1) Ίσως η εν λόγω αεροσυνοδός να ήταν η προϊσταμένη της καμπίνας, οπότε ποιον άλλον να αναζητήσει για να παραπονεθεί;
2) Ομολογώ ότι ούτε εγώ θα παρότρυνα τον σύζυγό μου να πάει να ξαπλώσει στον διάδρομο μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημά του. Πρέπει να το έχεις στο αίμα σου για να κάνεις τέτοιου είδους διαμαρτυρίες.
3) Οι εμπειρότατες αεροσυνοδοί της Ολυμπιακής, αυτές που πετούσαν στα υπερατλαντικά ταξίδια, είχαν τη χειρότερη συμπεριφορά όλων. Αγενείς και βλοσυρές, οι περισσότερες.
4) Έχοντας υποστεί επτάωρη πτήση σε αεροπλάνο της Air Seychelles γεμάτο με Έλληνες, όπου όπως ακριβώς περιγράφεται στην απόφαση, επιβάτες από θέσεις μη καπνιστών έρχονταν και κάπνιζαν όρθιοι ανάμεσα στα καθίσματα των καπνιστών, ξέρω τι θα πει ντουμάνι μέσα σε αεροπλάνο. Διότι, αν ο προβλεπόμενος αριθμός των καπνιστών στο αεροπλάνο ήταν Χ, αυτός ο αριθμός αυξανόταν κατά πολύ αφού υπήρχαν και όρθιοι καπνιστές εκτός από τους καθιστούς.
Αν ρωτούσες δε τους ορθίους καπνιστές γιατί δεν ζήτησαν θέση καπνιστών, κάποιοι σου απαντούσαν με αφέλεια ότι προτιμούν να κάθονται με τους μη καπνιστές για να μην έχουν το ντουμάνι σε όλη τη διάρκεια της πτήσης. Σ' εκείνη την πτήση, οι αεροσυνοδοί μάταια προσπαθούσαν να επιβάλουν την τάξη, δηλαδή να αναγκάσουν τους ορθίους καπνιστές να επιστρέψουν στη θέση τους.
5) Δεν ήταν στην τρίτη σειρά μετά τους καπνιστές, ήταν στην τρίτη σειρά πριν από τους καπνιστές, δηλαδή τον χώριζαν δύο σειρές από την πρώτη σειρά καπνιστών. Και ναι, αυτός που είναι σε τόσο στενή επαφή με τις σειρές των καπνιστών, τρώει πολύ ντουμάνι, ενώ αυτός που θα καθίσει 30 σειρές πιο μπροστά, δεν έχει σχεδόν καμία επαφή. Για έναν υγιή άνθρωπο το mild ντουμάνι μπορεί να είναι αμελητέο, για έναν ασθματικό μπορεί να είναι θανατηφόρο.
6) Δεδομένου ότι συχνότατα και για διάφορους λόγους οι διάφορες εταιρείες μεταφέρουν επιβάτες από την τουριστική στην business class, αυτό θα μπορούσε να γίνει, και με το παραπάνω, για σοβαρούς λόγους υγείας.
7) Και τέλος, αν η ανόητη και υπερφίαλη, κατά τη γνώμη μου, αεροσυνοδός δεν είχε τραβήξει την κόντρα στα άκρα, θα είχε ξεδοντιάσει κάθε επιχείρημα της οικογένειας του θανόντος. Μπορεί ο άνθρωπος πάλι να είχε πεθάνει στην πτήση, αλλά δεν θα μπορούσε κανένας να κάνει αγωγή στην Ολυμπιακή. Αν, δε, η αεροσυνοδός πίστεψε ότι προσπαθούν να την κοροϊδέψουν, είναι μια άλλη χαρακτηριστική περίπτωση κουτοπόνηρου Ελληνάρα που κάνει τον έξυπνο.
Συγγνώμη, αγαπητέ μου δόκτορα, αλλά η περιγραφή της κατάστασης μέσα στο αεροπλάνο μού ξύπνησε πολύ δυσάρεστες εικόνες από πραγματικές πτήσεις που έχω ζήσει.
Edit: H συνέχεια
εδώ.