Ελλάδα 2015

Κατατέθηκε την Τρίτη το βράδυ το νομοσχέδιο για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, σύμφωνα με τη διαβεβαίωση του γραφείου του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά.

Όμως την Τετάρτη το απόγευμα η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου το έστειλε πίσω, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονταν η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου σχετικά με την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης.

Η κ. Κωνσταντοπούλου θέλησε με αυτή την κίνηση να μείνει σταθερή στη δέσμευσή της ότι θα τηρεί τους κανόνες καλής νομοθέτησης και δεν θα δέχεται νομοσχέδια με άσχετες διατάξεις.

Σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον του κ. Παππά το νομοσχέδιο θα ξαναπάρει τον δρόμο για τη Βουλή χωρίς την επίμαχη ΠΝΠ.

(πηγή)

Λοιπόν αυτή τη γυναίκα δεν περίμενα ότι θα την εκτιμήσω έτσι. Μέχρι τώρα μια χαρά τα πάει ως πρόεδρος, σοβαρολογώ.

Edit: Μου άρεσε και αυτή η ψύχραιμη και ήσυχη ανακοίνωση.
 

nickel

Administrator
Staff member
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η Φρουρά διαπίστωσε ότι πρόκειται περί ειρηνικής διαμαρτυρίας και, προκειμένου να μην προκαλέσει περαιτέρω ένταση, προέβη στο πρώτο μέτρο προστασίας του Κοινοβουλίου, κλείνοντας για καθαρά προληπτικούς λόγους όλες τις εισόδους του κεντρικού κτηρίου και επιβλέποντας την αποχώρηση των διαδηλωτών.

Αν ισχύει αυτό και δεν πρόκειται για δικαιολογία μετά το γεγονός, έχει καλώς. Αν ωστόσο αιφνιδιάστηκαν, η ειρηνική εξέλιξη είναι ευτυχής μεν, αλλά δεν απαλλάσσει τη φρουρά από τις ευθύνες της. Θα μπορούσε να μην είναι ειρηνική. (Να πω ότι δεν έχω ακούσει τι ακριβώς έγινε.)

Όσο για την επιστροφή του νομοσχεδίου, θα μετρήσει πολύ θετικά στη ζυγαριά, εκεί όπου πολλοί της έχουν φορτώσει πολλά αρνητικά. Αλλά, άλλη φορά, άλλη μέρα, για τα αρνητικά.
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Αν μπορεί ο καθένας να μπαίνει στο προαύλιο της Βουλής και να διαδηλώνει ειρηνικά, γιατί ζητάνε ταυτότητες και κρατάνε τα στοιχεία οποιουδήποτε επιθυμεί να μπει; Και χωρίς να έχω επιχειρήσει ποτέ να μπω, υποθέτω ότι ρωτάνε και τον λόγο για τον οποίο θέλεις να μπεις και ποιον θέλεις να δεις. Άρα, μούφα είναι ο έλεγχος των στοιχείων; Αρκεί να μπουκάρεις μέσα και όλα είναι μέλι-γάλα;
 

Zazula

Administrator
Staff member
Υποθέτω ότι το κριτήριο είναι απλώς ποιος είσαι. Ακριβώς το ίδιο με το ότι είσαι σεξιστής όταν λες «αντρίκια», αλλά δεν είσαι όταν λες «στα τέσσερα» και «μέζεα».
 

Zazula

Administrator
Staff member
Τι να σας πω, εγώ είδα το βιντεάκι και δεν κατάλαβα προς τι τόση φασαρία.
Μαρίνε, θα μ' ενδιέφερε πολύ ο έλεγχος της υπόθεσης που κάνω στο #714· οπότε πολύ θα ήθελα αύριο-μεθαύριο να το κάνει ομάδα του ΠΑΜΕ με δικαιότατα αιτήματα για απολύσεις κλπ.
 
