Τα της κρίσης (ό,τι περνάει από την κρησάρα μας)

Δυο λαλούν και τρεις χορεύουν

(newsbomb)
Λάβρος κατά των θεσμών και των δανειστών ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Λαφαζάνης, διαμηνύει ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν τίθεται σε διαπραγμάτευση ενώ ξεκαθαρίζει ότι δεν προτίθεται να συναντηθεί με κανέναν από τα τεχνικά κλιμάκια.

Ο Π. Λαφαζάνης σε συνέντευξή του στην Επένδυση λέει κατηγορηματικά όχι στις ιδιωτικοποιήσεις και απαντά στο θέμα που προέκυψε με τις αυξήσεις στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος.

«Προγραμματικές δεσμεύσεις και εξαγγελίες δεν είναι σημαία ευκαιρίας ούτε μπορούν να τεθούν και δεν θα τεθούν υπό διαπραγμάτευση», τονίζει ο υπουργός. «Όσα έχουμε εξαγγείλει συναποτελούν ένα ενιαίο αντινεοφιλελεύθερο και προοδευτικό προγραμματικό συνεκτικό σύνολο, του οποίου οι ψηφίδες δεν μπορούν να αφαιρεθούν, ούτε να μετατοπίζονται αυθαίρετα, καταστρέφοντας την εικόνα και το συνολικό αποτέλεσμα».

«Η δική μας κόκκινη γραμμή είναι το πρόγραμμά μας, για να τεθεί η χώρα σε νέα αναπτυξιακή προοδευτική τροχιά, με βαθύ αναπτυξιακό και κοινωνικό περιεχόμενο».

Επίσης ο κος Λαφαζάνης κάνει λόγο για πρωτοφανή «νεοαποικιακό» εκβιασμό σε βάρος της χώρας «μόνο και μόνο επειδή η κυβέρνησή της αντιστέκεται και δεν ακολουθεί νεοφιλελεύθερα μονεταριστικά δόγματα».

Ο υπουργός επαναλαμβάνει τη δέσμευσή του ότι οι δημόσιες επιχειρήσεις στο χώρο της ενέργειας δεν πρόκειται να ιδιωτικοποιηθούν, αλλά θα ανασυγκροτηθούν υπό δημόσιο έλεγχο, για το λιμάνι του Πειραιά τονίζει ότι δεν έχει αλλάξει η θέση της κυβέρνησης ενάντια στην πώλησή του.

Ξεκαθαρίζει, επίσης, ότι ούτε ο ΟΣΕ πωλείται, ενώ αναφέρει ότι η κυβέρνηση θα επανεξετάσει σε βάθος την ιδιωτικοποίηση των 14 αεροδρομίων, προκειμένου να διαφυλάξει τη δημόσια περιουσία και το δημόσιο συμφέρον.

Ακόμη, ο κ. Λαφαζάνης προαναγγέλλει ότι στο αμέσως επόμενο νομοσχέδιο που θα προωθηθεί στη Βουλή θα κατατεθεί και η ρύθμιση για την ακύρωση των «απαράδεκτων», όπως τις χαρακτηρίζει, πρόσφατων αυξήσεων στο ΕΤΜΕΑΡ (Ειδικό Τέλος Μείωσης Εκπομπών Αερίων) που αποφάσισε η ΡΑΕ σε «συμπαιγνία» με την προηγούμενη κυβέρνηση.

Το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης θα καταθέσει άμεσα και τις τελικές του προτάσεις προκειμένου να υπάρξουν εύλογα και δίκαια αντισταθμιστικά οφέλη για τη χώρα μας από τη διέλευση του αγωγού Φυσικού Αερίου TAP.
 
Κίνητρα για χρήση πλαστικού χρήματος στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής
http://www.kathimerini.gr/808316/ar...tikoy-xrhmatos-sth-maxh-kata-ths-forodiafyghs

Ναι, κάρτα μέχρι και στα περίπτερα. Με μπόλικα κίνητρα.

