Ακόμα και για τη φάρσα στην Κανέλλη μπορούμε να γίνουμε από δυο χωριά

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Μα ήταν τελειωμένη ιστορία εκ των προτέρων. Η επιτροπή δεοντολογίας είχε εισηγηθεί την παραπομπή (εκεί απείχε η ΧΑ), τα κόμματα είχαν δώσει τη γραμμή, η ΧΑ δήλωσε στην Ολομέλεια ότι οι βουλευτές της θέλουν να δικαστούν για να φανεί ότι άδικα κατηγορούνται {μόνο εγώ σκέφτομαι τα επαναλαμβανόμενα σόου και ανατριχιάζω;}

Νομίζω πάντως ότι η παράμετρος σόου δεν είναι το θέμα. Το θέμα είναι να εφαρμοστεί ο νόμος - ποσώς θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει αν ο τάδε ή ο δείνα θα παίξουν τη Μάρθα Βούρτση στις κάμερες. Εδώ ο Κουρής βγήκε και είπε ότι τον κυνηγάνε επειδή τον ζουλεύουνε που είναι αδέκαστος δημοσιογράφος - τον πίστεψε κανείς; Και παραπέρα: θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει αν τον πίστεψε κανείς;
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Δεν εννοώ αυτό το σόου. Εννοώ ότι όλο και κάποια δικάσιμος θα συμπέσει με κάποια απεργία, κάποια προηγούμενη δίκη στο πινάκιο θα τραβήξει πολύ και θα φτάσουμε στο όριο που κατεβαίνει ο δικαστής από την έδρα, όλο και κάποιος μάρτυρας θα λείπει, να τις οι δηλώσεις «για το δίκιο που δεν μπορεί να βρει ένας Έλληνας σε αυτό το σάπιο σύστημα».

Το καλύτερο (και πιο άπιαστο, σήμερα) όπλο του συστήματος είναι να γίνει πρώτα πρώτα σύστημα. Ορθολογικού και ευνομούμενου κράτους. Η επανάσταση ας έρθει αργότερα.
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Το καλύτερο (και πιο άπιαστο, σήμερα) όπλο του συστήματος είναι να γίνει πρώτα πρώτα σύστημα. Ορθολογικού και ευνομούμενου κράτους. Η επανάσταση ας έρθει αργότερα.
Ακριβώς!
 
Δεν συζητάμε τώρα τη στάση της ΧΑ - η ΧΑ είναι νεοναζιστική οργάνωση, αυτά που λες είναι αναμενόμενα. Το αυτόν και για τα χαστούκια, δεν θα συζητάμε τα αυτονόητα τώρα.

Αυτή τη στάση τη βρίσκω τελείως λάθος, palavra. Τη ΧΑ και τη στάση της (όπως και τον Αλαφούζο και το χαβουζοκάναλό του, για να μην ξεχνιόμαστε) πρέπει να την αναλύουμε εξονυχιστικά, να καταλαβαίνουμε τι κάνει και γιατί, να προβλέπουμε ποια θα είναι τα επόμενα βήματά της. Δεν αρκεί η γενική και αόριστη καταδίκη, επειδή η ΧΑ είναι κακό πράμα. Αντί γι' αυτό, έχουμε αναλύσεις επί αναλύσεων για το τι έκανε το θύμα της επίθεσης στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Αυτό που εμένα δεν μου αρέσει είναι ότι μια βουλευτίνα που εκλέγεται με δημοκρατικές διαδικασίες θεωρεί ότι οι δημοκρατικές διαδικασίες μπορεί να είναι μεν το μέσο με το οποίο η ίδια εξασφαλίζει τα προς το ζην και έχει τη δυνατότητα να εκπροσωπεί τους ψηφοφόρους της, όμως δεν είναι το μέσο με το οποίο οφείλει να αντιμετωπίσει τους γκεμπελίσκους της ΧΑ. Και ποιο είναι; Εννοώ ποιο είναι σήμερα - όχι όταν εκπληρωθούν οι μεσσιανικές προσδοκίες του ΚΚΕ και αλλάξει παγκοσμίως το σύστημα.

