crystal
Moderator
Δεν κατάλαβα· έχεις πρόβλημα με όσους μένουν στην Κυψέλη;
Όπου Κυψέλη βάλτε Καλλιθέα, ή οποιαδήποτε άλλη πυκνοκατοικημένη περιοχή με πολύ μπετόν κι ένα δάσος από κεραίες.
Δεν κατάλαβα· έχεις πρόβλημα με όσους μένουν στην Κυψέλη;
Συμφωνώ σχεδόν με όλα όσα γράφεις. Μόνο μια μικρή ένσταση στο αποπάνω: δεν πρόκειται για απλή ενόχληση από την μπόχα, ούτε είναι επίθεση στην αισθητική μας, είναι και ουσιαστικό το θέμα του παθητικού καπνίσματος.Όσο ενοχλεί τον μη καπνιστή ο καπνός του θεριακλή που τον λιβανίζει, άλλο τόσο ενοχλεί εμένα και ο άπλυτος που κάθεται δίπλα μου στο λεωφορείο, στην καφετέρια, στο δρόμο και με λιβανίζει εξίσου, σε σημείο να μου έρχεται εμετός.
Ακολουθεί μη καπνιστική, σκακιστική παράκαμψη
Τότε δεν μπορεί παρά να είσαι ο τύπος με τα μούσια που πήγε να σχολιάσει μια εκκεντρική κίνησή μου κατά τη νεκροψία μιας κερδισμένης παρτίδας μου, στο πρωτάθλημα Α' Κατηγορίας το 1975 στην Ακαδημίας κι εγώ, με την αφέλεια του ψάρακα στους πρώτους του πετυχημένους αγώνες (είχα ήδη 7 νικες σε 7 αγώνες ή κάτι τέτοιο), του είπα «Τι μιλάς ρε φίλε, κοίτα πρώτα σωστά στη σκακιέρα».
Ο τύπος με τα μούσια έφυγε χαμογελώντας και οι άλλοι μου εξήγησαν με δέος ότι ήταν ο μετρ Κώστας, ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα μας, που μας είχε εκπροσωπήσει πρόσφατα στο πανευρωπαϊκό καντέτ στη Γαλλία, και «πώς μιλάω έτσι» κλπ. Τότε δήλωσα βέβαια περήφανα «ε, να μη λέει μαζετιές» αλλά πάντα έψαχνα μια ευκαιρία να ζητήσω συγγνώμη για εκείνη τη σκακιστική μου προπέτεια. Δυστυχώς δεν διασταυρώθηκα ποτέ ξανά με εκείνον τον μετρ (που είμαι βέβαιος, θα είχε ξεχάσει επιτόπου εκείνο το ασήμαντο για εκείνον αλλά τελικά τόσο σημαντικό για εμένα περιστατικό μαζί με τη φάτσα μου και το όνομά μου). :)
Επειδή παρακολουθώ αυτά τα ποστ με την ευλάβεια του τζάνκι αμερικανικών σήριαλ, Κώστα πράγματι είσαι εκείνος ο μετρ που του την είπε ο δόκτωρ;!
Γιατί, αυτόν τον ταυτοποιήσαμε; :)εν έτει 1981 ταξίδευα από Πάτρα με το ΚΤΕΛ και κάποιος άναψε τσιγάρο. Όταν του ζήτησαν να το σβήσει επικαλούμενοι την ταμπέλα που έλεγε νόμος τάδε- δείνα κλπ. η απάντησή του ήταν: αυτός είναι νόμος της δεξιάς, δεν ισχύει
Θα αρχίσω να ανάβω το ένα μετά το άλλο από την αγωνία. Είσαι μετρ του τρόμου.One step at a time, αγαπητέ! :-D
Γιατί όταν οι μη καπνιστές λένε ότι το κάπνισμα τους ενοχλεί, η άλλη πλευρά αμέσως υποστηρίζει ότι ναι, αλλά υπάρχει και το καυσαέριο, το CO2 στην ατμόσφαιρα, οι βρομιάρηδες στο μετρό, οι μολυσμένες θάλασσες κτλ κτλ; Το θέμα μας είναι το παθητικό κάπνισμα, νομίζω, όχι τα 8574368745 προβλήματα που υπάρχουν γύρω μας. Νέφος, ας πούμε, υπάρχει. Αλλά δεν είναι αντεπιχείρημα σε όσους διαμαρτύρονται για το παθητικό κάπνισμα.
