Ολυμπιάδα 2012, Λονδίνο

SBE

¥
Είμαι πτώμα από το Ολυμπιακό χωριό οπότε συνοπτικά:
Τις αδερφές Πρες δεν τις είχα καν ακουστά, είσαστε πολύ παλιοί, παιδιά (ή μήπως έπρεπε να πω "σεβάσμιοι γέροντες"; )
Αυτό από το in.gr είναι κακή μετάφραση της κακής διατύπωση του yahoo news: The seven - five boxers, a swimmer and a footballer - are suspected of having left to stay in Europe for economic reasons.

Θα συμφωνήσω με τον Ελληγενή ότι για μερικά αθλήματα η ντόπα δε βοηθάει. Καλή φυσική κατάσταση κλπ μπορεί να έχει κανείς με τις παραδοσιακές μεθόδους, χωρίς βοήθεια. Στις καταδύσεις, καλό είναι να έχει κανείς καλούς κοιλιακούς, π.χ. (και γενικότερα, αλλά ας περιοριστούμε στους κοιλιακούς για το παράδειγμα). Κι όταν οι κοιλιακοί είναι επιπέδου διεθνούς αθλητή, το να αποκτήσει κανείς κοιλιακούς ντοπαρισμένου διεθνούς αθλητή δεν βοηθάει περισσότερο.

Αυτά για την ώρα, με έκαψε ο ήλιος κι ο αέρας σήμερα στο Ολυμπιακό Πάρκο παρόλο που είχε φριχτή συννεφιά και τώρα περιμένω πώς και πώς να αναπαύσω το καμένο πρόσωπο στο κρύο μαξιλάρι.

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Γενικώς, δεν είμαι σίγουρη για τίποτα. Αναγνωρίζω όμως ότι είναι μια καλή αρχή :D

SBE

¥
Χτες έτρεχε στα προκριματικά των 200 μέτρων ένας Νορβηγός Μασάι. Δηλαδή κατάμαυρος, πανύψηλος και κοκκαλιάρης.

Πολύ μου άρεσε ο Γερμανός σφαιροβόλος που έσκισε τη μπλούζα του και πήδαγε τα εμπόδια. Αυτός το φχαριστηθηκε.

Επειδή ετοιμάζομαι για τη δεύτερη μέρα στο Ολυμπιακό Πάρκο και δεε εχω χρόνο, να πω στα σύντομα:
Στίβο έχω δει δυο φορές στη ζωή μου, μία στην Αθήνα και μία χτες. Και στις δύο περιπτώσεις προκριματικά, πρωί. Χτες μάλιστα είχα καλές θέσεις, δίπλα στους δημοσιογράφους, κοντά στο τέρμα, που περίμεναν οι κάμερες κλπκλπ.
Ο κόσμος χτες ζητωκραύγαζε τους Άγγλους αθλητές και τον Μπολτ και τον άλλο τον συμπατριώτη του τον Ιβάν, πώς τον λένε, λες και ήρθε ο θεός. Και χλιαρά τους άλλους, ανάλογα με το πόσο τους εμψύχωνε ο κονφερασιέ (πώς αλλιώς να τον πω; παρουσιαστή; ), και υπήρχαν και περιπτώσεις που ο αθλητής ζητούσε από το κοινό να του χτυπάει ρυθμικά και εκεί που καθόμουνα αισθανόμουν την ανάγκη να σηκώνομαι όρθια, να χτυπάω παλαμάκια και να φωνάζω "όρμα Ουρουγουανέ που δεν ξέρω το όνομά σου", και γενικώς να γίνομαι ψιλο-νούμερο και να πονάνε και τα χέρια, γιατί με ενοχλούσε που όλοι γύρω μου ήταν αδιάφοροι.
Στο αντίστοιχο στην Αθήνα το 2004 αυτό που γινόταν με τους Άγγλους αθλητές γινόταν με όλους και στους Έλληνες αθλητές νόμιζες ότι θα σου έρθει το στέγαστρο στο κεφάλι. Το μισό χρόνο καθίσαμε, τον υπόλοιπο είχαμε κάθε τρεις και λίγο να σηκωνόμαστε απάνω με τα χέρια ψηλά και όλα τα σχετικά (πώς το λένε ελληνιστί το mexican wave; ). Μια- δυο φορές που είχαν βγει οι φίρμες των 100 μέτρων είχε μικρή καθυστέρηση να καταλαγιάσει το πλήθος για την εκκίνηση. Και είχε πει μια κυρία με παιδάκια δίπλα μας "τώρα ξέρω γιατί ο κόσμος πάει γήπεδο". Και στην Αθήνα εγώ ήμουνα μάλλον χλιαρή.
Μου έλεγε το παιδί που ήμασταν μαζί χτες ότι έτσι είναι οι Άγγλοι (είναι μισός Άγγλος). Δεν είναι δηλαδή εκδηλωτικοί. Μα στο ποδόσφαιρο δεν θα έλεγα ότι δεν τους έχω δει εκδηλωτικούς υπέρ της Άρσεναλ ή της Τότεναμ. Επιπλέον, η ιεραρχία είναι εμφανέστατα η εξής:
α. Αγγλοι (φυσιολογικό και αναμενόμενο)
β. Διεθνείς φίρμες όπως ο Μπολτ
γ. Αμερικανοί
δ. Αυστραλοί
ε. Παγκόσμιοι πρωταθλητές κλπ άλλων χωρών
στ. Εντυπωσιακές εμφανίσεις
ζ. Άλλες χώρες με βάση την εικόνα τους προς τα έξω. Οι φτωχές χώρες π.χ. αγνοούνται πλήρως, οι Γάλλοι αντιμετωπίζονται ψυχρά (ειδικά τώρα, που έχουν υποβάλλει ένα σωρό ενστάσεις σε αγώνες που θεωρούν ότι αδικήθηκαν υπέρ των Άγγλων κι έχει γίνει ζήτημα, γιατί τόλμησαν να υπονοήσουν ότι οι Άγγλοι είναι ντοπαρισμένοι κι έχουν τη διαιτησία με το μέρος τους).

