Από μεταφρασμένη σκανδιναυική λογοτεχνία πολύ πολύ γνωστού εκδοτικού οίκου:
...."αν έβλεπα μια καινούργια ομάδα Ανθρωποκτονιών να ηγείται από έναν αρχιεπιθεωρητή".
Επίσης από μεταφρασμένη σκανδιναυική λογοτεχνία άλλου εκδοτικού οίκου (με 2 διορθωτές):
"Συνήθως λες ότι γλύφω τα ΜΜΕ, του είπε".
Στο ίδιο βιβλίο κάποιος που παρακολουθεί στενά μια πιτσιρίκα αποκαλείται στόλκερ. ΄Ετσι αμετάφραστο.
Εξηγεί, βέβαια, λεπτομερώς τι είναι και τι κάνει αυτός αλλά γιατί αμετάφραστο; ΄Εψαξα και βρήκα ένα σωρό ελληνικές λέξεις που αποδίδουν το νόημα (κολλιτσίδα, ενοχλητικός θαυμαστής, διώκτης, μανιακός κ.ά.). Εκτός και αν το λέμε έτσι τώρα πια και στα ελληνικά.
Κι εγώ το Dorland's έχω. Πρέπει να το ψάξω λιγάκι παραπάνω. Βλέπω εδώ πτερυγοειδείς, και αλλού που κοίταξα, και το τοξοειδείς το βρήκα αλλού arcuate. Καλά που το συζήτησα, ας είν' καλά το σλιπ!Τοξοειδείς στο Dorland's, πτερυγοειδείς σε ένα εγχειρίδιο ανατομίας που έχω. Από την άλλη, υπάρχουν και arcuate ligaments οπότε ίσως τα έχει μπλέξει το Dorland's.
Εμ, εδώ είναι το γλωσσικό ταχυδακτυλουργικό. Εννοεί «διπλασιάστηκε από το προηγούμενο σημείο αναφοράς» (εδώ: το 14,1%) που, κτγμ, το ορίζει επαρκώς (με την εξαίρεση του κόμματος που λείπει μετά το μετά: «Τρία χρόνια μετά, το ποσοστό...». Διαφορετικά δεν θα αποδεικνύαμε μόνο ότι 14,1=100 αλλά και ότι {κάθε πραγματικός αριθμός} = 100.1."διπλασιάστηκε"="αυξήθηκε κατά 14,1%"
14,1=100
...
Όπως παρατηρούμε, οι εκθέτες παρουσιάζουν την εικόνα των φετινών μπασκετικών αναμετρήσεων Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ σε τρεις διοργανώσεις (3-0), αποδεικνύοντας ότι προδήλως η πραγματικότητα δεν έχει καμία λογική...
Μα το θέμα εδώ είναι ότι γίνεται σύγχυση μεταξύ του αριθμού Ν και της σημειογραφίας Ν% και ότι πολύς κόσμος δεν καταλαβαίνει ότι είναι σαν να προσθέτει ή να συγκρίνει κιλά με γραμμάρια.Και τέλος νομίζω ότι, στα της αριθμητικής, η αριθμητική πρέπει να διαθέτει βέτο έναντι και μιας οσοδήποτε μεγάλης πλειοψηφίας.
Το γεγονός, ότι η ανεργία αυξήθηκε κατά 14.1% μέσα σε μόλις τρία χρόνια, δεν έχει να κάνει με κάποιο «φυσικό» φαινόμενο, αλλά με την εφαρμογή ενός πολύ συγκεκριμένου σχεδίου που, όπως φαίνεται από τα ποσοστά, πέτυχε.
Half-Life 3 confirmed!10[SUP]3[/SUP] = 10[SUP]0[/SUP]