Το νήμα του κινηματογράφου

Elsa

¥
Είδα πριν από μερικές μέρες το Terraferma και το βρήκα εξαιρετικό. Σαν να βλέπεις ιταλικό νεορεαλισμό με χρώμα. Οι φάτσες δε των νησιωτών, είναι σαν να ξέμειναν από το "η γη τρέμει"!
Είδα και το "Artist" μόλις χτες, και σχεδόν το ξέχασα κιόλας. Το πιο αξιομνημόνευτο στοιχείο του νομίζω πως ήταν εκείνο το χαριτωμένο σκυλάκι που πρωταγωνιστούσε...
 
Κι εγώ δύο ταινίες του Σοκούροφ: τον Ήλιο (περί Χιροχίτο το 1945) και την Αλεξάντρα (μια γιαγιά σε διήμερη επίσκεψη σε ρωσικό στρατόπεδο στην Τσετσενία). Ο Σοκούροφ έχει το καλό ότι δεν έχει μανιέρα. Αλλάζει συνεχώς. Εντωμεταξύ, προβάλλεται στις αίθουσες η Λούλου (Κουτί της Πανδώρας) του Παμπστ (η New Star κάνει πολύ καλή δουλειά!)
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Είδα σε dvd το The Tourist με τον Τζόνι Ντεπ και την Αντζελίνα Ζολί. Όταν τελείωσε η ταινία, έψαξα στο IMDb τα στοιχεία του δημιουργού, επειδή ήταν μια από τις πιο γελοίες ταινίες που έχω δει στη ζωή μου. Με τεράστια έκπληξη ανακάλυψα ότι το σενάριο και η σκηνοθεσία ήταν του Florian Henckel von Donnersmarck, δηλαδή του δημιουργού του The Lives of Others. Πραγματικά δεν μπορώ να πιστέψω ότι αυτό το εξωφρενικά γελοίο σενάριο και αυτή η σκηνοθεσία οφείλονται στον ίδιο άνθρωπο που η προηγούμενη ταινία του ήταν από τις καλύτερες που έχω δει στη ζωή μου. Φυσικά το The Lives of Others έχει βαθμολογία 8,5 στα 10 στο IMDb, ενώ ο Τουρίστας μόλις 5,9 στα 10. Ψήφισα κι εγώ και το βαθμολόγησα επιεικώς με 3.
 

nickel

Administrator
Staff member
Το πιο κακό, αν θυμάμαι καλά, είναι ότι πήγε ο Ντεπ με το δέος ότι θα δουλέψει με τον σκηνοθέτη της Ζωής και έπαιξε το ρόλο του με κάθε σοβαρότητα, ενώ θα έπρεπε κάποιος να του πει ότι πρέπει να τον παίξει όπως στους Πειρατές της Καραϊβικής. Αν μάλιστα έκανε και το αξάν...
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Όντως, θύμιζε λίγο Πειρατές της Καραϊβικής, αλλά πέρασε και δεν ακούμπησε.
 

SBE

¥
Νομίζω ότι ο σεναριογράφος- σκηνοθέτης ήθελε να κάνει μια κωμική περιπέτεια του "διεθνούς τζετ-σετ" και απλούστατα, είναι ζόρικο αυτό το είδος, Κυρίως γιατί το εξάντλησαν από τη δεκαετία του '70.
Δεν θα έλεγα ότι δείχνει ότι όταν έρχονται τα λεφτά και τα μεγάλα ονόματα τα χάνουν οι σκηνοθέτες, γιατί και στη Ζωή των Άλλων είχε ονόματα και λεφτά, μόνο που δεν ήταν του Χόλιγουντ.
 

SBE

¥
Είδα και το "Artist" μόλις χτες, και σχεδόν το ξέχασα κιόλας. Το πιο αξιομνημόνευτο στοιχείο του νομίζω πως ήταν εκείνο το χαριτωμένο σκυλάκι που πρωταγωνιστούσε...

Έλσα είσαι άδικη. Η ταινία είχε πολύ καλή φωτογραφία, σκηνογραφία και ηχοληψία και η μουσική πήγαινε γάντι στις εικόνες. Ο σκύλος έπρεπε να προταθεί για Όσκαρ, όπως γράφτηκε κάπου. Σε κάποια σημεία η ταινία έκανε κοιλίτσα, βεβαίως, αλλά τι να κάνουμε.
Ξαφνιάστηκα που ο Ούγος του Σκορτσέζε πήρε τόσες υποψηφιότητες. Μου άρεσε πολύ για παιδική ταινία, αλλά δεν περίμενα να αρέσει τόσο.
 

Elsa

¥
Έλσα είσαι άδικη. Η ταινία είχε πολύ καλή φωτογραφία, σκηνογραφία και ηχοληψία και η μουσική πήγαινε γάντι στις εικόνες. Ο σκύλος έπρεπε να προταθεί για Όσκαρ, όπως γράφτηκε κάπου. Σε κάποια σημεία η ταινία έκανε κοιλίτσα, βεβαίως, αλλά τι να κάνουμε.

Ναι, ναι, δεν αντιλέγω, το είπα περισσότερο σε σχέση με το ντόρο που έκανε. Έχω την εντύπωση πως αυτό που είδαμε, έχει γίνει ξανά και ξανά, και πιο πετυχημένα, κατά τη γνώμη μου.
 