Ε, γιατί όχι; Εγώ, όπως ίσως ξέρετε, είμαι κοντύτερα στο ΠΑΜΕ παρά στη Ζωή έτσι κι αλλιώς :)
 
Συμφωνώ κι εγώ (το έγραψα μάλιστα κατά σύμπτωση σήμερα το πρωί αλλού) ότι η αντιμετώπιση των ακτιβιστών στη Βουλή (γιατί με πανό, φέι-βολάν και συνθήματα πήγανε, και με τίποτε παραπάνω) ήταν σωστή και μετρημένη. Τα ίδια κάνουν οι Φέμεν, η Γκρηνπής, ο ένας, ο άλλος. Άλλο οι καταλήψεις των πανεπιστημίων και οι βανδαλισμοί και τα καψίματα, και άλλο μια ειρηνική εκδήλωση διαμαρτυρίας. Με βάση τα σημερινά μέτρα ασφαλείας στη Βουλή, είναι πανεύκολο να ορμήσει μια οποιαδήποτε μικρή ομάδα μέσα στο προαύλιο και να πετάξει φέι-βολάν. Άλλωστε οι αναρχικοί αυτό ζητάνε, καταστολή ώστε "να ξεσκεπάσουν τον πραγματικό χαρακτήρα του κράτους". Οπότε δεν συμφέρει να τους καταστείλεις για μια εκδήλωση στη Βουλή η οποία όντως ήταν άκακη, τη στιγμή που κάνουν τόσα και τόσα άλλα σε άλλα σημεία της πόλης και δεν τρέχει κάστανο. Δεν συμφωνώ όμως στον τρόπο αντιμετώπισης των υπόλοιπων κινητοποιήσεων που είπα παραπάνω. Το επιχείρημα του Πανούση ότι "μα και όταν τους καταστέλλανε, είδατε αποτέλεσμα;" είναι επιχείρημα βουδιστή μοναχού, όχι υπουργού δημόσιας τάξης. Όσο για τον Παρασκευόπουλο και το διάλογό του με τους κουκουλοφόρους, του απάντησε ο ίδιος ο Πανούσης, λέγοντας ότι η δημοκρατία δεν διαλέγεται με ανθρώπους χωρίς πρόσωπο. Οι σημερινοί αναρχικοί ακτιβιστές στη Βουλή όμως είχαν και πρόσωπο και ειρηνική δράση, οπότε δεν εμπίπτουν στις βίαιες πρακτικές.

Συμφωνώ επίσης ότι η Ζ είναι η πρώτη πρόεδρος της Βουλής που αρνήθηκε να συνεργήσει στο αίσχος των άσχετων άρθρων στα νομοσχέδια (και αυτό το έγραψα επίσης σήμερα το πρωί), οπότε μπράβο της και γι' αυτό και για το παραπάνω. Κατά τα άλλα, τα πάμπολλα άλλα, τη θεωρώ κάκιστη. Και όχι από οπτική ΠΑΜΕ. :)
 
Δικός μου άνθρωπος είδε στον ύπνο του ότι η Κωνσταντοπούλου έπνιγε τον Σαμαρά σ' ένα πηγάδι βουτώντας τον μες στο νερό και του 'λεγε "μίλα, πες πού είναι τα λεφτά για να πληρώσουμε τους Ευρωπαίους", ώσπου της είπε ο Τσίπρας να μην τον ζορίζει γιατί θα τον πνίξει :lol:
 

nickel

Administrator
Staff member
Συμφωνώ κι εγώ (το έγραψα μάλιστα κατά σύμπτωση σήμερα το πρωί αλλού) ότι η αντιμετώπιση των ακτιβιστών στη Βουλή (γιατί με πανό, φέι-βολάν και συνθήματα πήγανε, και με τίποτε παραπάνω) ήταν σωστή και μετρημένη. Τα ίδια κάνουν οι Φέμεν, η Γκρηνπής, ο ένας, ο άλλος.

