Το σωστό είναι gomenizing.Σωστές οι επισημάνσεις για το gomenizein.
Μπήκα στον πειρασμό να το διορθώσω όταν έκανα κόπι-πέιστ, αλλά τελικά συγκρατήθηκα.Το σωστό είναι gomenizing.
Το σωστό είναι gomenizing.
Smirting
Άλλη μια πορτμαντό. Φοριέται πολύ στη Βρετανία τον τελευταίο χρόνο λόγω της καπνοαπαγόρευσης. Συμφυρμός του Smoking και του flirting. (Έχουν και τις θετικές πλευρές τους οι απαγορεύσεις).
Αναρωτιέμαι αν το smirting ακούγεται τόσο χάλια στα αγγλικά όσο το φλουμάρω ή το φλερτίζω...
(Για να μην ξεχνιόμαστε, έχουμε ενάμιση χρόνο να προετοιμαστούμε για την εν Ελλάδι καπνοαπαγόρευση.)
Εγώ πάντως προτιμώ το τσιγαρίζω - το οποίο θα εφαρμόζω σε γλυκάδια και λοιπές τηγανιές, και προ καπνοαπαγορεύσεως και μετά.
ΥΓ Εάν πιστέψουμε το ΛΚΝ (κι όχι το ΛΝΕΓ), τότε το τσιγαρίζω προέρχεται από βεν. cigar "τσιρίζω", το οποίο κάνει μπαμ να 'ναι αντιδάνειο από το τσυρίζω (του ΛΝΕΓ, αυτήν τη φορά), που 'ναι το συρίζω με τσιτακισμό. Επομένως ηΚεντρώαορθή γραφή οφείλει να είναι "τσυγαρίζω" - ή μήπως σας τσυγκλάω υπερβολικά;
Εγκρίνεται παμψηφεί από εμένα. :)Εγώ πάντως προτιμώ το τσιγαρίζω ...
Στο πρότυπο του μοντελοπνίχτη ταιριάζει απόλυτα. Πρώτα τις τσιγαρίζεις και μετά τις τσιτσιρίζεις.
Ως προς τα αλλά, δεντσυμπάμετσιμπάμε.
Φυσικά και αντέχουν. Απλώς δεν γουστάρουν να τηρούν τους νόμους σε μια χώρα όπου τα πάντα τους προτρέπουν να είναι παραβάτες.Εντωμεταξύ αναρωτιέμαι, ούτε δυο ώρες δεν αντέχουν πια; Με τόσο συχνές στάσεις στο Αθήνα-Θεσσαλονίκη, δεν προλαβαίνεις καν να χαρμανιάσεις.
Άσε που χτες πήγα στο ΙΚΑ και ανέβηκα πηδώντας τις σκάλες μέχρι τον 5ο όροφο για πλάκα!
Το γνωστό στους παλαιότερους και ως «μουσική του Πατίστα» :):Ναι, αυτό: