Άκαπνη ανακοίνωση για προσωπική και όχι μόνο χρήση

με το ζωηρό τακατακατακατακατακατακα παίξιμο του μπεγλεριού
Ίσως θυμάσαι πριν από χρόνια το παιγνίδι "τάκα τάκα" (ένα σχοινάκι με δυό μπάλες στα άκρα) που ήθελε δεξιοτεχνία, και αυτό κι αν έσπαγε νεύρα ολόγυρα!
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Κατερίνα, συγχαρητήρια! Κουράγιο, το στερητικό, δηλαδή τα συμπτώματα που αναφέρεις, περνάει σε λίγες μέρες μόνο, όχι παραπάνω από 10.
 
Μπράβο Κατερίνα!

Διάβασα πρόσφατα ότι υπάρχουν κάποιες τροφές που βοηθούν στην απεξάρτηση από το τσιγάρο, όπως είναι τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά και οι φρέσκοι χυμοί. Εκτός από τις άλλες ευεργετικές ιδιότητές τους, κάνουν και τη γεύση του τσιγάρου λιγότερο ελκυστική (αν υποθέσουμε ότι είναι ελκυστική...).

Καλή συνέχεια και κράτα γερά!
 
Ρε παιδιά, βοηθάει όντως το κομπολόι και το μπεγλέρι που λέει η Παρασκευή; Διότι δεν έχω δοκιμάσει τίποτα αντίστοιχο. Κάτι ν' απασχολήσω τα χέρια μου δηλαδή.
Επίσης, αυτό με τα φρούτα το δοκίμασα, κάθε φορά που με πιάνει το στερητικό τρώω ένα αχλάδι ή ένα βερίκοκο ή ένα νεκταρίνι. Άμα με πιάσει η μανία για γλυκό τρώω ένα γιαούρτι με μέλι. Το αποτέλεσμα; Κοντεύω να σιχαθώ όλες τις παραπάνω τροφές. Αλλά τι να κάνεις; Είναι και ο φόβος των κιλών. Είμαι που είμαι αφράτη, να γίνω βούβαλος; Δε λέει...
Το μεγάλο μου πρόβλημα πάντως εξακολουθεί να είναι η αδυναμία συγκέντρωσης. Οι μέρες που μετέφραζα δύο και δυόμισι χιλιάρικα μονοκοπανιά έχουν μάλλον περάσει ανεπιστρεπτί. Η συμβουλή του ν' αλλάξεις τη ρουτίνα σου ώστε να μη συνδέεις πλέον το τσιγάρο με συγκεκριμένες δραστηριότητες δεν μπορεί να εφαρμοστεί εν προκειμένω διότι τι να κάνω; Να κόψω τη δουλειά;
Σ' αυτό να βρω λύση και είμαι σίγουρη ότι δεν θα ξαναπιάσω τσιγάρο στα χέρια μου. Έχει κανείς πρώην ή νυν καπνιστής καμιά συμβουλή επ’ αυτού;

Μα πότε επιτέλους περνάει το χοντρό το λούκι; Οχτώ μέρες έχουν περάσει, κι αυτήν τη στιγμή θα σκότωνα για μια τζούρα!
 

daeman

Administrator
Staff member
Υποθέτω ότι βοηθάνε, γιατί όπως σίγουρα θα ξέρεις, μεγάλο μέρος της ψυχολογικής εξάρτησης αποτελεί και η συνήθεια να έχεις κάτι στα χέρια. Αλλά δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα, γιατί όποτε πιάνω (σπάνια) μπεγλέρι ή κομπολόι, στο άλλο χέρι συνήθως κρατάω το τσιγάρο... ακόμη
Άσε που η εικόνα μπεγλέρι στο ένα και κομπολόι στο άλλο χέρι μού θυμίζει ταχυδακτυλουργό.
Κάτι άλλο που έχω δει για απασχόληση των χεριών και του στόματος σε προσπάθεια διακοπής καπνίσματος είναι το κλασικό μολύβι, όπως το (κακο)μεταχειριζόμασταν μικροί μαθητές. Και ένας γνωστός κρατούσε τσιγάρο και πότε-πότε το έφερνε για λίγο και στο στόμα, απαγορεύοντας, βέβαια, στους γύρω να του το ανάψουν, όπως συχνότατα έσπευδαν όποιοι τον έβλεπαν με το τσιγάρο στο στόμα. Όταν τον ρώτησα, μου εξήγησε ότι ήθελε πρώτα να απαλλαγεί από τη χημική/οργανική εξάρτηση και μετά να ασχοληθεί με την αποβολή των μηχανικών συνηθειών που συνοδεύουν το κάπνισμα. One step at a time, όπως μου είπε. Και το έκοψε.