Συμφωνώ απολύτως. Δυο κίνητρα θέλω μόνο: μείωση του ΦΠΑ, λογικότερη φορολόγηση εισοδήματος.
 

nickel

Administrator
Staff member
Ορίστε. Να γιατί επιμένω ότι πρέπει να μαθαίνουμε ξένες γλώσσες: :-)

Ξέρετε σε ποια χώρα στήνεται τώρα το call center εξυπηρέτησης στα γαλλικά μεγάλων εταιριών κατασκευής υπολογιστών; Στη χώρα μας. Με το εξωφρενικό ποσόν των 800 ευρώ (καθαρά), ο κουμπάρος μου ο «Θεόφραστος» θα απαντά επί οκτάωρο στις κλήσεις από τη Γαλλία. Ο Θεόφραστος είναι ο πλέον μάγκας πωλητής που ξέρω. Μπορεί να πουλήσει πάγο στην Αλάσκα και να εισπράξει το ποσόν μετρητοίς. Μόνον που η εταιρία που εργαζόταν ως διευθυντής πωλήσεων έκλεισε. Ψάχνει για δουλειά. Οι σπουδές του στη Γαλλία οδήγησαν το call center να τον αναζητήσει (όχι το αντίστροφο).
http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.ellada&id=40474
 
Αρχές Μαΐου ξεκινούν και πάλι οι διαδικασίες πώλησης του ΟΛΠ
ΗΛΙΑΣ ΜΠΕΛΛΟΣ / Καθημερινή (τα παχιά δικά μου)
(...)
Οι πολιτικές και όχι μόνον εξελίξεις που επιβεβαιώνουν την επανεκκίνηση της διαδικασίας είναι: Πρώτον, η τηλεφωνική συνομιλία του Κινέζου πρωθυπουργού με τον Ελληνα ομόλογό του την Τρίτη του Πάσχα. Δεύτερον, η επιστολή του ΤΑΙΠΕΔ προς την Cosco και τις υπόλοιπες εταιρείες που ενδιαφέρονται για τον διαγωνισμό, την επομένη. Τρίτον, η εκ νέου συμμετοχή κινεζικού fund στη δημοπρασία εντόκων γραμματίων του ελληνικού Δημοσίου την Τετάρτη. Τέταρτον, οι διεργασίες για τη σύσταση κοινοβουλευτικής ομάδας φιλίας Ελλάδας - Κίνας, που συμφώνησε ο πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα Ζου Ξιαολί με την πρόεδρο της Βουλής Ζ. Κωνσταντοπούλου τη Μεγάλη Πέμπτη, ώστε να ενημερωθούν οι βουλευτές για τις θετικές επιπτώσεις από τη δραστηριοποίηση της Cosco στον Πειραιά. Και, πέμπτον, οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας Θ. Δρίτσα, ο οποίος ανακοίνωσε πως οι αποφάσεις για τον Πειραιά λαμβάνονται σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο, παραπέμποντας στο Μαξίμου.
(...)
 

Zazula

Administrator
Staff member
http://www.fortunegreece.com/articl...orkable-ke-to-xespasma-tou-idriti-tis-sto-fb/

Σήμερα μίλησα με δύο εκπροσώπους του υπουργείου οικονομικών της Ολλανδίας. Είναι στη Βοστώνη, μία από τις πολλές εμπορικές αντιπροσωπείες που έχουν σε όλο τον κόσμο.

Μας προσέγγισαν γιατί θα ήθελαν να επενδύσουμε στη χώρα τους, να κάνουμε δουλειές εκεί και να ανοίξουμε γραφεία. Έχουν μία υπηρεσία που μας παρέχει δωρεάν tax advisors, λογιστές, recruiters και ανθρώπους που μπορούν να μας βρούνε γραφεία, να κανονίσουν όλη τη γραφειοκρατεία (από τη Βοστώνη, χωρίς να επισκεφτούμε τις δημόσιες υπηρεσίες στην Ολλανδία), άδειες, κλπ. Πρότειναν να μας κάνουν δωρεάν οικονομική μελέτη για να δούμε τι φόρους θα πληρώνουμε, ποιο θα είναι το κόστος εργασίας, κλπ. Πρότειναν να μας πετάξουν στο Άμστερνταμ για να γνωρίσουμε τοπικές επιχειρήσεις, να δούμε χώρους γραφείων και να έχουμε δωρεάν συναντήσεις με recruiters αλλά και στελέχη που θα μπορούσαμε να προσλάβουμε.