Πάω για το ΒΜΧ, οι αναλύσεις μετά...

SBE

¥
Για την SBE, να μην παραπονιέται: Λονδίνο 2012 - Οι ωραιότεροι αθλητές (Ωραία χώρα, βρε παιδί μου, αυτή η Νορβηγία...)

Είναι ρατσιστικό άμα πω ότι όλοι οι μαύροι της λίστας είναι σαν τέρατα;

Χτες στο τριπλούν το πρωί ήταν ένας Ιταλός ο οποίος ήταν ωραίος άντρας. Δεν θυμάμαι όνομα, αλλά εκτός από το ωραίο πρόσωπο που το είδα στη γιγαντοοθόνη μετά που ήταν σχετικά κοντά και έδινε συνέντευξη φαινόταν ότι ο άνθρωπος ήταν και ψηλός και κορμάρα. Παράγγειλα να μου τυλίξουν δύο για το σπίτι.
Παρεμπιπτόντως, τον Κόμπε Μπραιαντ δεν τον ήξερα μέχρι τον περασμένο μήνα. Χτες ενώ περνούσα κοντά στις εγκαταστάσεις του NBC, ακούω κάτι αμερικανούς να τσιρίζουν "Κόμπι, κοίτα προς τα δω", γυρίζω και βλέπω πάνω από ένα φράχτη δυο μέτρα, ένα κεφάλι και δυο χέρια είκοσι χιλιόμετρα να χαιρετάνε τα πλήθη.
Απορία: έχουμε μαύρους δρομείς; Χτες στα προκριματικά πέρασε ένας Έλληνας ονόματι ντοκο-κάτι, ελληνικότατο επίθετο, μου φάνηκε πολύ πολύ ηλιοκαμένος. Μήπως ήταν απλώς μαύρισμα; Δεν του έχουν πει ότι η μελανίνη δεν επηρεάζει την ταχύτητα; Γιατί δεν πήγαμε κατευθείαν στην Κένυα να κάνουμε εισαγωγές και μένουμε στα ημίμετρα;

Είναι ρατσιστικό άμα πω ότι όλοι οι μαύροι της λίστας είναι σαν τέρατα;

Και ναι και όχι. Όχι, γιατί σχεδόν όλοι στην λίστα είναι ψιλοτέρατα. Ναι, γιατί αναλογικά έχει 2-3 φυσιολογικούς μαύρους ενώ λευκούς έχει επίσης 2-3 και είναι περισσότεροι. Π.χ. δεν γίνεται ο Φελπς να είναι σε λίστα έστω με φυσιολογικούς ανθρώπους, πόσο μάλλον σε λίστα με τους πιο σέξυ.

