Κι εγώ ξέρω μια γυναίκα που κάπνιζε κανονικότατα σε ολη την εγκυμοσύνη της, έπινε όπως όλος ο κόσμος, ο προγεννητικός έλεγχος ήταν επιπέδου ακούω με το στηθοσκόπιο την καρδιά του εμβρύου, γιατί ήταν δεκαετία '60, και το παιδί της έγινε μέλος της Μένσα στα 15 του.
Χαχαχα... Σίγουρα είχε τη δύναμη να την κόψει, αλλά το ανέβαλλε για τον 6ο μήνα.Ε καλά, εγώ θυμάμαι μια έγκυο που έλεγε πως μέχρι τον 5ο μήνα η ηρωίνη δεν πειράζει το έμβρυο...
Κι εγώ ξέρω μια τέτοια γυναίκα, και ο γιος της έχει βαρύτατο χρόνιο άσθμα από τότε που γεννήθηκε.Κι εγώ ξέρω μια γυναίκα που κάπνιζε κανονικότατα σε όλη την εγκυμοσύνη της, έπινε όπως όλος ο κόσμος, ο προγεννητικός έλεγχος ήταν επιπέδου ακούω με το στηθοσκόπιο την καρδιά του εμβρύου, γιατί ήταν δεκαετία '60, και το παιδί της έγινε μέλος της Μένσα στα 15 του. Κάποιοι συνομήλικοί του, ίδιες περιπτώσεις, έγιναν καθηγητές πανεπιστημίου, νομπελίστες, πρωθυπουργοί (καλά αυτό δε λέει τίποτα), πιλότοι, τραπεζικοί κλπ.
Παρά τους δύο Παγκοσμίους και μερικές σεζόν Mad Men, άλλωστε.Κι όμως, το είδος διαιωνίστηκε μια χαρά.
Και όχι απλώς διαιωνίστηκε, δεν επιβιώνουμε απλώς. Έχουμε και καλύτερη ποιότητα ζωής (από άποψη υγείας).
Επειδή τώρα έχουμε προγεννητικό έλεγχο, ξέρουμε ότι το κάπνισμα σκοτώνει, πλένουμε τα χέρια μας συχνά, φοράμε προφυλακτικό, έχουμε χρήματα να τρώμε καλύτερα, έχουμε ευκολότερη και καλύτερη πρόσβαση στην υγεία, και τέτοια δευτερεύοντα.Και όχι απλώς διαιωνίστηκε, δεν επιβιώνουμε απλώς. Έχουμε και καλύτερη ποιότητα ζωής (από αποψη υγείας).
Όπου υπονοείται σίγουρα πως το πρόβλημα είναι η αντίληψή μου, και όχι το ότι, ας πούμε, μπορεί να διαφωνούμε επειδή βλέπουμε τα πράγματα διαφορετικά ή, ω θεοί, να κάνεις εσύ λάθος. Σαπό και αποχωρώ από το διάλογο.Παλ, τι ακριβώς δεν καταλαβαίνεις;
Και όχι, δε λέω ότι το κάπνισμα κάνει καλό στην υγεία, και εγώ ούτε έχω καπνίσει ποτέ μου, και με ενοχλεί όταν καπνίζουν άλλοι, αλλά ότι ορισμένα πράγματα είναι υπερβολές.