Βιντεάκια για γέλια και για κλάματα

Zazula

Administrator
Staff member
O Χίτλερ παίζει στο «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος;»:

nickel

Administrator
Staff member

Μήπως είναι λίγο χοντρή η πλάκα σε βάρος των θυμάτων; Ή μήπως και τα «θύματα» είναι απλώς ηθοποιοί;
Πάντως, τέτοια διαφήμιση στην Αμερική δεν θα περνούσε με τίποτα, νομίζω.

SBE

¥
Άμα πας στο making of σου λέει ότι οι μόνοι που δεν ήξεραν τι γινόταν ήταν τα θύματα. Και είναι εμφανές αφού οι γύρω γύρω χειροκροτάνε.

cougr

¥
Δεν ήταν ηθοποιοί. Αν η κοπέλλα- το πρώτο θύμα- ήταν ηθοποιός θα της άξιζε ένα όσκαρ για την πειστικότητά της.

SBE πιάσε κόκκινο!:)

nickel

Administrator
Staff member
Δεν αποκλείεται να έχετε δίκιο. Από την άλλη, δεν αποκλείω και το ενδεχόμενο να είναι για κατανάλωση κι αυτά που διαβάζετε. Στο εξωτερικό δεν αστειεύονται με τα ζητήματα της πρόκλησης άγχους (και των προσωπικών δεδομένων, ακόμα και φωτογραφία να θέλεις να βγάλεις τον άλλο). Επειδή λοιπόν στην πρόκληση άγχους η αντίδραση του άλλου μπορεί να είναι απρόβλεπτη, δεν ξέρω αν φτάνουν τα δελέατα που υποτίθεται ότι δίνουν στα θύματα κατόπιν εορτής. Δεν ξέρω.

bernardina

Moderator
Κι εγώ είμαι εξίσου δύσπιστη. Καταρχάς δεν ξέρω πώς θα κατάφερναν να πάρουν τόσο κοντινά πλάνα από τόσες διαφορετικές γωνίες χωρίς να αντιληφθεί κανείς το παραμικρό, και κατά δεύτερο αμφιβάλλω αν θα διακινδύνευαν μια μηνυσάρα από τον αγχωμένο για πρόκληση ψυχικής οδύνης. Γιατί τότε δε θα καθάριζαν μόνο με ένα φτηνιάρικο αποσμητικό.

Κι εγώ είμαι δύσπιστος γιατί παίζουν θέματα ασφαλείας, απρόβλεπτης αντίδρασης, προσωπικών δεδομένων, πράγματα για τα οποία υπάρχουν και νόμοι και πολλές φορές διώκονται αυτεπάγγελτα.

SBE

¥
Μας λέει στο κλιπάκι ότι τους το κανόνισαν οι φίλοι τους. Που σημαίνει ότι υπήρχε κάποια διαφημιστική εκστρατεία ή έστω αγγελίες σε εφημερίδες του στυλ Θέλετε να πάρετε μέρος σε διαφήμιση προϊόντος Χ; Θέλετε να κάνετε έκπληξη στους φίλους σας; Και προφανώς έγινε κάποια προεπιλογή (στο ιντερνέτ βρίσκω ότι λέει είχαν προεπιλογή για υγιείς και υποθέτω και πλακατζήδες) . Επίσης κανόνας αυτού του είδους εκπομπών είναι ότι κινηματογραφούν π.χ. δέκα περιστατικά και προβάλλουν τα δυο- τρία που κατόπιν εορτής οι παθόντες δίνουν τη συγκατάθεσή τους. Φτηνότερα βγαίνει να αποζημιώσεις επιτόπου δέκα κοψοχολιασμένους παρά να προσλάβεις την Κέιτ Μος να σου κάνει τη διαφήμιση. Άσε που νομίζω ότι οι περισσότεροι δεν κοψοχολιάστηκαν αλλά στη χειρότερη, πήγαν να μιλήσουν σε κάποιον υπεύθυνο στο αεροδρόμιο να του πουν ότι κάποια παρεξήγηση έχει γίνει ή πήραν την αστυνομία τηλέφωνο. Αυτή είναι η πιο φυσιολογική αντίδραση ενός αθώου κι όχι το να αρχίσεις να τρέχεις σαν τρελλός προς την έξοδο*. Δεν βλέπετε άλλωστε και στη διαφήμιση πως φέρονται όταν τους πλησιάζουν οι υποτιθέμενοι αστυνομικοί; Φυσιολογικά, σα να μην τρέχει τίποτα.