Απ' όσο ξέρω πάντως, τις Φέμεν κάθε φορά σηκωτές τις απομακρύνουν· δεν περιμένουν να φύγουν μόνες τους και με την ησυχία τους. Ή μήπως υπάρχει ειδικότερος λόγος που τις Φέμεν τις απομακρύνουν σηκωτές;


Δικός μου άνθρωπος είδε στον ύπνο του ότι η Κωνσταντοπούλου έπνιγε τον Σαμαρά σ' ένα πηγάδι βουτώντας τον μες στο νερό

Ο Φρόιντ λέει ότι, αν ενδόμυχα επιθυμούμε να πνίξουμε τον Σαμαρά διά πληρεξουσίου, δεν αποκλείεται η Ζωή να εκπληρώνει τελικά τη φαντασίωσή μας να γίνει ο πληρεξούσιος για τέτοιες δουλειές...

:)
 
Οι συγκεκριμένοι έφτασαν ως την είσοδο του κτιρίου και μετά αποχώρησαν οι ίδιοι, δεν έκατσαν κάτω ώσπου να τους σούρουν έξω δια της βίας, όπως κάνουν άλλοι και οι Φέμεν. Ώσπου να έρθουν τα ΜΑΤ (τα οποία τώρα η Ζ έχει δώσει εντολή να καλούνται να επέμβουν εκ των υστέρων και όχι να σταθμεύουν στα λουλουδάδικα), αυτοί είχαν ξαναβγεί στο πεζοδρόμιο της Βασ. Σοφίας, όπου και έγιναν οι προσαγωγές. Δεν είδες το βίντεο;
 

nickel

Administrator
Staff member
Ώσπου να έρθουν τα ΜΑΤ (τα οποία τώρα η Ζ έχει δώσει εντολή να καλούνται να επέμβουν εκ των υστέρων και όχι να σταθμεύουν στα λουλουδάδικα)

Το βίντεο το είδα στις ειδήσεις, αλλά αυτά που γράφεις δεν τα ξέρω. Άλλαξε τώρα ο κανονισμός για την ασφάλεια της Βουλής; Θα μπορούν τώρα να φτάνουν όλοι χωρίς έλεγχο μέχρι την εσωτερική είσοδο; Αυτό το να «επέμβουν εκ των υστέρων» δεν είναι ανοικτή πρόσκληση προς κάθε αγανακτισμένο και διαμαρτυρόμενο να εκδηλωθεί ελεύθερα και εκ των υστερών θα δούμε τι θα κάνουμε και τι θα προλάβουμε; Αυτό είναι κάτι που συμφώνησε η Ζωή με το σώμα; Ή κάθε φορά που κάποια ομάδα διαμαρτυρομένων θα έχει όρεξη να πάει να προπηλακίσει τους βουλευτές, θα στήνεται κι ένα ωραίο σόου για τα ΜΜΕ, λίγο με τους καβγάδες στην αυλή και λίγο με τις καβγάδες της προέδρου στις αίθουσες; Δεν είναι λίγο πολυτέλεια αυτό το καρναβάλι;
 
(Πρώτο Θέμα)
«Έχω δώσει εντολή να ασχολείται με τη φρουρά του Κοινοβουλίου μόνο η ασφάλεια της Βουλής» δήλωσε η πρόεδρος της Βουλής κατά την έναρξη της συνεδρίασης της επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών, αποκαλύπτοντας ότι με δική της εντολή έχει αλλάξει το «σχέδιο» περιφρούρησης του Κοινοβουλίου.

Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια και κυρίως από την περίοδο που η πλατεία Συντάγματος έγινε σημείο συνάντησης «αγανακτισμένων» και «αντιμνημονιακών», τα μέτρα φρούρησης της Βουλής αυξήθηκαν.

Εκτός από τα κάγκελα που έφυγαν πρόσφατα με απόφαση του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Γιάννη Πανούση, αποχώρησε και η κλούβα των ΜΑΤ που ήταν μόνιμα έξω από το Μέγαρο, ακριβώς μπροστά από τα γνωστά λουλουδάδικα της Βουλής. Το σκεπτικό της προηγούμενης διοίκησης της Βουλής και του αρμόδιου υπουργείου ήταν να σπεύδει διμοιρία των ΜΑΤ κάθε φορά που εμφανίζονταν ομάδες διαμαρτυρόμενων και να δημιουργεί «ασπίδα» εντός του προαύλιου χώρου του Κοινοβουλίου.

