Η ακτινογραφία του Ασφαλιστικού (Γ. Στρατόπουλος), πρόταγκον
Επιτέλους! Είσαι και δύσκολη πελάτισσα αλλιώς...Επιτέλους και μερικά στοιχεία!
Αλίμονο! :)Δεν είπα ότι ικανοποιήθηκα με όλα τα στοιχεία.
Η ακτινογραφία του Ασφαλιστικού (Γ. Στρατόπουλος), πρόταγκον
Μετά, η τεράστια άυξηση των συνταξιούχων στο ΤΣΜΕΔΕ δεν μου κάνει εντύπωση και δε νομίζω να οφείλεται όλη σε παραθυράκια για πρόωρη σύνταξη. Τα περισσότερα μέλη του ΤΣΜΕΔΕ είναι ελεύθεροι επαγγελματίες. Όσο υπάρχει δουλειά εργάζονται, ειδικά τη δεκαετία 2000-2010 που ο κατασκευαστικός κλάδος πήγαινε πολύ καλά, δεν υπήρχε κίνητρο για ένα π.χ. 67χρονο πολιτικό μηχανικό να βγει στη σύνταξη. Μετά πήγαν οι δουλειές άσχημα, βρέθηκε ο 67χρονος χωρίς δουλειές, σου λέει ε, ας βγω στη σύνταξη.
Φυσικό είναι να θέλει κανείς τη μέγιστη δυνατή απόδοση για τη σύνταξή του, αλλά η πίεση δεν είναι μόνο αποτέλεσμα απληστίας. Όταν ξέρεις π.χ. ότι αν αρρωστήσεις ίσως χρειαστεί να πληρώσεις ή ότι λόγω υψηλής ανεργίας θα χρειάζεται να συντηρείς μέλη της οικογένειάς σου, η πίεση αυξάνεται.
Ή έβγαινε στην σύνταξη και συνέχισε να δουλεύει με άλλες μεθόδους. Ξέρεις καλά τι λέω.
Για το ταμείο είναι το ίδιο, γιατί εισπράττει ασφαλιστικές εισφορές από αυτόν που υπογράφει τα έγγραφα.
Για αυτούς που δεν πληρώνουν ΤΣΜΕΔΕ: αν κάποιος δεν ασκεί το επάγγελμα, δεν έχει λόγο να είναι μέλος στο ΤΕΕ και να πληρώνει ασφαλιστικές εισφορές.
Δεν είναι καθόλου το ίδιο. Ο Β θα πλήρωνε έτσι κι αλλιώς εισφορές.
Όχι απαραίτητα.
Περί μαύρης εργασίας: αυτό είναι πρόβλημα σε κάθε κλάδο και σε όλη τη χώρα.
Λόγω της φύσης του επαγγέλματος, που απαιτεί άδεια/ άδειες, είναι λιγότερες οι πιθανότητες να κάνει κάποιος συνταξιούχος μαύρη δουλειά. Πιο πιθανό είναι να έχει ένας νόμιμος δυο- τρεις βοηθούς να εργάζονται μαύρα.
Άμα το πάρουμε έτσι, τότε η Βουλή έχει πολλούς εκπαιδευτικούς ΜΕ. Έχει όμως; Δε νομίζω.
Γιατί δεν κοιτάς τον πίνακα της πηγής που έδωσα; Είναι πολύ κατατοπιστικός. Είναι στην σελίδα 47 του εγγράφου.