Γιατί, έχεις δει να χρησιμοποιεί κάποιο μη δημοκρατικό μέσο για να αντιμετωπίσει τη ΧΑ; Το ότι δεν κατέθεσε μήνυση ισοδυναμεί με την άποψη ότι «οι δημοκρατικές διαδικασίες ...δεν είναι το μέσο με το οποίο οφείλει να αντιμετωπίσει» τη ΧΑ; Το μέσο με το οποίο το ΚΚΕ έχει επιλέξει να αντιμετωπίσει τη ΧΑ είναι δημοκρατικό, δημοκρατικότατο. Λέγεται εργατικό και λαϊκό κίνημα και περιλαμβάνει συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες, διαδικασίες αφύπνισης και σκέψης, διαδικασίες αγώνα. Σε διαβεβαιώ ότι πρόκειται για έναν πολύ δύσκολο και επίπονο δρόμο για την επιβίωση των εργατών και των εργαζόμενων στο εδώ και στο τώρα, και για την ανάσχεση του φασισμού ακριβώς στα στρώματα που πλήττονται περισσότερο από την κρίση. Έχεις παρακολουθήσει από κοντά κανέναν τέτοιο αγώνα; Έχεις δει τις επιθέσεις, τους εξευτελισμούς, τις απειλές που δέχονται όλοι αυτοί που αγωνίζονται; Εγώ έχω παρακολουθήσει κι έχω τρομάξει. Μαζεύω κουράγιο για να κάνω ακόμα και το πιο μικρό βήμα. Από την άλλη, το να χτυπιέμαι σαν χταπόδι στα φόρουμ και στα μπλογκ για το πόσο αντιφασίστρια είμαι, και να πιστεύω πως έτσι θα ξορκιστεί ο φασισμός, αν χτυπιόμαστε πολλοί μαζί απ' την καρέκλα μας, αυτό για μένα είναι μεσσιανισμός με μια έννοια. Είναι εναπόθεση της ελπίδας σε κάτι πέρα από το υλικό εδώ και τώρα, πέρα από το πεδίο όπου πραγματικά δίνεται η μάχη και γίνεται η σφαγή.

Γιατί το να λες ότι τη ΧΑ δεν την ενδιαφέρει η δικαστική διαδικασία αλλά η εικόνα που βγαίνει προς τα έξω και γι' αυτό η Κανέλλη δεν υποβάλλει έγκληση, σημαίνει ότι και την Κανέλλη την ενδιαφέρει αποκλειστικά και μόνο η εικόνα που βγαίνει προς τα έξω, και όχι να πάει ο Κασιδιάρης φυλακή, όπως πρέπει.

Λες δηλαδή χωρίς περιστροφές ότι μια γυναίκα που τη δέρνει ένας άντρας δεν υποβάλλει έγκληση επειδή την ενδιαφέρει πώς θα τη δει η κοινωνία (ως γυναίκα, ως κομμουνίστρια, ως φραγκάτη τηλεστάρ), την ενδιαφέρει δηλαδή η εικόνα της, όχι να εφαρμοστεί ο νόμος και η δικαιοσύνη.

Δεν ξέρω γιατί η Κανέλλη αποφάσισε να μην κινηθεί κατά του Κασιδιάρη. Ξέρω ότι αν τα κίνητρά της ήταν πολιτικά, συμφωνώ με τη στάση της. Αν απ' αυτά που είπα κατάλαβες ότι μιλάω για την «εικόνα» της Κανέλλη κατάλαβες λάθος. Μου είναι εντελώς αδιάφορη η εικόνα της ίδιας ως προσώπου. Είπα ότι για πολύ συγκεκριμένους λόγους μια τέτοια κίνηση θα ήταν βούτυρο στο ψωμί της ΧΑ. Ο νόμος και η δικαιοσύνη δε, εφαρμόζονται καθημερινά, δεν περιμένουν σωτηρία απ' την Κανέλλη. Η σφαγή που γίνεται γύρω μας με νόμους γίνεται, η ΧΑ νομίμως έφτασε στη βουλή, οι μετανάστες με φασιστικούς νόμους μαζεύονται σε στρατόπεδα. Όλα αυτά δεν γίνονται λόγω ανομίας ή μη εφαρμογής των νόμων, γίνονται ακριβώς μέσω της επιβολής νόμων.
 
Η σφαγή που γίνεται γύρω μας με νόμους γίνεται, η ΧΑ νομίμως έφτασε στη βουλή, οι μετανάστες με φασιστικούς νόμους μαζεύονται σε στρατόπεδα. Όλα αυτά δεν γίνονται λόγω ανομίας ή μη εφαρμογής των νόμων, γίνονται ακριβώς μέσω της επιβολής νόμων.