Δεσμεύονται ότι αν ανοίξουμε εκεί εταιρία οι φόροι, εισφορές, κλπ δεν θα αλλάξουν για εμάς για 10 χρόνια ώστε να μπορούμε να κάνουμε προγραμματισμό με μεγάλο ορίζοντα. Έχουν προγράμματα που μας δίνουν οικονομική βοήθεια για να στήσουμε τα operations μας εκεί, αναλογικά με το venture capital funding που παίρνουμε (δηλαδή μας δίνουν επιπλέον funding από ό,τι έχουμε, δωρεάν, αρκεί να το χρησιμοποιήσουμε στην Ολλάνδία). Είναι διατεθειμένοι να τα κάνουν όλα αυτά ακόμη και για ένα γραφείο 3-4 ατόμων, γιατί βλέπουν μακριά και πιστεύουν ότι αν κάνουμε καλά τη δουλειά μας εκεί και το κράτος τους μας εξυπηρετεί, μέσα σε μια δεκαετία θα πετύχουμε, θα μεγαλώσουμε και θα πληρώσουμε περισσότερους φόρους, θα προσλάβουμε περισσότερους Ολλανδούς.

Οι εκπρόσωποι ήταν δύο αξιοπρεπέστατοι, μορφωμένοι δημόσιοι υπάλληλοι που γνώριζαν πως δουλεύουν οι τεχνολογικές startup και το venture capital. Είχαν κάνει μεγάλη έρευνα πριν μου μιλήσουν. Ήξεραν την ιστορία της εταιρίας μας, που έχουμε γραφεία, τι δουλειά κάνουμε, και έτσι είχαν καλό λόγο να πιστεύουν ότι αργά η γρήγορα θα επεκταθούμε στην Ευρώπη. Μετά τη συνομιλία μας στο skype μου έστειλαν ένα αντίγραφο του company profile που έχει φτιαχτεί για το Workable στη βάση δεδομένου του υπουργείου τους και ένα κωδικό ώστε να μπορώ να το ενημερώσω για να ξέρουν ποιοι είμαστε και να μπορούν να μας προτείνουν δωρεάν υπηρεσίες που μας ταιριάζουν.

Έμεινα μαλάκας. Γιατί έρχομαι από μια χώρα που ακόμα συζητάμε αν τα μαγαζιά θα είναι ανοιχτά τις Κυριακές, αν είναι ΟΚ να καίμε κάθε τόσο το πανεπιστήμιο, αν πρέπει να αξιολογούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι, αν θέλουμε ξένες επενδύσεις, και κυρίως πώς θα καταστρέψουμε και την τελευταία ιδιωτική επιχείρηση με φόρους και εισφορές για να πληρώσουμε πρόωρες συντάξεις και μισθούς σε δημόσιες υπηρεσίες αμφιβόλου αξίας.

Έμεινα μαλάκας, γιατί αυτοί μου δίνουν δωρεάν υποστήριξη ώστε ίσως μια μέρα να επενδύσω στη χώρα τους, ενώ στη δική μου χώρα που έχω ήδη επενδύσει, που δημιουργώ εξαιρετική ποιότητας θέσεις εργασίας κάθε μέρα, που φέρνω κεφάλαια και εξαγωγές, μου χρωστάει το κράτος 300,000 ΦΠΑ που θα μπορούσα να τα κάνω θέσεις εργασίας και εξαγωγικό προϊόν, που δεν ξέρω πότε και αν θα τα πάρω, και δεν ξέρω τι άλλο καινούργιο φόρο ή εισφορά θα πρέπει να πληρώσω μεθαύριο για το οποίο δεν έχω προγραμματίσει, που δεν ξέρω κάν αν οι καταθέσεις που έχω στη τράπεζα για να πληρώσω μισθούς τον άλλο μήνα θα κουρευτούν.

