να οδηγήσει μέχρι και σε θάνατο (σημείωση: το έγραφα αυτό χωρίς να έχω δει το βίντεο, που είδα αμέσως μετά και... ω! Τι έκπληξη! Υπήρχε τέτοιο στιγμιότυπο -γύρω στο 2:10). Εξάλλου εξαρτάται και τι εννοείς "σοβαρό τραυματισμό", γιατί εγώ π.χ. σπασμένα χέρια και πόδια τα θεωρώ σοβαρούς τραυματισμούς και προσωπικά θα ντρεπόμουν πολύ, στην θέση κάποιων εκ των αθλητών, βλέποντας το στιγμιότυπο να αναπαράγεται στην τηλεόραση. Κάποια είναι πολύ λάιτ, άλλα όμως είναι πιο ντροπιαστικά.

SBE

¥
Νομίζεις ότι οι αθλητές δεν εχουν σπασει χέρια και πόδια πολλές φορές;

Φυσικά, συνέχεια παθαίνουν ατυχήματα. Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι αστείο.

LostVerse

Member
εμένα μου άρεσε η φάση στο 5:21. Είναι το ακριβώς αντίθετο της φάσης στο 1:01 του άλλου βίντεο, για την ακρίβεια, βλέποντάς την θυμήθηκα κι αυτό και το πόσταρα. Μακάρι να είχα απλά το ένα δέκατο της τύχης του (αν κι εντάξει, δεν είναι μόνο τύχη)... :\

Elsa

¥
Συγγνώμη, αλλά μου φαίνεται κομματάκι άρρωστο αυτό το βίντεο, και δεν πιστεύω ότι φταίει που είμαι χορτοφάγος... :(

Συγγνώμη, αλλά μου φαίνεται κομματάκι άρρωστο αυτό το βίντεο, και δεν πιστεύω ότι φταίει που είμαι χορτοφάγος... :(

Εγώ πιστεύω ότι έχει λίγο να κάνει μ' αυτό. Μαύρο χιούμορ είναι, υπάρχει διαφορά ανάμεσα σ' αυτό και στο άρρωστο. That is... μέχρι να διαβάσεις πώς γυρίστηκε. Εκεί, κι εγώ, που είμαι φανατικός κρεατοφάγος, ένιωσα έντονη την αρρώστια. Ειδικά όσον αφορά το τελευταίο κομμάτι της περιγραφής. Διαβάστε υπ' ευθύνη σας.

SBE

¥
Εγώ το είδα και επειδή ούτως ή άλλως δεν τρώω ψάρια και επειδή είναι και η μουσική μελαγχολική, με έκανε να σκέφτομαι ότι καλά κάνω και δεν τρώω ψάρια.
Έλλη, τα ψάρια τα καθαρίζουν γι' αυτόν ακριβώς το λόγο. Ο τύπος θα μπορούσε να το είχε αγοράσει καθαρισμένο, θα φαινόταν και πιο ρεαλιστικό.

pidyo

New member

Δεν το έβαλα ως αστείο, το έβαλα ως εξαιρετική (κατ' εμέ) ιδέα και εκτέλεση. Δεν ξέρω αν είναι το λάθος νήμα, είδα και τα κλάματα πλάι στα γέλια και υπέθεσα πως αυτό είναι το νήμα γενικής χρήσης για βιντεάκια.

bernardina

Moderator

Ξέρω ότι είναι κάπως μπαγιάτικο από άποψη επικαιρότητας, όμως η ουρανομήκης μπούρδα που ξεστομίστηκε με αξιοθαύμαστη άνεση έχει τέτοια διαχρονική αξία, ώστε μου θύμισε μια καινούργια μπούρδα που διάβασα (έστω κι αν, ομολογουμένως, είναι δύσκολο να ανταγωνιστεί κανείς την καρακοτσάνα του Καρατζαφέρη).

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Δεν είχα υπόψη μου την μπούρδα του Καρατζαφέρη! Σοβαρά τώρα, αν έχουμε τέτοιους τεχνολογικά αστοιχείωτους πολιτικούς, δεν έχουμε καμιά ελπίδα να γλιτώσουμε. Ο ένας νομίζει ότι σβήνει η μνήμη των κομπιούτερ όταν κλείνει το ρεύμα. Ο άλλος νομίζει ότι όταν αντιγράφεις αρχεία από ένα ψηφιακό μέσον σε άλλο, υπάρχει τρόπος να ξέρει κάποιος αν το αρχικό μέσον είχε περισσότερα αρχεία από αυτά που αντέγραψες! Ομολογώ ότι δυσκολεύομαι να δώσω το βραβείο, είναι σχεδόν ισάξιοι!

nickel

Administrator
Staff member
Υποθέτω ότι η κίνηση του κάθε λογαριασμού (από το σύνολο των 2.062 λογαριασμών) περιέχεται σε αρχείο τύπου φύλλου Excel ή τύπου PDF, όπως αυτά που δημιουργούν οι εφαρμογές e-banking. Ωστόσο, θεωρώ πολύ πιθανόν να υπάρχει και συγκεντρωτικός πίνακας όπως αυτός που δημοσίευσε το Hot Doc του Μπαξεβάνη.