Τώρα, όσον αφορά το άλλο που ρωτάς, αν συμφώνησε τη νέα τακτική με το σώμα: πότε συμφώνησε οτιδήποτε με το Σώμα; Αυτή έχει αναγάγει τη Βουλή έτσι κι αλλιώς σε τσιφλίκι της. Αλλά, για να πούμε του στραβού το δίκιο, δεν νομίζω και οι προηγούμενες προεδρίες της Βουλής να συμφώνησαν με το Σώμα, ξερωγώ, τα κάγκελα ή τη μόνιμη στάθμευση των ΜΑΤ στα λουλουδάδικα.

Τη συγκεκριμένη ενέργεια των αναρχικών τη θεωρώ από τις πιο κόσμιες που έχουν κάνει. Μπορεί να είναι η συγκεκριμένη ομάδα (ο Ρουβίκωνας) που φέρεται έτσι εκ πεποιθήσεως, μπορεί να είναι θέμα τακτικής. Μην ξεχνάμε ότι κανένας ευρύς πολιτικός χώρος δεν είναι ομοιογενής όσο τον φαντάζονται οι απέξω. Εδώ ένας αναρχικός που πέθανε πέρσι ήταν υπέρ της ίδρυσης Αναρχικού Κόμματος!

Έχει γίνει μεγαλύτερο θέμα το ότι μπήκαν στο προαύλιο και πέταξαν δυο φεϊβολάν από το κάψε-σπάσε στο οποίο επιδίδονται επί δεκαετίες (για να θυμηθώ τον Πανούση, βλ. παραπάνω), με θύμα τη δημόσια και την ιδιωτική περιουσία και τη δημόσια παιδεία --την αποβλάκωση, όπως την αποκάλεσε ο Ρωμανός. Γιατί έχει γίνει περισσότερο θέμα αν και ήταν εντελώς μη βίαιη; Εμένα πολύ περισσότερο με απασχολεί μην καταστρέψουν το Πανεπιστήμιο της Τριλογίας από το αν λέρωσαν το προαύλιο της Βουλής με τρυκ.

Τώρα, για τα πολιτικά παιχνίδια της κυβέρνησης με τους αναρχικούς, είναι άλλη συζήτηση. Θέλω να δω τι θα κάνουν όταν αρχίσουν τον ακτιβισμό οι χρυσαυγίτες. Εδώ θα 'μαστε. Προς το παρόν, ψάχνουν νέα αίθουσα για τη δίκη...
 
Και από την Καθημερινή:
Οι αντιεξουσιαστές άνοιξαν πανό, φώναξαν συνθήματα και προκάλεσαν την επέμβαση της αστυνομικής διμοιρίας η οποία βρίσκεται απέναντι απο την κεντρική είσοδο της Βουλής, επί της οδού Ακαδημίας. Η διμοιρία η οποία παραδοσιακά φρουρούσε τον χώρο της Βουλής και ήταν εγκατεστημένη επί της Βασ. Σοφίας, έχει απομακρυνθεί με πολιτική απόφαση.
 

nickel

Administrator
Staff member
Ο Πάρις είναι το αυθεντικό ζώον που επιδίδεται σε μια μορφή αυνανισμού (τα γηπεδικά συνθήματα), αδιαφορώντας για τους γύρω του που ενοχλούνται.

[...]

Η μαχητικότητα με την οποία υπερασπιζόταν τον Τσίπρα ο Νικολόπουλος, η εντύπωση που έδινε ότι ο Τσίπρας είναι δικός του και δεν επιτρέπει να τον θίγουν, είχε κάτι βαθιά γελοίο.

[...]

«Οι δυνάμεις καταστολής δεν έχουν καμία θέση στο πανεπιστήμιο», ανέφερε ανακοίνωση της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ. Προκύπτει, επομένως, ότι οι αναρχικοί που έχουν καταλάβει την πρυτανεία του Καποδιστριακού έχουν θέση στο πανεπιστήμιο, διότι η ανακοίνωση εκδόθηκε με αφορμή τη νέα κατάληψη.

http://www.kathimerini.gr/809690/opinion/epikairothta/politikh/o-paris-toy-opap-ena-ay8entiko-zwon


Οι χτεσινές γκρίνιες του Στέφανου Κασιμάτη θα πίστευε κανείς ότι αντλήθηκαν από τον αφρό του βαρελιού με τις δικές μου γκρίνιες. Ίσως είναι αργά να αρχίσω να ανησυχώ...
 