Μία μικρή υπενθύμιση ότι η ευημερία είναι αποτέλεσμα μεθοδικής και ορθολογικής δουλειάς, αφοσίωσης στην παραγωγικότητα, αναζήτησης συνεργασιών. Γιατί πολλοί ακόμη νομίζουν ότι τα προβλήματά μας θα τα λύσουμε με αγωνιστικές διεκδικήσεις και διαπραγματεύσεις του τύπο θα κάνω κατάληψη αν δε μας πάτε εκδρομή.
 

nickel

Administrator
Staff member
Κι άλλο σαν το παραπάνω:
https://www.facebook.com/johannes.is.a.troll.account.please.report.him/posts/382712768597782

Καθώς επιστρέφαμε απο την δουλειά, ο Edwin μού ζήτησε να περάσουμε από ένα Workshop. Λίγο έξω από το κέντρο του Eindhoven, σε ένα παλιό κτίριο της Philips που εξωτερικά έμοιαζε να μην λειτουργεί εδώ και χρόνια, παρκάραμε το αυτοκίνητο, περπατήσαμε μερικά μέτρα μέχρι να δούμε κόσμο, στην άκρη του κτιρίου υπήρχε μια πόρτα, χτύπησε την κάρτα του και περάσαμε μέσα.

Ένας τεράστιος χώρος, χωρισμένος σε δωμάτια σαν αυτά των εκθέσεων, σε κάθε δωμάτιο υπήρχαν ένα ή δύο άτομα, που εργάζονταν. Ήταν νεαροί, οι περισσότεροι φοιτητές. Εφοδιασμένοι με τρισδιάστατους εκτυπωτές άλλοι κατασκεύαζαν θήκες για κινητά, άλλοι ακουστικά και άλλοι μικρά έργα τέχνης. Λίγο πιο πέρα ήταν ένα ποδηλατάδικο, μας καλωσόρισε ο νεαρός, τον ρώτησα τι κάνει και μου είπε πως μολις σχολάει απο την 4ωρη εργασία του με ένα μικρό αυτοκίνητο μεταφέρει ποδήλατα σε αυτό το χώρο και τα συντηρεί ή τα επισκευάζει για 40 ευρώ το κομμάτι. Ανεβήκαμε τις σκάλες, γραφεία με υπολογιστές και διαχωριστικά, νεαροί προγραμματιστές έγραφαν κώδικα σε ενα περιβάλλον αρκετά φιλόξενο, περάσαμε στο δίπλα κτίριο και εκεί είδα κάθε λογής εργαλείο από δράπανα μέχρι ηλεκτροκολλήσεις και τόρνους, εκεί μεγαλύτεροι έφτιαχναν από έπιπλα μέχρι έργα τέχνης.

Το κόστος ήταν 10 ευρώ την ώρα, τα εργαλεία, το ρεύμα και ο καφές μέσα στην τιμή, αν ήθελες δωμάτιο δικό σου με κλειδί το κόστος ήταν από 100 έως 200 ευρώ το μήνα.
Εκτός από αυτούς που το κάνουν για χόμπι, όσοι το κάνουν επαγγελματικά λειτουργούν την δική τους εταιρία ΖΖΡ, κάτι σαν τα δικά μας παιδιά με το μπλοκάκι, με 20 ευρώ τους παρέχουν και φορτηγάκι για μια μέρα ώστε να μεταφέρουν τα προϊόντα και τα υλικά τους.

Το μυαλό μου πήγε στις λέξεις έδρα και ΟΑΕΕ, η απάντηση ήρθε άμεσα, έδρα μπορεί να είναι ένα απλό ταχυδρομικό κουτί, και ο αντίστοιχος ΟΑΕΕ χρεώνει με ποσοστά επί του καθαρού κέρδους, αν δεν εργάζεσαι αλλού το ποσό είναι σχεδόν μηδαμινό. Αν μείνεις άνεργος και δουλέψεις εδώ το ταμείο ανεργίας σου πληρώνει τη διαφορά, για παράδειγμα αν είναι να πάρεις 1000 ευρώ και βγάζεις 400 από τις μικροδουλειές, σου πληρώνει τα 600. […]​
 

SBE

¥
Ναι βρε παιδιά, ωραία αυτά και για πολλά όντως φταίει το κράτος κι η δομή του, αλλά είναι σα να λέμε ότι μόνο το κράτος φταίει.
Ποτέ κανένας πολίτης δεν δήλωσε ότι θέλει μια θεσούλα στο δημόσιο για να κάαααθεται. Και ποτέ κανένας υδραυλικός/ ηλεκτρολόγος/ μηχανολόγος/ καταστηματάρχης κλπ δεν έστησε τον πελάτη του, δεν προσπάθησε να τον πιάσει κορόιδο κλπ κλπ.
 

