Βιντεάκια για γέλια και για κλάματα

SBE

¥
Ένα φιλμάκι σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει όποιος μπλέκεται με τη βιομηχανία της γέννας. Περιλαμβάνει την περίπτωση που το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αναγνώρισε το δικαίωμα της εγκύου να επιλέξει το χώρο που θα γεννήσει (ναι, κι εγώ νόμιζα ότι αυτό είναι αυτονόητο, αλλά στην Ουγγαρία, που αφορούσε η απόφαση, η μόνη νόμιμη επιλογή είναι το νοσοκομείο). Και περιλαμβάνει αναφορές σε κάποια ζητήματα που αν δεν τα είχα ακούσει από γνωστές μου στην Ελλάδα και στην Αγγλία θα νόμιζα ότι είναι υπερβολές, όπως π.χ. το να σε απειλούν ότι θα φωνάξουν τις κοινωνικές υπηρεσίες και θα σου πάρουν το παιδί (συνέβη σε γνωστή μου στο Λονδίνο) ή να σου δίνουν παραπλανητική πληροφόρηση (Ελλάδα).

mod's note: προέκυψε νήμα εκεί.

Last edited by a moderator:

nickel

Administrator
Staff member
http://www.theaustralian.com.au/new...rehensible-reply/story-e6frg6n6-1226541628222

Οι ιστορικές στιγμές πρέπει να καταγράφονται κι εδώ.

“If you could make a new law, what would it be and explain why.”

“I think that any leys [ley is Spanish for law] there are in Constitution or in life, are already made. I think that we should have, uh, a straight way to go in our similar, or, eh, in our lives as is this. For example, I'm a surfer, and I think that the best wave that I can take is the wave that I wait for it. So please do our only, eh, law that we can do. Thank you. Vegas!"

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Και γιατί ακριβώς έβαψε τα πανέμορφα ξανθά μαλλιά της; :inno::devil:

Οι ερωτήσεις στους διαγωνισμούς ομορφιάς υπάρχουν μόνο για να επιβεβαιώσουν την εντύπωσή μας ότι οι όμορφες γυναίκες είναι χαζές και να μας καθησυχάσουν ότι όμορφος κι έξυπνος δεν γίνεται. Γι' αυτό οι ερωτήσεις είναι παγίδες ή απλά εξαιρετικά δύσκολες. Γιατί μην μου πει κανείς ότι έχει έξυπνη απάντηση σ' αυτήν την ερώτηση, χωρίς να την ξέρει από πριν. Το πολύ-πολύ οι περισσότεροι να πετούσαμε καμμιά κλισεδιά για κοινωνικές ανισότητες και φτωχούς.

nickel

Administrator
Staff member
Γιατί μην μου πει κανείς ότι έχει έξυπνη απάντηση σ' αυτήν την ερώτηση, χωρίς να την ξέρει από πριν.
Μα η κακομοίρα (τρόπος του λέγειν) ξεκινά σωστά (επίσης τρόπος του λέγειν) την απάντηση, με αυτό που (πιθανότατα) της έχουν πει να πει: Ό,τι νόμους έπρεπε να φτιάξουμε, τους έχουμε φτιάξει. Έπειτα αρχίζει να ρετάρει και να σερφάρει.

Επίσης: Δεν ξέρω πολλούς που πιστεύουν ότι οι όμορφες είναι χαζές. Αλλά μπορεί και να μην το έχουν προσέξει. :)

(Μήπως, εκτός από φατσούλα, πρέπει να βάλω και disclaimer; )

SBE

¥
Επιπλέον, Έλλη, κάπου είχα διαβάσει ότι τους δίνουν λίστα με όλες τις ερωτήσεις από πριν.
Το ζητούμενο δεν είναι να πει η διαγωνιζόμενη κάτι Ελληγένειο, αλλά να δείξει ότι μπορεί να δώσει μια απάντηση οργανωμένη κι αιτιολογημένη.

YΓ Δόχτορα, την έψαξα με το όνομά της (Irene Esser) και δεν βλέπω να υπήρξε ποτέ ξανθιά. Κλασσικό μελαχρινάκι που ποτίζει φαρμάκι.

Την ξέρουν ή όχι την ερώτηση, δεν βλέπω τι δουλειά έχει σε διαγωνισμό ομορφιάς. Ανέκαθεν το έκαναν αυτό και ο μόνος λόγος που καταλαβαίνω είναι αυτός που είπα.

Κάτι ελληγέννειο αποκλείεται να πει. Δεν υπάρχουν τόσο έξυπνες γυναίκες.

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
YΓ Δόχτορα, την έψαξα με το όνομά της (Irene Esser) και δεν βλέπω να υπήρξε ποτέ ξανθιά. Κλασσικό μελαχρινάκι που ποτίζει φαρμάκι.
Με απογοητεύεις.:) Πόσες φατσούλες έπρεπε να προσθέσω, δηλαδή; ;)

SBE

¥
Πολλές, γιατί εγώ δεν καταλαβαίνω από ανέκδοτα με ξανθιές.
Άσε που τα σχετικά ανέκδοτα είναι αμερικανόφερτα, από τελείως άλλη κουλτούρα δηλαδή, και πριν εμφανιστούν τα ίδια ακριβώς κυκλοφορούσαν για τις JAP (jewish-american princess).