SBE ποιον διάλεξες να στείλουμε το σωστό πακέτο; Τον νεαρότερο Ντανιέλε Γκρέκο ή τον πιο σιτεμένο Φαμπρίτσιο Ντονάτο (αν είχε μικρότερα αυτιά θα στοιχημάτιζα σ' αυτόν); :) :) :)

Χωρίς πλάκα τώρα, μερσί για τις ωραίες ανταποκρίσεις που μας βάζουν στο κλίμα των αγώνων και μας βοηθούν να αναπλάσουμε κάπως όλα αυτά που δεν μπορούμε να δούμε από την οθόνη της τηλεόρασης.

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Χτες στο τριπλούν το πρωί ήταν ένας Ιταλός ο οποίος ήταν ωραίος άντρας. Δεν θυμάμαι όνομα, αλλά εκτός από το ωραίο πρόσωπο που το είδα στη γιγαντοοθόνη μετά που ήταν σχετικά κοντά και έδινε συνέντευξη φαινόταν ότι ο άνθρωπος ήταν και ψηλός και κορμάρα. Παράγγειλα να μου τυλίξουν δύο για το σπίτι.
Έχει και κάτι Ιταλούς η παρουσίαση, για όλα τα γούστα πράμα ;)

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Απορία: έχουμε μαύρους δρομείς; Χτες στα προκριματικά πέρασε ένας Έλληνας ονόματι ντοκο-κάτι, ελληνικότατο επίθετο, μου φάνηκε πολύ πολύ ηλιοκαμένος. Μήπως ήταν απλώς μαύρισμα; Δεν του έχουν πει ότι η μελανίνη δεν επηρεάζει την ταχύτητα; Γιατί δεν πήγαμε κατευθείαν στην Κένυα να κάνουμε εισαγωγές και μένουμε στα ημίμετρα;
Λες για τον Κώστα Δουβαλίδη. (Λίγο με μπερδεύει η αναφορά στον his American father from Atlanta, που υπάρχει στην αγγλική γουίκη. Αλλά δεν βαριέσαι, ως γνωστόν οι Άτλαντες ήταν δικά μας παιδιά.)

Και συν ένα ευχαριστώ κι από μένα για τις ανταποκρίσεις...

Zazula

Administrator
Staff member
Άσχετο, για τους φίλαθλους κυρίους: A must Λονδίνο 2012 - Οι ωραιότερες αθλήτριες
Πολύ ουσιαστικότερο πρόβλημα: Παραλείπει την Leryn Franco!

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Αυτή η υπερβολή του ροζ φούξια, στο πάτωμα, στους τοίχους και στους διαδρόμους στο χώρο που γίνονται τα αθλήματα της γυμναστικής μόνο εμένα ενοχλεί και μου θυμίζει τεράστιο κουκλόσπιτο για κοριτσάκια ; (Για να μην πω κάτι άλλο και δεν κάνει αφού είμαστε σε αξιοπρεπές φόρουμ). Και αυτό το μωβ που κυριαρχεί παντού- με κάποιες πινελιές πορτοκαλί- και στο ολυμπιακό στάδιο μόνο σε μένα φαίνεται κουραστικό και κακόγουστο;
Την πρώτη φορά που είδα το βάθρο στο κολυμβητήριο μου θύμισε φέρετρο πολυτελείας ντυμένο με μωβ σατέν.
Δεν έχω διαβάσει πουθενά σχόλιο, καλό ή κακό, για την επιλογή αυτού του χρώματος.
Είναι το επίσημο χρώμα όλης αυτής της Ολυμπιάδας. Δεν είναι μόνο στο γήπεδο της γυμναστικής, είναι ακόμα και στο μπάσκετ.
http://ca.sports.yahoo.com/blogs/ol...-slam-london-olympic-logo-193526099--oly.html
london2012_logo.png

Την τύφλα μου, ρε...

Προκριματικός ακοντισμού. Όριο πρόκρισης τα 82 μέτρα. Ο Έλληνας αθλητής (Λεμπέσης) έχει ρίξει μια καλή πρώτη βολή, κοντά στο όριο (λίγο πάνω από τα 81 μέτρα). Φτάνει η ώρα της δεύτερης προσπάθειάς του. Επισημαίνεται ότι στον αγωνιστικό χώρο υπάρχουν, ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ, γραμμές που δείχνουν τα 80, 85, 90 μέτρα κ.ο.κ. κι επιπλέον μια κίτρινη που δείχνει ακριβώς το όριο πρόκρισης. Η βολή του Έλληνα μοιάζει καλή και τελικά το ακόντιο καρφώνεται πέρα από την κίτρινη γραμμή. Σχόλιο εκφωνητή: "Για να δούμε. Δεν δείχνει ευχαριστημένος ο πρωταθλητής μας. Να δούμε", όλα αυτά σε τόνο οριστικής κι αμετάκλητης απογοήτευσης.