Τι θα πει αυτό; Επειδή το νομικό σύστημα δεν είναι τέλειο δεν αξίζει να το χρησιμοποιούμε; Θα αφήσουμε έξω π.χ. έναν δολοφόνο επειδή υπάρχει ο Χ ή ο Ψ νόμος που επιτρέπει ή επιβάλλει κάτι κακό;
 

bernardina

Moderator
Και τώρα στη θέση της Λιάνας Κανέλλη βάλτε κατ' επιλογήν: Μαρία Γιαννακάκη, Ντόρα Μπακογιάννη, Όλγα Κεφαλογιάννη, Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, Θεανώ Φωτίου...

Προσοχή, προσοχή.
Καλούνται όσοι και όσες συμμετέχουν σε κοινωνικούς αγώνες, σε σωματεία, δημοτικές κινήσεις, πρωτοβουλίες πολιτών κ.α., και δεν χτυπιούνται μόνο μέσα στα Φόρουμ και τα μπλογκ, να πάψουν να κρύβουν μετριοφρόνως τις πολιτικοκοινωνικές περγαμηνές τους και να τις καταθέσουν πάραυτα για να μετρήσουμε ποιος απ' όλους την έχει μακρύτερη. Την αριστεροσύνη.
 

nickel

Administrator
Staff member
ΟΚ, κοιτάξτε τον τίτλο, συλλογιστείτε και συνεχίστε.
 

nickel

Administrator
Staff member
Μπράβο, βρε άνεφ, γιατί ο Daeman δεν προλαβαίνει πια να μας βάζει βιντεάκια.
 

nickel

Administrator
Staff member
Δυο χωριά πλαϊνά, κοντοχωριανοί που λένε. Όχι άκρα, όχι.
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Αυτή τη στάση τη βρίσκω τελείως λάθος, palavra.Τη ΧΑ και τη στάση της (όπως και τον Αλαφούζο και το χαβουζοκάναλό του, για να μην ξεχνιόμαστε) πρέπει να την αναλύουμε εξονυχιστικά, να καταλαβαίνουμε τι κάνει και γιατί, να προβλέπουμε ποια θα είναι τα επόμενα βήματά της. Δεν αρκεί η γενική και αόριστη καταδίκη, επειδή η ΧΑ είναι κακό πράμα. Αντί γι' αυτό, έχουμε αναλύσεις επί αναλύσεων για το τι έκανε το θύμα της επίθεσης στη συγκεκριμένη περίπτωση.
Αυτό που λες είναι άδικο. Αρκεί να ρίξεις μια ματιά εδώ μέσα, και θα δεις ότι τηρείται ακριβώς η αντίθετη στάση. Το ίδιο ισχύει και για πολλές άλλες γειτονιές του διαδικτύου.


Γιατί, έχεις δει να χρησιμοποιεί κάποιο μη δημοκρατικό μέσο για να αντιμετωπίσει τη ΧΑ; Το ότι δεν κατέθεσε μήνυση ισοδυναμεί με την άποψη ότι «οι δημοκρατικές διαδικασίες ...δεν είναι το μέσο με το οποίο οφείλει να αντιμετωπίσει» τη ΧΑ; Το μέσο με το οποίο το ΚΚΕ έχει επιλέξει να αντιμετωπίσει τη ΧΑ είναι δημοκρατικό, δημοκρατικότατο. Λέγεται εργατικό και λαϊκό κίνημα και περιλαμβάνει συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες, διαδικασίες αφύπνισης και σκέψης, διαδικασίες αγώνα.
Εντωμεταξύ, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες αγώνα, μια γυναίκα που θα μπορούσε να χώσει τον Κασιδιάρη στη φυλακή για να μη βλάψει άλλες γυναίκες (μετανάστες, ομοφυλόφιλους κλπ), περιορίζεται στο να ασχολείται με τη Συντέλεια, και να παραιτείται από την Παναθηναϊκή Συμμαχία (φοβερό βήμα υπέρ του λαϊκού αγώνα!)

Και ακόμα παραπέρα: μια γυναίκα που είναι υποχρέωσή της να φροντίσει να χώσει τον Κασιδιάρη μέσα, περιμένει το 4% που πήρε στις εκλογές το κόμμα της να γίνει 50% και να έρθει στην εξουσία, ή ακόμα καλύτερα να έρθει η λαϊκή επανάσταση και να ανατραπεί το σύστημα, ενώ ο Κασιδιάρης εντωμεταξύ μπορεί ανενόχλητος να δέρνει άλλες γυναίκες (μετανάστες, ομοφυλόφιλους κλπ.) Ε, ως γυναίκα μια προστασία τη νιώθω, δεν μπορώ να πω.
 
Top