Νέες (εντελώς όμως!) διαστάσεις στο «έχουμε χούντα»:

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Κωνσταντοπούλου επανέλαβε την άποψή της ότι ήταν μια ειρηνική διαμαρτυρία, και αντικρούοντας το επιχείρημα ότι πρόκειται για εισβολή στο Κοινοβούλιο φέρεται να απάντησε: «Εισβολή έγινε στην Κύπρο, εισβολή έγινε στο Πολυτεχνείο, όχι στη Βουλή».

Η άποψη αυτή της προέδρου της Βουλής προκάλεσε την αντίδραση του Ε’ αντιπροέδρου του Κοινοβουλίου Σπύρου Λυκούδη (Ποτάμι), που σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες φέρεται να ανταπάντησε: «Πού ξέρεις εσύ για το Πολυτεχνείο; Δεν είχες γεννηθεί. Εγώ το έζησα όμως»

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231397597
 
Άρχισαν τα όργανα (καλώς τα κι ας άργησαν!): Πανούσης, Μπαλτάς, Παρασκευόπουλος, Φίλης, Ραχήλ...και έπεται συνέχεια! Μαέστρος: Τσίπρας. Το ηχητικό αποτέλεσμα, ρωτήστε τους ακροατές.
 
Μετά τη γέφυρα Ζωής-Χρυσής Αυγής, τώρα γέφυρα Πανούση-Κ. Μπακογιάννη:

Μπακογιάννης (προς Βάσω Λέβα): Άκουσα ότι μιλήσατε πολιτισμένα με τον δολοφόνο του πατέρα μου
Επεισόδιο στο περιθώριο της συνάντησης με τον Γιάννη Πανούση
(lifo)
Με τον περιφερειάρχη Στερεά Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη συναντήθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης. Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα, ωστόσο επεισόδιο φέρεται να σημειώθηκε με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βάσω Λέβα, η οποία μαζί με άλλους βουλευτές του νομού συνόδευαν τον υπουργό. Όπως αναφέρει το lamiareport.gr, στη συνάντηση που έγινε στη Λαμία, ο Κ. Μπακογιάννης επεσήμανε ότι δεν μπορεί βουλευτές να συνδιαλέγονται με τρομοκράτες. Η Βάσω Λέβα, η οποία είχε επισκεφθεί πρόσφατα στο νοσοκομείο τον Δημήτρη Κουφοντίνα, προσπάθησε να δικαιολογηθεί, ωστόσο ο Κώστας Μπακογιάννης δεν την άφησε λέγοντας: «Άκουσα ότι μιλήσατε πολιτισμένα με τον δολοφόνο του πατέρα μου. Αυτός όμως κανέναν πολιτισμό δεν επέδειξε όταν σκότωνε τα θύματα του [...] Ως Περιφερειάρχης σας καλωσορίζω στο γραφείο μου στην Περιφέρεια, αλλά ως άνθρωπος σταματάω εδώ. Μέσα σε μια δημοκρατία, όλοι κρινόμαστε». Σύμφωνα με το lamiareport, η βουλευτής προσπάθησε και σε άλλο σημείο της κουβέντας να απολογηθεί, ο Κώστας Μπακογιάννης όμως δεν την κοίταξε καν, ενώ ο υπουργός τής είπε «εγώ δεν είμαι εισαγγελέας». Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, η βουλευτής αποχώρησε εκνευρισμένη κατά τις κοινές δηλώσεις μετά τη συνάντηση (στο 1.27 του βίντεο ακούγεται χτύπημα πόρτας), όταν ο Κ. Μπακογιάννης επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να συνδιαλέγεται με τρομοκράτες.

[Ακολουθεί βίντεο με δηλώσεις των δύο αντρών]
 
Top