Κι αναρωτιέμαι, βλέπει διαφορετική εικόνα ο καλός εκφωνητής μας ώστε να μην μπορεί να δει το προφανές και στοιχειώδες που είδαν τα στραβά μάτια ενός τηλεθεατή. Αδυνατεί να καταλάβει κάτι το τόσο εύκολο, όπως το αν το ακόντιο καρφώθηκε πέρα από το όριο πρόκρισης; Έλεος πια... :eek::devil:

SBE

¥
Oι στολές των εθελοντών δεν μου φαίνονται αντιαισθητικές. Δεν έχουν τα χρώματα των αγώνων αλλά έχουν ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες, όπως π.χ. τις μανσέτες, που είναι εμπνευσμένες από τις στρατιωτικές στολές. Μπορείτε να τις δείτε εδώ
Όσο για το φούξια, το έχουν χρησιμοποιήσει στις ταμπέλες στον υπόγειο και αλλού, και δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο βοηθάει, γιατί οι άλλες ταμπέλλες είναι μπλε και το φούξια το βλέπεις εύκολα. Ξέρω πάντως ότι είναι πλαστικούρα 100%, ιδιαίτερα κακής ποιότητας. Αυτό από εθελοντή.
Τα κύρια χρώματα των αγώνων, που τα βλέπεις παντού, είναι το τυρκουάζ και το ροζ, μια απόχρωση ανοιχτότερο από τα εθνικά χρώματα. Το σήμα είναι κυρίως σε πορτοκαλί και το πρασινάκι το έχω δει κυρίως σε καρφίτσες και σουβενίρ. Το γήπεδο του χόκεϊ δείχνει όντως αίσχος στην τηλεόραση με το μπλε χαλί, επειδή έχουμε συνηθίσει να είναι είτε πράσινος είτε πορτοκαλί ο αγωνιστικός χώρος. Κοιτάζοντας χόκεϊ σήμερα στη γιγαντοοθόνη του Ολυμπιακού Πάρκου, δίπλα στο γήπεδο (ηχητικά εφφέ στέρεο), όπου παιζόταν το Αργεντινή- ΜΒ 2-0, σκεφτόμουν ότι το παιχνίδι εφευρέθηκε από κάποιον που ήθελε να παίξει τένις και του είχε σπάσει η ρακέτα. Ξέρω, η Βίκι λέει ότι και οι ΑΗΠ κλπκλπ.
Απόψε στην επιστροφή πρόσεξα ότι κάτω από τη γέφυρα που ενώνει το ολυμπιακό πάρκο με το εμπορικό κέντρο υπήρχε σύστημα υδάτινων λέξεων. Για περισσότερα εδώ. Δεν το είχα ξαναδεί και με εντυπωσίασε, παρόλο που λέει είναι τεχνολογία πενταετίας.

ΥΓ Ρογέριε, μάλλον στα 110 εμπόδια ήταν ο Ιταλός, αλλά ο μόνος που έτρεξε χτες ήταν ο Αμπάτε που στις φωτό δείχνει μέτριος. Αυτό δείχνει πόσο αίσχος θα ήμουνα για μάρτυρας.

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Άκουγα αυτόν τον εκφωνητή, δεν ξέρω καν το όνομά του, στα 200 μέτρα των γυναικών. Την ώρα που μας έδειχνε η κάμερα τις αθλήτριες, αυτός προσπαθούσε να πει για την καθεμία τι χρόνους έχει κάνει πρόσφατα και σε ποιους αγώνες έχει κερδίσει. Ήταν εκνευριστικός και συγχρόνως αξιολύπητος. Μόνο με κλειστό ήχο μπορείς τελικά να βλέπεις αυτούς τους αγώνες.