Βλέπω στο ιντερνέτιο ότι η διαφήμιση γυρίστηκε στο Αμβούργο, που έχει μικρομεσαίου μεγέθους αεροδρόμιο, και που υποθέτω τα πράγματα είναι γενικά πιο χαλαρά Η διαφημιστική εταιρία φαίνεται να ειδικεύεται σε τέτοιες διαφημίσεις, που δεν μοιάζουν με διαφημίσεις.
Επίσης το πραγματικό περιστατικό θα κράτησε ελάχιστα και θα πρέπει να ήταν σχεδόν ταυτόχρονη η τηλεόραση, το περιοδικό κλπ, αλλά επειδή έχουν πολλές κρυμμένες κάμερες μπορούν να το τεντώσουν.

*διάβαζα πρόσφατα ότι συχνά πολλοί αθώοι επιβαρύνουν τη θέση τους γιατί πιστεύουν ότι θα αποδειχτεί η αθωότητά τους και δεν κάνουν απολύτως τίποτα.

ΥΓ Έλλη, τι διώκεται αυτεπάγγελτα από αυτά που είδαμε στη διαφήμιση;

SBE

¥
Ξανακοίταξα τη διαφήμιση και νομίζω ότι επιβεβαιώνει αυτό που λέω, ότι κάποιος που δεν έχει κάνει τίποτα δεν πανικοβάλλεται: βλέπετε σε ένα σημείο τον τύπο με το χαρτοφύλακα που σηκώνεται και πάει ελαφρώς με τα χέρια ψηλά (μάλλον προς) προς τον κοντινότερο αστυνομικό. Η κίνηση αυτή εμένα μου λέει ότι ο τύπος λέει "εδώ είμαι, τι πρόβλημα υπάρχει;".

Επίσης, είναι εμφανές ότι βρίσκονται σε σαλόνι εταιρίας ή γενικότερα σε κλειστό χώρο στο αεροδρόμιο, και όλοι εκεί είναι της διαφήμισης, οπότε οι πιθανότητες να παρεξηγήσει κάποιος άσχετος το τι γίνεται είναι μηδαμινές. Εννοείται ότι για αυτό θα είχαν όλες τις σχετικές άδειες. Στην έξοδο από το χώρο υπήρχαν προφανώς άνθρωποι της διαφημιστικής εταιρίας που άμα πήγαινε κανένας να φύγει τρέχοντας (απίθανο και είπα γιατί) θα τον σταματούσαν και θα του εξηγούσαν τι γίνεται.

Το ζήτημα των προσωπικών δεδομένων δεν είναι ζήτημα, αφού χρησιμοποιούνται μόνο τα φιλμ αυτών που έδωσαν κατόπιν εορτής τη συγκατάθεσή τους, οι φωτογραφίες τους κυκλοφόρησαν μόνο μέσα στη συγκεκριμένη αίθουσα κλπ. Το υλικό που δεν χρησιμοποιήθηκε προφανώς καταστράφηκε.

Η Νιβέα ήθελε να καθόμαστε να συζητάμε πόσο βάρβαρη ήταν η διαφήμιση ή πόσο στημένη. Κι αυτό κάνουμε.

ΥΓ Έλλη, τι διώκεται αυτεπάγγελτα από αυτά που είδαμε στη διαφήμιση;

Στην Γερμανία δεν ξέρω, στο ΗΒ πάντως διώκεται η φωτογράφηση χωρίς συγκατάθεση.

nickel

Administrator
Staff member
Από την έρευνα της SBE πάντως, ησύχασα. Δεν θα συμβεί το αναπάντεχο. Να κάθομαι σε σαλόνι αεροδρομίου, να κάνει ο διπλανός μου φάρσα στον απέναντι, να είναι ο απέναντι διεθνής τρομοκράτης και να βγάλει πανικόβλητος την μπερέτα και να βαράει όπου βρει. :-)

(Αν και τελευταίως το αναπάντεχο θα είναι να κάθομαι σε σαλόνι αεροδρομίου...)

nickel

Administrator
Staff member
Περιμένω να δω ποιος θα είναι ο πρώτος που θα πει πού έχει ήδη μπει το πρώτο βίντεο του Καμμένου με τους υδατάνθρακες και το φυσικό αέριο...

Gilgamesh

Member
ωχ! συγγνώμη, πάλι αργά ήρθα; και να φανταστείς κοίταξα μια-δυο σελίδες προς τα πίσω για να δω αν μπήκε.

bernardina

Moderator
Αλλαγή σκηνικού.:)

Καρδουλίνια μουου. :wub: Ποιος τους είπε να είναι τόσο γλιστερά;:glare:
Όλα τα λεφτά ο απαθής γλάρος στην άκρη της σανίδας.:D

Υγ. Ποιος δεν θα 'θελε να είναι στη θέση του τυχερού σέρφερ; :s

nickel

Administrator
Staff member
Εκτός από το Gangnam Style, υπάρχει και το Grandma Style:

Το τραγούδι, για τους νεότερους: Runaround Sue, του 1961, τραγουδάει ο Dion.