Μπεγλέρια


Κομπολόι


Όσο για τον τρόπο παιξίματος, έχει δίκιο ο Ζάζουλα για τη ραθυμία του κομπολογιού και τη νευρικότητα του μπεγλεριού, κατά κανόνα. Αλλά έχω δει πολλές φορές και το κομπολόι να παίζεται πολύ νευρικά και να κάνει "άλλα κόλπα" (ιδίως αν είναι καλά ζυγιασμένο, με τις κατάλληλες χάντρες και μήκος) και το μπεγλέρι να πασπατεύεται αργά και ράθυμα. Φαντάζομαι ότι εξαρτάται και από τον χαρακτήρα του καθενός, αλλά και τη διάθεση της συγκεκριμένης στιγμής. Το μπεγλεράκι, πάντως, λόγω κατασκευής, σε προκαλεί για ταχυδακτυλουργίες.

Ίσως θυμάσαι πριν από χρόνια το παιγνίδι "τάκα τάκα" (ένα σχοινάκι με δυό μπάλες στα άκρα) που ήθελε δεξιοτεχνία, και αυτό κι αν έσπαγε νεύρα ολόγυρα!

Όχι μόνο νεύρα ολόγυρα, αλλά και συχνά πυκνά και τα δάχτυλα του (πρωτόπειρου) παίκτη...
 
Άσε που η εικόνα μπεγλέρι στο ένα και κομπολόι στο άλλο χέρι μού θυμίζει ταχυδακτυλουργό.

Πέραν του ταχυδακτυλουργικού, είναι και πολύ εκνευριστικό για τους γύρω. Τώρα πλέον όταν βγαίνω, έχω μαζί μου ή το ένα ή το άλλο.

@ Κατερίνα: Αυτή η απασχόληση και η κίνηση του χεριού με έχει βοηθήσει αρκετά, και το τσιγάρο δεν μου λείπει ιδιαίτερα. Αξίζει να το δοκιμάσεις, δεν έχεις τίποτα να χάσεις. Βέβαια, κάποιοι λένε ότι το μπεγλέρι ή το κομπολόι δεν αρμόζει στις γυναίκες, ότι είναι εντελώς αντιθηλυκό κι ότι κάνει πολύ κακή εντύπωση.
 

daeman

Administrator
Staff member
[...]Βέβαια, κάποιοι λένε ότι το μπεγλέρι ή το κομπολόι δεν αρμόζει στις γυναίκες, ότι είναι εντελώς αντιθηλυκό κι ότι κάνει πολύ κακή εντύπωση.

Ενώ τα κιτρινισμένα δόντια και δάχτυλα και οι υπόλοιπες επιπτώσεις του καπνίσματος στην εξωτερική εμφάνιση, τουλάχιστον, είναι χάρμα οφθαλμών, και για τους άντρες και για τις γυναίκες...:rolleyes: Κάποτε, αυτοί οι ίδιοι κάποιοι σίγουρα θα θεωρούσαν και τα παντελόνια ανάρμοστα στις γυναίκες!:D
 
Έχω να δηλώσω ότι επιτέλους σήμερα (ένατη ημέρα χωρίς τσιγάρο) αισθάνομαι κάπως καλύτερα. Ο πονοκέφαλος υποχώρησε σχεδόν εντελώς, το ίδιο και η συνεχής νύστα. Το στόμα μου εξακολουθεί να στεγνώνει εντελώς όταν με πιάνει το στερητικό, αλλά σήμερα ήταν μόνο τρία τα ισχυρά επεισόδια και τα αντιμετώπισα με βαθιές ανάσες, μικρές γουλιές κρύο νερό και προσπάθεια να σκεφτώ κάτι ευχάριστο.
Άμα λύσω και το πρόβλημα της συγκέντρωσης, ποιος με πιάνει!
 
Φόρτσα, να σβήσεις το κεράκι στις 18/9!

Απίστευτο! Και μόλις κοιτούσα το γαϊτάνι με τις ευχές. Έβλεπα την ευχή σου στον Προφέσορ (ένα μήνα άκαπνος) και σκεφτόμουνα: άραγε θα τα καταφέρω κι εγώ;
 

Elsa

¥
Πολύ χαίρομαι, Κατερίνα! Μάλλον το τσιρότο έφταιγε, λοιπόν!
Άσε τις συγκεντρώσεις ;) και ρίξ' το στο διάβασμα!

Ασφαλώς και θα τα καταφέρεις και συ! Να τον περάσεις δύσκολο... Θα είναι πάντα λίγο μπροστά! :D
 
Ασφαλώς και θα τα καταφέρεις και συ! Να τον περάσεις δύσκολο... Θα είναι πάντα λίγο μπροστά! :D

Και να μπορούσα να τον περάσω δεν θα το επεδίωκα. Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Προφέσορ!
 

Elsa

¥
Και να μπορούσα να τον περάσω δεν θα το επεδίωκα. Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Προφέσορ!

Σε πειράζω, βρε! Εννοώ, επειδή ξεκίνησε νωρίτερα...;)
 
Σε πειράζω, βρε! Εννοώ, επειδή ξεκίνησε νωρίτερα...;)

Μα ουσιαστικά κι εγώ αυτό εννοώ. Ο δρόμος που χάραξε ο Προφέσορ είναι ο ένας μήνας και κάτι χωρίς τσιγάρο. Αν μπορεί εκείνος, μπορώ κι εγώ. Έτσι δεν είναι; Όταν (και εφόσον) φτάσω κι εγώ τον ένα μήνα, εκείνος θα είναι στους δύο και κάτι κι αν εξακολουθεί να αισθάνεται υπέροχα όπως μου λέει, θα πάρω κι εγώ κουράγιο για να συνεχίσω.
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Περιμένουμε να μας ανακοινώσεις ποια θα είναι η πρώτη μέρα χωρίς ούτε ένα επεισόδιο στερητικού.

