Τους Ramones τούς ήξερα μόνο σαν όνομα. Όταν η ροκ πήρε τη στροφή προς την πανκ, εγώ είπα «Συγγνώμη, αλλά δεν θα σας ακολουθήσω». Κάποιων συγκροτημάτων τα κομμάτια έφταναν στ' αφτιά μου (διάβολε, ήμουν στο Λονδίνο όταν μεσουρανούσαν οι Sex Pistols και οι Clash — πώς θα γλίτωνα;), αλλά αν πέρασαν τραγούδια των Ramones από το ακουστικό μου πεδίο, όπως μπήκαν έτσι βγήκαν. Έβαλα τώρα και στο Spotify να ακούσω μερικά και τίποτα δεν έκανε κλικ.
Δεν ήμουν καν σίγουρος αν έκανα καλά που τους πρόφερα «Ραμόουνς». Αναρωτήθηκα μήπως είναι «Ραμόνες» και χρειάστηκε να βεβαιωθώ στο forvo. Επίσης δεν ήξερα αν είναι οικογένεια, σαν τους Bee Gees ή τους Osmonds. Όταν διάβασα στο in.gr «Πέθανε ο Τόμι Ραμόουν, τελευταίο παλιό μέλος των Ramones», σκέφτηκα «Σαν νωρίς ξεκληρίστηκε αυτή η οικογένεια», αλλά δεν έκανα τον κόπο να το ψάξω περισσότερο. Το έκανα τώρα. Και τώρα ανακάλυψα ότι έτσι λεγόταν μόνο το συγκρότημα και από το όνομα του συγκροτήματος έπαιρνε κάθε μέλος και το καλλιτεχνικό του ψευδώνυμο. Αλλά, πράγματι νωρίς ξεκληρίστηκαν.
Ο Joey Ramone πέθανε το 2001, στα 49 του, από καρκίνο. Ο Johnny Ramone πέθανε το 2004, στα 55 του, από καρκίνο. Ο Tommy Ramone έφυγε χτες στα 62 του, κι αυτός από καρκίνο. Τι στο καλό, δίπλα σε αμίαντο έκαναν τις πρόβες τους; Μόνο ο Dee Dee Ramone πήρε το 2002, στα 50 του, την κλασική για το χώρο έξοδο της ηρωίνης. Συλλυπητήρια στους δικούς τους και στους φαν λοιπόν.