Αν ισχύουν τα παραπάνω μπορούμε να δούμε τα εξής σενάρια:

Κάποιος μεταφέρει από σιντί σε στικάκι. Στο σιντί δεν μπορείς άλλωστε να κάνεις αλλαγές. Πρέπει να κάνεις τις αλλαγές σε άλλο μέσο και, αν θέλεις, να αντιγράψεις πάλι σε σιντί.

Όταν αντιγράφεις από σιντί σε στικάκι, μπορείς να παραλείψεις κάποια αρχεία. Αυτό δεν αφήνει κανένα αποτύπωμα. Αν απλώς διαγράψεις τα αρχεία στο στικάκι, τα αρχεία εξακολουθούν να βρίσκονται στη μαγνητική επιφάνεια και στο Recycle Bin υπάρχει πληροφορία του είδους Date Deleted. Ωστόσο, αυτό το στοιχείο εξαφανίζεται όταν αδειάζουμε το Recycle Bin. Εξαφανίζεται εντελώς αν μεταφέρουμε τα αρχεία από το ένα στικάκι σε άλλο.

Αν υπάρχει και συγκεντρωτικός κατάλογος σε αρχείο Excel, τότε θα πρέπει να διαγράψουμε λογαριασμούς (γραμμές, σειρές, rows, σ’ αυτή την περίπτωση) και να σώσουμε το αρχείο με τα λιγότερα ονόματα. Όταν σώζουμε το αρχείο, τότε παίρνει την ημερομηνία της στιγμής που το σώσαμε. Αν δηλαδή ένα τέτοιο αρχείο έχει ημερομηνία των ημερών που η λίστα βρισκόταν στα χέρια κάποιου, θα μπορούμε να υποθέσουμε ότι αυτός ο κάποιος «πείραξε» το αρχείο. Το πρόβλημα είναι ότι είναι πολύ εύκολο να πειράξεις και την ημερομηνία ενός αρχείου με κάποιο από τα προγράμματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, άρα μια αλλαγμένη ημερομηνία δεν αποτελεί τεκμήριο ενοχής συγκεκριμένου ατόμου όπως και μια μη αλλαγμένη ημερομηνία δεν αποτελεί τεκμήριο αθωότητας.

Και, τέλος πάντων, ας αποφεύγουν οι πολιτικοί να ασχολούνται με θέματα που δεν γνωρίζουν.

Zazula

Administrator
Staff member
Ο ένας νομίζει ότι σβήνει η μνήμη των κομπιούτερ όταν κλείνει το ρεύμα.
Πιθανότατα υπέθεσε πως η μνήμη των υπολογιστών λειτουργεί όπως η μνήμη των ψηφοφόρων.

Δεν είχα υπόψη μου την μπούρδα του Καρατζαφέρη! Σοβαρά τώρα, αν έχουμε τέτοιους τεχνολογικά αστοιχείωτους πολιτικούς, δεν έχουμε καμιά ελπίδα να γλιτώσουμε. Ο ένας νομίζει ότι σβήνει η μνήμη των κομπιούτερ όταν κλείνει το ρεύμα. Ο άλλος νομίζει ότι όταν αντιγράφεις αρχεία από ένα ψηφιακό μέσον σε άλλο, υπάρχει τρόπος να ξέρει κάποιος αν το αρχικό μέσον είχε περισσότερα αρχεία από αυτά που αντέγραψες! Ομολογώ ότι δυσκολεύομαι να δώσω το βραβείο, είναι σχεδόν ισάξιοι!

Βασικά υπάρχει ένας τρόπος να μεταφερθεί αυτή η πληροφορία, αλλά το cd θα πρέπει να είναι rigged, από υποψιασμένο άτομο και επί σκοπού. Δεν νομίζω να υπάρχει περίπτωση να συνέβαινε τέτοιο πράγμα σε συναλλαγές πολιτικών.

Αν μπορεί κάποιος ας βρει το βιντεάκι με τον Πάγκαλο να λέει ότι το Γκοκλ (Γκουγκλ) είναι πρόγραμμα ζωντανής χαρτογράφησης (μπέρδεψε το Google Earth με κατασκοπικό δορυφόρο).