Βλέπω το παραδοσιακό άφτερ πάρτι στη Ρέπερμπαν που δείχνει η γερμανική τηλεόραση (και όπου έχουν σαλτάρει). Το πάρτι είναι κεφάτο κάθε χρονιά, άσχετα από αποτελέσματα, αλλά φέτος είναι -προφανώς- αλλιώς. Αφού θα πρέπει πια να αλλάξει και η παροιμία: «Αν περιμένεις υπομονετικά, θα δεις το ποτάμι να παρασέρνει τον εχθρό σου και τη Γερμανία να κερδίζει τη Γιουροβίζιον».
Μια και πρώτος έθαψα το Όπα εδώ, πρέπει να παραδεχτώ ότι η εμφάνιση ήταν πολύ βελτιωμένη (δεν ξέρω αν ήταν και η καλύτερή μας έβερ με ελληνικό στίχο).
Ήταν εντύπωσή μου επειδή έχει αμβλυνθεί με τα χρόνια τόσο πολύ το μουσικό μου κριτήριο κι έχω συνηθίσει το γιουροβιζιονικό στιλ ή υπήρχαν φέτος αρκετά τραγούδια που δεν ήταν ευθεία προσβολή στ' αυτιά;
Μια υποσημείωση (που θα έπρεπε να συζητήσουμε ίσως αλλού). Οι συντηλεθεατές μου, με ενημέρωσαν ότι το τραγούδι της Λένας δεν έπαιζε καθόλου στην Ελλάδα στα μεσημεριανάδικα. Δεν σας χωνεύουμε, παλιογερμανοί, ούτε εσάς, ούτε το τραγούδι σας. ;)
Θα χώσουμε το κεφάλι μας στην άμμο και θα εξαφανιστείτε.
Κι ένα τετριμμενίδιο: Το τραγούδι ήταν και η πρώτη πετυχημένη ...ΣΔΙΤ της γερμανικής δημοσιας τηλεόρασης με ιδιωτικό κανάλι που διοργάνωσε τον προκριματικό διαγωνισμό.