Zazula

Administrator
Staff member
Αντιλαμβάνεσαι, SBE, τη λογική πλάνη στην οποία πέφτεις; Μαζί με τα ξερά και τ' αποξηραμένα θα πρέπει δηλαδή να καίγονται και τα χλωρά; Επειδή υπάρχουν δυνάμεις που αντιδρούν στην πρόοδο (κι ωφελούνται απ' αυτό), θα πρέπει αυτός που εργάζεται για ένα καλύτερο αύριο να υπονομεύεται από το ίδιο το κράτος;
 

nickel

Administrator
Staff member
Δεν νομίζω ότι τα παραπάνω αποτελούν κριτική του κράτους. Εγώ καν σαν κριτική δεν το ανέβασα το δικό μου. Είναι καλό να κοιτάμε κάποιες καλές ιδέες που καλλιεργούν οι άλλοι και γι' αυτό τις βάζουμε εδώ, να τις βλέπουν τα νέα παιδιά, να παίρνουν κι αυτά ιδέες για τη χώρα μας και για τον εαυτό τους.



Μα ταυτόχρονα;;;
 

SBE

¥
Χρειάζεται προσπάθεια κι από τις δυο πλευρές. Και βλέπω να ζητάμε κυρίως από το κράτος να κάνει την προσπάθεια.
Παρεμπιπτόντως, αυτό που περιγράφεις από Ολλανδία, Νίκελ, υπάρχει και στο ΗΒ σε παρόμοια μορφή. Υποψιάζομαι ότι είναι αποτέλεσμα κάποιου ευρωπαϊκού προγράμματος από αυτά που χρηματοδότησε η ΕΕ και για την Ελλάδα. Το τί έγινε στην πραγματικότητα είναι άλλο ζήτημα.
 
Δεν νομίζω ότι τα παραπάνω αποτελούν κριτική του κράτους. Εγώ καν σαν κριτική δεν το ανέβασα το δικό μου. Είναι καλό να κοιτάμε κάποιες καλές ιδέες που καλλιεργούν οι άλλοι και γι' αυτό τις βάζουμε εδώ, να τις βλέπουν τα νέα παιδιά, να παίρνουν κι αυτά ιδέες για τη χώρα μας και για τον εαυτό τους.

Τα νέα παιδιά τα βλέπουν όλα αυτά, βλέπουν και τον αρνητισμό που βγάζετε και αποφασίζουν να φύγουν απ' την χώρα. Και καλά κάνουν. Γιατί να κάτσουν να πληρώσουν τα χρέη που οι δικές σας γενιές δημιούργησαν; Κι έρχεστε μετά εσείς και λέτε ότι είναι εκτός συζήτησης το οικονομικό σκέλος του χρέους και ότι φτάσαμε σ' αυτήν την κατάσταση γιατί κακώς κείμενα και πρέπει να τα διορθώσουμε και να σταματήσουμε να κριτικάρουμε τους εταίρους που δεν θέλουν να δώσουν ανάσα ανάπτυξης στην χώρα. Ε, να κάτσετε εσείς να τα διορθώσετε, δεν θα φυτοζωώ επειδή μού τα παραδώσατε χάος και απαιτείτε και να υπομείνω την φορολόγηση της δουλειάς μου απλώς και μόνο για να το αποπληρώσω, λένε τα νέα παιδιά και φεύγουν. Καλά κάνουν.
 

nickel

Administrator
Staff member
Αν τα παιδιά καταλαβαίνουν αυτά που λες απ’ αυτά που λέμε εδώ, τη βάψαμε, είτε εδώ καθίσουν είτε πάρουν των ομματιών τους. Για το χρέος έχουμε πει ότι δεν πρόκειται να το συζητήσουν οι έξω αν δεν έχουμε φέρει σε λογαριασμό τη δημιουργία νέων ελλειμμάτων. Θα χτίσουμε εδώ όταν εμείς τακτοποιήσουμε τα δικά μας προβλήματα. Και, τέλος πάντων, ας καταλάβουν οι νέοι ότι στο φόρουμ υπάρχει ένας καταμερισμός εργασίας: εμείς επισημαίνουμε τα δικά μας τα κακά που πρέπει να διορθωθούν και τα καλά των ξένων που θα ωφελήσει να αντιγράψουμε. Κι εσύ λες τα αντίθετα.
 