Έλλη, οι ερωτήσεις στους διαγωνισμούς υπάρχουν για να μην φαίνεται ότι είναι οι διαγωνιζόμενες σαν εμπόρευμα στο κρεοπωλείο. Δημιουργείται η ψευδαίσθηση ότι διαγωνίζονται και στο ταλέντο τους (χορός κλπ) και στην εξυπνάδα. Και βέβαια λίγη προσωπικότητα παίζει ρόλο, γιατί δεν πα να έχει η άλλη τέλειες αναλογίες, καταπληκτικό πρόσωπο, δέρμα σα ροδάκινο κλπ, άμα δε σου γεμίζει το μάτι, δεν σου γεμίζει το μάτι. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Ο διαγωνισμός για τη Μις Υφήλιο π.χ. δεν γίνεται μόνο για να χαρούν μερικές διαγωνιζόμενες, να χαζέψει ο τηλεθεατής και να βγει χρήμα από διαφημίσεις. Η νικήτρια ανήκει στην διοργανώτρια εταιρία για ένα χρόνο και συμμετέχει σε διάφορες εκδηλώσεις, που σε κάποιες χώρες έχουν μεγάλη σημασία. Δε γίνεται να είναι τελείως βλίτο ή να έχει γίνει ρεζίλι.

Πάντως, το κλιπάκι δείχνει και κάτι άλλο σημαντικότατο: ότι άμα δεν είσαι σίγουρος για τα αγγλικά σου και έχεις διερμηνέα διαθέσιμο, καλό είναι να τον χρησιμοποιήσεις.

nickel

Administrator
Staff member
Καλά τα λες, SBE. Νόμιζα ότι επιβάλλεται να μιλάς καλά αγγλικά, αλλά έκανα λάθος. Έχει ενδιαφέρον να δει κανείς και τις πέντε φιναλίστ. Και, αν θέλετε να μάθετε και ποια πήρε τον τίτλο της Miss Universe, εδώ:
http://en.wikipedia.org/wiki/Olivia_Culpo
ή εδώ:
http://en.wikipedia.org/wiki/Miss_Universe

daeman

Administrator
Staff member
Για την καμπάνια των Γιατρών Χωρίς Σύνορα: έχουν φτιάξει κι ένα συγκινητικό βιντεάκι.

Συγκινητικό, ναι, όμως άλλο να μιλάει ελληνικά ο Άγγελος Αντωνόπουλος (αξούριστος μεν, σιτεμένος δε, ο συν/χης Βαρτάνης)
κι άλλο να τα μιλάει ο Χαβιέρ Μπαρδέμ (με το μπαρδόμ*, κορίτσια, ο Μπάρκουλης ο Χαβιέρ! ;)):

* Ακόμα κι εγώ σαρδάμ έκανα, μπαρδεμεύτηκα.
Μια που, όπως φαίνεται, είναι του Χιώτη σήμερα, εσύ 'σαι η αιτία που υποφέρουν, γιατί δεν τις κοιτάς τις δυστυχείς, γιατί τις κάνεις να πονούν, να υποφέρουν τόσο, πρόσεχε γιατί μπορεί να παλαβώσουν, δεν τ' αντέχουν μ' άλλες να γυρνάς... :whistle:

SBE

¥
Δεν μιλάω εκ μέρους κάθε γυναίκας, αλλά ο Μπαρδέμ δεν είναι ακριβώς ομορφάντρας (αν και τώρα που τον ανέλαβε το Χόλιγουντ έχει βελτιωθεί).

review_no_country_2701.jpg

Alexandra

Super Moderator
Staff member
O προεδρικός σκύλος κλέβει την παράσταση!

[video=youtube;w_EvsLCqoWs]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=w_EvsLCqoWs#![/video]

nickel

Administrator
Staff member
Μα, είναι δυνατόν; .. και όμως ......... an elephant painting an elephant!
https://www.youtube.com/watch?v=He7Ge7Sogrk
Καλημέρα σας, καλά Χριστούγεννα. Λεπτομέρειες για τους προβοσκιδωτούς ζωγράφους, στο snopes.com.
Εκεί πηγαίνω πάντα για να είμαι βέβαιος αν κάτι είναι ψεύτικο ή αληθινό. Μια φορά δεν πήγα (πρόσφατα, με τον αετό που σηκώνει το παιδάκι) και την πάτησα.

nickel

Administrator
Staff member
Γέλασα πολύ με τη φετινή επιλογή αθλητικών απροόπτων που μετέδωσε το Mega. Και η μουσική που το συνόδευε βοήθησε πολύ.

...κι άλλο να τα μιλάει ο Χαβιέρ Μπαρδέμ (με το μπαρδόμ*,...
Γκιατί καλέ; Σαν Γκύπριος τα λέει! :twit:

Τα αθλητικά παθήματα, δεν ξέρω γιατί, αλλά δεν τα βρίσκω αστεία. Γενικά ποτέ μου δεν μπόρεσα να δω σαν αστείο το πάθημα κάποιου άλλου. Η κοπελίτσα που σκιζόταν για μήνες στην προπόνηση για να φάει τσουλήθρα στον πάγο τελικά και να πρέπει να συνεχίσει και τη χορογραφία της χαμογελαστή, δεν νομίζω να το βρήκε αστείο. Σόρρι που γίνομαι σπαστικά... :s

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Τα αθλητικά παθήματα, δεν ξέρω γιατί, αλλά δεν τα βρίσκω αστεία. Γενικά ποτέ μου δεν μπόρεσα να δω σαν αστείο το πάθημα κάποιου άλλου. Η κοπελίτσα που σκιζόταν για μήνες στην προπόνηση για να φάει τσουλήθρα στον πάγο τελικά και να πρέπει να συνεχίσει και τη χορογραφία της χαμογελαστή, δεν νομίζω να το βρήκε αστείο. Σόρρι που γίνομαι σπαστικά... :s
Συμφωνώ απόλυτα. Και ομολογώ ότι δεν μ' αρέσει να βλέπω καλλιτεχνικό πατινάζ, επειδή αγχώνομαι.