SBE

¥
Χτες πήγα και είδα για πρώτη φορά ΒΜΧ, προκριματικά, χρονομέτρηση. Σε πίστα δίπλα στο ποδηλατοδρόμιο, έξω. Καλές θέσεις και πάλι κοντά στο τέρμα (ευχαριστώ Τσεχία). Πολλοί αθλητές και αθλήτριες από τη νότια Αμερική. Και ξεκίνησαν με τις γυναίκες, όλα πήγαιναν καλά, πηδάγανε με το ποδήλατο τα βουναλάκια, ανεβοκατεβαίνανε κλπ και προς το τέλος γκρεμοτσακίζεται μία, τρέχουν κοντά οι νοσοκόμοι, η κοπέλλα σηκώνεται, ανεβαίνει στο ποδήλατο και φεύγει. Η πίσω ρόδα της κόλλησε στο ύψωμα και αντί να πάει πετώντας στο επόμενο έπεσε. Μας λέει ο παρουσιαστής "she was on fire before this happened".
Περνάμε στους άντρες μετά από ένα μικρό διάλειμμα με ψυχαγωγία ποδηλάτες που έκαναν ακροβατικά. Ομολογουμένως, οι άντρες ήταν πιο γρήγοροι και έκαναν πιο πολλά εντυπωσιακά. Α, ξέχασα να πω ότι είχαν και μουσική. Την οποία είχαν επιλέξει οι αθλητές. Πολύ γέλιο προκάλεσε η επιλογή ενός αθλητή που ήταν κάτι που δεν το έχω ξανακούσει αλλά ξεκίναγε με χορωδία να άδει bicycle, bicycle, bicycle. Προς το τέλος έρχεται κάποιος μεγάλος πρωταθλητής, πήγαινε βολίδα κλπ και κοντά στο τέρμα... πέφτει, και το ποδήλατο εκσφενδονίζεται. Αυτός είχε τραυματιστεί σοβαρά, έτρεξαν κοντά του κλπ, βγάζει το κράνος και αρχίζουν να στάζουν αίματα κάτω. Τελικά σηκώθηκε κι έφυγε περπατώντας, με το κοινό να χειροκροτεί. Και λέει ο παρουσιαστής: he was on fire before this happened. Απ'ό,τι φαίνεται είναι επικίνδυνο να είναι κανείς on fire.
Τι δεν μου άρεσε; Το κοινό. Εντελώς αδιάφοροι. Υποψιάζομαι ότι ήταν όλοι από αυτούς που δεν βρήκαν άλλο εισιτήριο. Το οποίο καταλαβαίνω, αλλά ρε γαμώτο, το αγόρασες το εισιτήριο και ήρθες. Δείξε ενθουσιασμό. Δίπλα μου ήταν ένας τύπος με δύο παιδάκια γύρω στα πέντε. Ενθουσιάστηκαν και κούναγαν σημαίες κλπ με τον ένα άγγλο αθλητή, όλη την υπόλοιπη ώρα ο τύπος έπαιζε με το κινητό του και τα παιδάκια πρόσεχαν μεν αλλά δεν τους έλεγε τίποτα.

Παρεμπιπτόντως, στη γιγαντοοθόνη έβλεπα ότι ο Γιόχαν με Υ Μπλέικ, ο νεαρός Τζαμαϊκανός δρομέας, έχει ραγάδες στους ώμους. Δεν ήξερα ότι αποκτάς ραγάδες στους ώμους, ειδικά σε αυτό το σημείο, αλλά φαντάζομαι αν αποκτήσεις απότομα ποντίκια, συμβαίνει. Πώς αποκτάς απότομα ποντίκια; Ας πούμε ότι τον έχουν πιάσει ντοπαρισμένο παλιότερα και είχε αποκλειστεί.

Πέρα από αυτά, ήταν πολύ ωραία μέρα, είχε καλό καιρό, λιακάδα κλπ και το Ολυμπιακό Πάρκο ήταν φίσκα στον κόσμο. Κυρίως γιατί είχε τους ημιτελικούς των ομαδικών. Οι Ολλανδοί και οι Κροάτες είχαν κατέβει ομαδικά και ήταν ατμόσφαιρα γηπέδου μέσα και έξω από τα γήπεδα.

Εντυπώσεις από το ολυμπιακό πάρκο όταν βρω περισσότερο χρόνο. Τώρα πάω από το σπίτι της Ιταλίας. Θα ήθελα να έβρισκα κι άλλα εισιτήρια, αλλά τώρα έχουν μείνει μόνο οι τελικοί, οπότε είναι ακριβά. Αλλά η ατμόσφαιρα ήταν πολύ καλή.