Εμμ... όχι. Εσείς λέτε τα δικά "μας" κακά (τα οποία πάντα αφορούν τρίτους) που πρέπει να διορθωθούν (πώς; Ως διά μαγείας; ) και τα καλά των ξένων (μερικά σε μεταφυσικό επίπεδο) που πρέπει να αντιγράψουμε κι εγώ λέω ότι και για τα δυο χρειάζονται λεφτά που οι ξένοι δεν μας αφήνουν να επενδύσουμε. Την έχουμε ξανακάνει αυτήν την συζήτηση και δεν άκουσα καμμιά ιδιαίτερη πρόταση σοβαρής μεταρρύθμισης (είτε διόρθωσης κακώς κειμένων είτε αντιγραφής ξένων καλών) που να μην χρειάζεται λεφτά και μάλιστα πολλά, πράγμα που μου υποσχέθηκες ότι υπάρχει. Ακόμα περιμένω να ακούσω ποια είναι αυτά. Εγώ δεν λέω τα αντίθετα. Πάντα συμφωνώ για τα ποια είναι τα κακά και ποια τα καλά. Αλλιώς θα πρέπει να μου υποδείξεις πού έχω πει ότι είναι καλό π.χ. να υπάρχουν υψηλές συντάξεις ή οριζόντιες περικοπές ή υπερβολικά υψηλόμισθοι ΔΕΗτζήδες και τα ρέστα. Επίσης κι εγώ ΕΕ είμαι, ίδια συμφέροντα έχουμε, στην ίδια κατηγορία ανήκουμε. Κι εμένα θα με συνέφερε να βοηθούσε το κράτος την επιχειρηματικότητα. Δεν ξέρεις πόσο.
 

nickel

Administrator
Staff member
Ε και τι, περιμένεις εσύ και το κράτος και οι νέοι πότε θα καταθέσω εγώ τις προτάσεις μου για τα πράγματα που μπορούν να γίνουν χωρίς χρήματα και αυτά που μπορούν να γίνουν με λίγα χρήματα κι αυτά που θέλουν και βοήθεια από τα προγράμματα της ΕΕ (αυτά που συχνά δεν βρίσκουμε τρόπο να αξιοποιήσουμε σωστά ή πηγαίνουν τα λεφτά σε ημέτερους). για να πάει μπροστά η χώρα; Εσύ να επιμένεις στο «Δει δη χρημάτων» κι εγώ θα λέω τα δικά μου. Καταμερισμός εργασίας, είπαμε.
 
Η Αριστερά θεωρείται προοδευτική δύναμη και έχει συνδεθεί με ανθρωπιστικές αξίες, γι’ αυτό ήταν πόλος έλξης των διανοούμενων. Της τα αναγνωρίζετε αυτά;

Η σοσιαλιστική ιδέα ήταν και είναι πάντα δύναμη χειραφέτησης και προόδου. Στο ιστορικό δίλημμα «ελευθερία ή δικαιοσύνη» απάντησε δικαιοσύνη με ελευθερία. Αλλά η ριζοσπαστική αριστερά στην πράξη, με τον υπαρκτό σοσιαλισμό, τα αρνήθηκε και τα δυο. Γι’ αυτό σημείωσε το μεγαλύτερο πολιτικό ναυάγιο της ιστορίας. Δυστυχώς αυτή η σημερινή μας Αριστερά ξαναβρίσκει την αλάνθαστη συνταγή της παρακμής και της αποτυχίας, την αναξιοκρατία. Εξισωτισμός, προς τα κάτω διανοητικός, ικανοτήτων, επιδόσεων, ένα είδος προλεταριοποίησης του εγκεφάλου, κολεκτιβοποίησης της πρωτοβουλίας. Δεν είναι τυχαίο το ότι ο αρμόδιος υπουργός εγκαινίασε την «πρώτη φορά Αριστερά» στην παιδεία, σαν θεωρητικός που είναι, στιγματίζοντας την επιδίωξη και τους θεσμούς της αριστείας και ξαναμαζεύοντας στο πανεπιστήμιο τις στρατιές των αιώνιων φοιτητών. Είναι μια παλαιοκομμουνιστική συνταγή πνευματικής εκπρολεταριοποίησης, που την έχει ζωντανά περιγράψει ο Καίσλερ σ’ ένα αυτοβιογραφικό κείμενό του: «Ένας διανοούμενος δεν μπορούσε ποτέ να γίνει αληθινός προλετάριος, αλλά είχε καθήκον να πλησιάσει όσο γίνεται περισσότερο τον προλετάριο. Πολλοί το δοκίμαζαν καταργώντας τη γραβάτα, φορώντας το πουλόβερ χωρίς πουκάμισο από κάτω και έχοντας μαύρα νύχια. Όμως κάτι τέτοια φτηνά, της σνομπαρίας, δεν ενθαρρύνονται από την καθοδήγηση. Η σωστή μέθοδος ήταν ποτέ να μη λες, να μη γράφεις και προπάντων να μη σκέφτεσαι οτιδήποτε ξεπερνούσε τον ορίζοντα ενός οδοκαθαριστή».


