...
Rosalind Elsie Franklin (25 July 1921 – 16 April 1958) ...
Τώρα που το καλοκοιτάζω, η Wikipedia είχε ανακρίβεια στη χρονολογία γέννησης χθες την ώρα που κόπιαρα το απόσπασμα, τοποθετώντας την στο 1921 αντί για
το σωστό 1920, ενώ αμέσως μετά διορθώθηκε. Δεν το χρεώνω για λάθος, γιατί έτσι λειτουργεί το μοντέλο της Wikipedia. Απ' ό,τι βλέπω στο
Revision history, στο λήμμα έγιναν χθες τόσες αλλαγές (αιτιολογημένες ή όχι) που κάποια στιγμή το κλείδωσαν, αφήνοντας μόνο επιβεβαιωμένους χρήστες να το πειράζουν, με την αιτιολογία «προστασία από βανδαλισμούς».
Αλλού βέβαια τα κάνουν 83 (και 2013 - 1958 = 57;; ή μήπως 55; ):
93 χρόνια από τη γέννησή της και 57 από το θάνατό της τιμάται για τη συμβολή της στην αποκάλυψη του DNA
Σαν σήμερα πριν 83 χρόνια γεννήθηκε μία πολύ σπουδαία γυναίκα που έμελλε να αλλάξει πολλά στην ιστορία της επιστήμης! Αναφερόμαστε στην Rosalind Franklin την οποία σήμερα τιμά η Google και η οποία ήταν η μοναδική γυναίκα μέλος της ομάδας που αποκάλυψε τη δομή του DNA!
Η Rosalind Franklin γεννήθηκε στο Notting Hill του Λονδίνου στις 25 Ιουλίου 1920. Ήταν κόρη πλούσιας εβραικής οικογένειας ενώ σπούδασε βιοχημική στο πανεπιστήμιο του Cambridge.
http://www.queen.gr/SYMBAINEI-STON-...-google-tima-ti-gynaika-symvolo-tis-epistimis
Είπαμε, παιδιά, πρωτοπόρος ήταν η γυναίκα, μπροστά από την εποχή της, αλλά όχι κι έτσι, κυριολεκτικά.
Επίσης, «εβραική» οικογένεια δεν ξέρω,
εβραϊκή ξέρω
(κι εβραίικη, αλλά εδώ δεν πάει). Και δεν σπουδάζει κανείς «βιοχημική», επίθετο, αλλά
βιοχημεία, ουσιαστικό. Και ξέρετε, το Rosalind Franklin γράφεται και με ελληνικά γράμματα, δεν είναι δύσκολο, να, κοιτάξτε, έτσι:
Ρόζαλιντ Φράνκλιν. Και το Notting Hill - που ως «γυναικείο» περιοδικό, μερικές κούτες χαρτομάντηλα πρέπει να τα καταναλώσατε όταν είδατε την ταινία:
Νότινγκ Χιλ. Το Cambridge σάς το χαρίζω λόγω αμφιβολιών, παρότι δεν είναι δα και δύσκολο να διαλέξετε μια μεταγραφή του και να σώνετε, αφού καταπώς φαίνεται δεν είσαστε δα και έργο αναφοράς.
Να πάψω όμως να κλέβω το παγκάρι από «γυναικείο» περιοδικό· δεν είναι σωστό κι ας έχει τόσα μαργαριτάρια.
Αν και εδώ το 'χω να το πω: οι μεταξωτοί θέλουν κι επιδέξιες πένες
, και μια αποτρίχωση στο άρθρο δεν θα του έκανε κακό, δεν είναι κομψό (με τα δικά σας μέτρα) να κυκλοφορεί με την τρίχα κάγκελο, καλοκαιριάτικα.