Επειδή παρακολουθώ αυτά τα ποστ με την ευλάβεια του τζάνκι αμερικανικών σήριαλ, Κώστα πράγματι είσαι εκείνος ο μετρ που του την είπε ο δόκτωρ;!
Το κάπνισμα είναι η δυνητική ύπαρξη του καπνιστή. Είναι ίσως μια ιδεατή μορφή που πραγματώνεται και εκδηλώνεται ποικιλοτρόπως και μπορεί να επηρεάζει τον καπνιστή στο πώς τρώει, πώς κοιμάται, πώς δουλεύει, πώς διασκεδάζει, πώς γ...ει, πώς ζει και πώς πεθαίνει. Είναι θέμα ταυτότητας. Γι' αυτό για να το κόψει κάποιος χρειάζεται να ξηλώσει κλωστή-κλωστή όλες τις πτυχές του εαυτού που είναι συνδεδεμένες με το κάπνισμα. Να βρει νέες αξίες και τρόπους παραγωγής της καθημερινότητας.
Ναι, δυστυχώς αυτό ισχύει για όλους τους εθισμούς, π.χ. για το αλκοόλ. Οι άνθρωποι που αποφασίζουν ότι πρέπει να το κόψουν πρέπει να αλλάξουν την καλωδίωση του εγκεφάλου τους και να σταματήσουν να ταυτίζουν κάποια πλευρά της ζωής τους με κατανάλωση αλκοόλ.Ποτέ δεν ήταν το ίδιο χωρίς το τσιγάρο. Και μέχρι στιγμής, δεν έχω βρει αντικατάστατο.
είναι τόσο καλογραμμένο, που πολλοί θα μπορούσαν να το θεωρήσουν σαν διαφήμιση.Αυτό δεν ήταν προαγωγή του καπνίσματος ήταν περιγραφή του καπνίσματος. Εξάλλου, ποιος θα ήθελε να αρχίσει μια τέτοια συνήθεια που τον καθορίζει σε τέτοιο βαθμό;
Ίσως για κάποιους -λίγους- τυχερούς. Για τους περισσότερους καπνιστές, με βάση τους ιατρικούς όρους η νικοτίνη είναι εθιστική μεταξύ άλλων γιατί:ο βιολογικός εθισμός ελάχιστη σημασία έχει στο κάπνισμα.
Καλά, αυτό είναι η μέγιστη βλακεία στην όλη υπόθεση. Επιδοτούνται οι καλλιέργειες, η παραγωγή, οι εταιρείες και απαγορεύεται η διαφήμιση, η άμεση ωστόσο, γιατί η έμμεση στην τηλεόραση και τα περιοδικα όχι. Το πιο κουλό: όλες οι εταιρείες έχουν φροντίσει να συνδεθούν με κάτι, την καμήλα, το μετάξι κτλ, για να μπορούν να κάνουν διαφημίσεις χωρίς να δείχνουν πακέτο. Πακέτο να μη διαφημίζεται, το κάπνισμα όμως, ναι.Π
Και κυρίως, όλα τα παραπάνω ενισχύονται από το γεγονός ότι κάτι τόσο βλαβερό όχι μόνο για τον καπνιστή, αλλά και για τον περίγυρό του, πωλείται από το κράτος, το οποίο βγάζει και τεράστια κέρδη από αυτή την υπόθεση.
Πάντως, δε σας ενοχλεί που εξαρτάστε από κάτι τόσο πολύ; Έχω τύχει με φίλους καπνιστές να ψάχνουμε μανιωδώς περίπτερο στη μέση του πουθενά/στα άγρια χαράματα γιατί δεν είχαν τσιγάρο και δεν άντεχαν να περιμένουν μερικές ώρες μέχρι να γυρίσουμε στον πολιτισμό/να ανοίξουν τα περίπτερα.