Δημήτρης Ραυτόπουλος
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Ο τρισμέγιστος οικονομολόγος Θεόδωρος Κατσανέβας μάς διαβεβαιώνει ότι δεν είναι και τόσο κακό να πάμε στη δραχμή. Διαβάστε το άρθρο του εδώ, αλλά εγώ ξεχώρισα αυτό που μ' έκανε να πέσω κάτω από τα γέλια:

Οι Έλληνες καταναλωτές, αντί να εισάγουν πληθωρικά εισαγόμενα αυτοκίνητα, κομπιούτερ, διάφορα γκάτζετ, θα στραφούν στην επιδιόρθωση των παλιών και αυτό θα αναστήσει την επισκευαστική παραγωγική διαδικασία, δημιουργώντας πολλές νέες θέσεις εργασίας. Αντί να αγοράζουμε μανιωδώς καινούρια ρούχα, θα επιδιορθώνουμε τα παλιά. Και παράλληλα θα ξαναζωντανέψουν οι χιλιάδες μικρές βιοτεχνίες ρουχισμού και διαφόρων ειδών.

Ορίστε, κυρίες και κύριοι, που θέλετε κάθε τρεις λίγο και καινούργιο κομπιούτερ και όλα τα νέα γκάτζετ που κυκλοφορούν. Τεχνοφασίστες! Βολευτείτε με τα επισκευασμένα της περασμένης εικοσαετίας, και καλώς ορίσατε στη Βόρεια Κορέα.
 

nickel

Administrator
Staff member
Εντάξει, όλο το άρθρο πάσχει, μπάζει από παντού, αλλά μου άρεσε το κλείσιμο:

Όλα τα παραπάνω και όχι μόνο, προϋποθέτουν φυσικά εξοβελισμό του κομπραδορισμού, της λαμογιάς, και της τεμπελιάς, οργανωμένο σχέδιο, πολιτική βούληση, γνώση, σύνεση, αποτελεσματικότητα, εντιμότητα και πίστη στις δυνάμεις μας.

Μωρέ δώσε μου τα αυτά και κυβερνώ και με νόμισμα Ρουάντας...
 

nickel

Administrator
Staff member
«Κάθε παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα χρωστάει 32.500 ευρώ και αυτή είναι μια αφόρητη αδικία», υπογράμμισε.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου μιλούσε στο «Φόρουμ των Εναλλακτικών — Συμμαχία κατά της Λιτότητας», που διοργανώνουν στο Παρίσι το διήμερο 30-31 Μαΐου διάφορες αριστερές, προοδευτικές και οικολογικές πολιτικές δυνάμεις, κινήματα και συλλογικότητες. Συνιστώσες και γκρουπούσκουλα, μ’ άλλα λόγια.

Διάβασα όσα αναφέρει εδώ η είδηση.
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500001430

Αν γίνουν όλα αυτά που θέλει η Ζωή εναντίον της λιτότητας, τότε να δείτε πού θα φτάσει το χρέος για κάθε παιδί που θα γεννιέται. Επιμένει η ΠτΒ να μιλά σαν να ’ναι ακόμα αντιπολίτευση. Μαζέψτε πρώτα χρήματα από ανάπτυξη και φόρους και μοιράστε τα μετά όπως θέλετε. Αλλά τα πολλά λόγια είναι φτώχια — και των γονέων. Όχι μόνο των παιδιών.
 
Top