Zazula

Administrator
Staff member
Όχι, δεν το 'χε ανεβάσει στο φόρουμ — σ' το 'χε στείλει με μέιλ τ' Αγιαντώνη φέτος. :inno:
 
Χμμ...Μάλλον ιεροσυλία είναι που θα ποστάρω αυτήν την ανάρτηση στο συγκεκριμένο νήμα, οπότε αν θέλετε το μετακινείτε :)
Αλήθεια δεν το ήξερα ότι είναι στα σκαριά τέτοιο αριστούργημα. Το βρήκα τοιχοκολλημένο στο φατσαμπούκι μου και έπαθα 45 συνεχόμενα εγκεφαλικά. Και επειδή τα καλά πρέπει να μοιράζονται, βουαλά:

17 Νοέμβρη, δε μούβι!


Το μόνο σχόλιο που θα επιτρέψω στον εαυτό μου είναι ότι βλέποντας το τρέιλερ περιμένω να σκάσει ο Ξηρός φωνάζοντας "Με θυμάσαι ρε πούστη;" αλά Γαρδέλης. :devil:
 

SBE

¥
Να σου πω την αλήθεια, εγώ άλλη ταινία περίμενα για αυτό το ζήτημα. Θυμάται κανείς το άρθρο του Νίκολας Κέιτζ στο Vanity Fair, Ιανουάριο του 2007 με τίτλο Race Against Terror; Είναι γραμμένο σαν αστυνομικό διήγημα προσαρμοσμένο στο αμερικάνικο κοινό, έτοιμο για χολιγουντιανή σεναριοποίηση, έχει:
α. τον ηρωικό attοrney general (Ντε Νίρο; Πατσίνο; )
β. τον άτεγκτο νεαρό DA (Λεονάρδος ντι Κάπριος)
γ. τον αστυνόμο- λαγωνικό, "street-smart veteran of the homicide bureau" (ο Τζακ Νίκολσον κι ο Κλιντ Ήστγουντ έχουν μεγαλώσει, οπότε ας πούμε Χάρβει Καϊτέλ)
δ. τον άνθρωπο από τη Σκότλαντ Γιάρντ (ελλείψει του Ντέηβιντ Νίβεν, Ντάνιελ Ντέι Λιούις, φυσικά)

Στο ρόλο του Γιωτόπουλου ο Κέβιν Σπέισι.
Σάββας Ξηρός ο Μπενίσιο ντελ Τόρο.
Μοιραία γυναίκα της ταινίας η Εύα Μέντες (στριπτιζού - για το μουσικοχορευτικό με ολίγη από μπουτάκι με ντεκόρ υπόκοσμο)
Γκεστ σταρ στο ρόλο του παπα-Ξηρού, αναβαθμισμένου σε αρχιεπίσκοπο φυσικά, γιατί εδώ είναι Χόλιγουντ δεν είναι παίξε γέλασε, ο Τζέρεμης ο Άιρονς, γιατί πλέον μόνο με μούσι βλέπεται και του παν τα ράσα.
Σπεσιαλ γκεστ σταρ η Κατρίν Ντενέβ στο ρόλο της Άννας.

Με όλους αυτούς για Σκορτσέζε το βλέπω το πράμα.

Εννοείται ότι θα γίνουν βελτιώσεις, είπαμε ήδη μία με τον παπά. Άλλη, με συγχρηματοδότηση ΕΟΤ, θα δείχνει επίθεση με ρουκέτες σε κινούμενο ιχ στα Μετέωρα γιατί δε γίνεται όλες οι επιθέσεις να γίνονται σε πυκνοκατοικημένες περιοχές.

Να την βλέπεις την ταινία και να την φχαριστιέσαι.
 

nickel

Administrator
Staff member
Καλημέρα. Ξεχνάς ότι και η τρομοκρατία μας και η αντιμετώπισή της έχουν μια ελληνική στάμπα. Πώς να την προδώσεις και να την κάνεις Χόλιγουντ;

Δείγμα ελληνικής στάμπας:
— Στην ουσία, αυτοί είναι ουραγοί της αντίδρασης.
Υπότιτλος (0:50):
— In fact, they are the leaders.

Άντε να κάνεις rebranding μετά...
 

SBE

¥
Καλά όταν το Χόλιγουντ θα φτιάξει το μπλοκμπάστερ θα ζητάμε τα ρέστα.
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Το τριβιδάκι της ημέρας --επειδή έψαχνα να βρω ποια ήταν αυτή η Ιταλίδα (! :)) τραγουδίστρια...

Fran Jeffries (born 1937 as Frances Makris, in San Jose, California) played the "Greek cousin" in the 1963 film The Pink Panther, in which she sang a song called "Meglio Stasera (It Had Better Be Tonight)" while she danced provocatively around a fireplace.

Meglio Stasera

 

SBE

¥
Το τριβιδάκι της ημέρας --επειδή έψαχνα να βρω ποια ήταν αυτή η Ιταλίδα (! :)) τραγουδίστρια...

Αφού όλα τα φωνήεντα τα κάνει διφθόγγους (όοου, έι, άι κλπ), ιταλίδα σου φάνηκε;

Άσχετη παρατήρηση: οι ελληνοαμερικανοί και οι απόγονοί τους είναι σε γενικές γραμμές εμφανίσιμοι άνθρωποι και ακόμα κι η πρώτη γενιά είχε βγάλει πολλούς καλλιτέχνες. Οι Έλληνες μετανάστες που έχω συναντήσει στην Ευρώπη όμως... Ασσορτί με το περιβάλλον.
 
Top