Για κάποιο λόγο εξαφανίστηκε ο μετρητής σου, ενώ υπάρχει μέσα στο μήνυμα, τον βλέπω επειδή έχω προνόμια mod. Αλλά και στο λινκ που έχεις στην υπογραφή σου, όταν το πατάω, δεν βγάζει τίποτα. Αν θέλεις, ανανέωσε τον μετρητή σου και δώσε μου το νέο λινκ να το προσθέσω πάλι μέσα στο μήνυμα. Ή μόνο εγώ δεν μπορώ να δω τον μετρητή;
 
Περιμένουμε να μας ανακοινώσεις ποια θα είναι η πρώτη μέρα χωρίς ούτε ένα επεισόδιο στερητικού.

Δεν το είχα σκεφτεί! Θα το κάνω! Σήμερα δεν ήταν γιατί έχω περάσει ήδη δύο αντίστοιχα επεισόδια.
Χτες και σήμερα πάντως, το διάστημα μεταξύ των επεισοδίων είναι σαφώς μεγαλύτερο και ο αριθμός τους δεν ξεπερνά τα τρία-τέσσερα την ημέρα. Τις πρώτες (εφιαλτικές) μέρες τα επεισόδια αυτά εμφανίζονταν τόσο συχνά που είχα την εντύπωση ότι υπέφερα συνεχώς.
Εμένα πάντως με βοηθάει πολύ να συγκεντρώνομαι σε κάτι άλλο όταν με πιάνει το στερητικό. Να μην σκέφτομαι «ωχ, πάλι θέλω να καπνίσω», δηλαδή.

Επίσης έχω να δηλώσω ότι το έμπλαστρο και οι τσίχλες νικοτίνης είναι μια μπαρούφα. Τουλάχιστον κατ' εμέ. Είτε φορούσα το έμπλαστρο είτε όχι, τα επεισόδια ήταν το ίδιο έντονα και το ίδιο πολλά. Σταμάτησα λοιπόν να το βάζω και ησύχασα. Να μην έχω την εντύπωση ότι μου προσφέρει και τίποτα δηλαδή. Νομίζω είναι τρεις μέρες που δεν έχω βάλει έμπλαστρο και μη σας πω ότι νιώθω και καλύτερα.
Το ίδιο και οι τσίχλες. Όσο τις χρησιμοποιούσα κάπνιζα στο ενδιάμεσο, οπότε απλώς είχα πέσει στα μισά τσιγάρα την ημέρα. Αν θες να κόψεις το κάπνισμα αυτό δεν είναι ουσιαστική λύση.

Έντιτ: Εγώ τον βλέπω τον μετρητή. Άμα περιμένεις ένα-δυο δευτερόλεπτα εμφανίζεται. Το ίδιο κι όταν πατάω το λίνκ. Κανείς άλλος που να μην τον βλέπει;
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Για το έμπλαστρο δεν ξέρω, αλλά για τις τσίχλες νικοτίνης ξέρω ότι χρησιμεύουν μόνο σε κανέναν μανιώδη καπνιστή που θέλει να κάνει ένα υπερατλαντικό ταξίδι και δεν αντέχει να καθίσει 10-12 ώρες χωρίς τσιγάρο.

Δυστυχώς εξακολουθώ να μη βλέπω τον μετρητή. Τις πρώτες μέρες τον έβλεπα. Ακόμα κι όταν μπαίνω ως mod στο ποστ σου και παίρνω με κόπι-πέιστ το url για να το ανοίξω, πάλι δεν μου ανοίγει. Και το λινκ εξακολουθεί να μη λειτουργεί, μου βγάζει μια κενή σελίδα που ονομάζεται 54159.png (GIF Image 1x1 pixels). Παρεμπιπτόντως, αυτό μου συμβαίνει κάποιες φορές όταν πατάω κάποια λινκ, και ίσως φταίει κάποια ρύθμιση του browser μου, αλλά δεν ξέρω ποια, γιατί μου το κάνει και στον Firefox και στον Explorer. Βοήθεια! Τι μου συμβαίνει;
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Καλημέρα (και κάθε μέρα καλύτερα, Κατερίνα)

Αλεξ, εγώ τον μετρητή τον βλέπω κανονικά (11 μέρες δείχνει σήμερα). Μήπως πρέπει να καθαρίσεις τίποτε κρυφές μνήμες στα ιστοπλοϊκά σου για να μη σε πηγαίνουν αυτόματα σε κάποια λάθος σελίδα που εμφανίστηκε μία φορά; Καμιά φορά βοηθάει (με επανεκκίνηση του browser αμέσως μετά).
 
Top