Ολυμπιάδα 2012, Λονδίνο

Alfie

New member
Ναι, υπάρχει κι αυτό το ενδεχόμενο, δεν το αρνούμαι. Ωστόσο υπάρχει και η φυσική και η βιολογία κι αυτές λένε άλλα, όπως το ότι δεν γίνεται μια γυναίκα, όσο κι αν αθλείται, να έχει μπράτσο μεγαλύτερο από το μπούτι μου.

Εικάζοντας ότι είσαι παλαιστής σούμο αυτό μπορεί να ίσχυε ως τη στιγμή που ξεκίνησε επίσημα το σούμο γυναικών.:devil:

Εγώ πάντως ντοπάρομαι με διάφορα και κυρίως με κάποιες αναρτήσεις ώστε να διατηρώ σχετική επαφή με την πραγματικότητα πχ.

http://voices.yahoo.com/how-deal-people-think-they-know-everything-403961.html

Και όπως εξήγησα στον εγγονό μου ο μόνος λόγος που δεν συμμετέχω φέτος στους Ολυμπιακούς είναι γιατί κάνω αναγκαστικά ενέσεις ερυθροποιητίνης.:p

“Those who think they know it all have no way of finding out they don't..”
Leo Buscaglia

nickel

Administrator
Staff member
Σε Ολυμπιακούς το έχουμε ξαναδεί αυτό;

Οι επτά [Καμερουνέζοι] αθλητές -πέντε πυγμάχοι, ένας κολυμβητής και μια παίκτρια ποδοσφαίρου- είναι ύποπτοι για αποχώρηση, προκειμένου να παραμείνουν στην Ευρώπη για οικονομικούς λόγους.
http://reviews.in.gr/sports/og2012/article/?aid=1231208429

Σε Ολυμπιακούς το έχουμε ξαναδεί αυτό;

Οι επτά [Καμερουνέζοι] αθλητές -πέντε πυγμάχοι, ένας κολυμβητής και μια παίκτρια ποδοσφαίρου- είναι ύποπτοι για αποχώρηση, προκειμένου να παραμείνουν στην Ευρώπη για οικονομικούς λόγους.
http://reviews.in.gr/sports/og2012/article/?aid=1231208429

Αυτό το "είναι ύποπτοι για αποχώρηση, προκειμένου να παραμείνουν στην Ευρώπη για οικονομικούς λόγους" είναι γλωσσικά μνημειώδες! Προσκυνώ! :)

Εγώ πάντως ντοπάρομαι με διάφορα και κυρίως με κάποιες αναρτήσεις ώστε να διατηρώ σχετική επαφή με την πραγματικότητα πχ.

http://voices.yahoo.com/how-deal-people-think-they-know-everything-403961.html

Λάθος εκτίμηση. Είμαι πολιτικός μηχανικός, με κατεύθυνση την μηχανική θραύσης. Μερικές φορές, η τάση μου να εφαρμόζω την λογική μηχανικής θραύσης, σπάει κι άλλα πράγματα. Δεν ευθύνομαι προσωπικά, είναι υποσυνείδητη λειτουργία, που, κατά Φρόιντ, σημαίνει ότι φταίει που μικρός γούσταρα την Λώρα από το Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι.

Palavra

Mod Almighty
Staff member

Λάθος εκτίμηση. Είμαι πολιτικός μηχανικός, με κατεύθυνση την μηχανική θραύσης. Μερικές φορές, η τάση μου να εφαρμόζω την λογική μηχανικής θραύσης, σπάει κι άλλα πράγματα. Δεν ευθύνομαι προσωπικά, είναι υποσυνείδητη λειτουργία, που, κατά Φρόιντ, σημαίνει ότι φταίει που μικρός γούσταρα την Λώρα από το Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι.
Ασυνείδητη, ασυνείδητε! :twit:

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Θα σου πω μετά τις 7 :p Ασυνείδητη, λένε οι πηγές μου. Μήπως να προβληματιστώ; (Όπου να 'ναι θα 'ρθει ο Νίκελ να μας απειλήσει με μαζικές εκκαθαρίσεις μηνυμάτων :D:D)

Αυτή η υπερβολή του ροζ φούξια, στο πάτωμα, στους τοίχους και στους διαδρόμους στο χώρο που γίνονται τα αθλήματα της γυμναστικής μόνο εμένα ενοχλεί και μου θυμίζει τεράστιο κουκλόσπιτο για κοριτσάκια ; (Για να μην πω κάτι άλλο και δεν κάνει αφού είμαστε σε αξιοπρεπές φόρουμ). Και αυτό το μωβ που κυριαρχεί παντού- με κάποιες πινελιές πορτοκαλί- και στο ολυμπιακό στάδιο μόνο σε μένα φαίνεται κουραστικό και κακόγουστο;
Την πρώτη φορά που είδα το βάθρο στο κολυμβητήριο μου θύμισε φέρετρο πολυτελείας ντυμένο με μωβ σατέν.
Δεν έχω διαβάσει πουθενά σχόλιο, καλό ή κακό, για την επιλογή αυτού του χρώματος.

Αυτή η υπερβολή του ροζ φούξια, στο πάτωμα, στους τοίχους και στους διαδρόμους στο χώρο που γίνοται τα αθλήματα της γυμναστικής μόνο εμένα ενοχλεί και μου θυμίζει τεράστιο κουκλόσπιτο για κοριτσάκια ;

Έναν καιρό, περίπου έναν αιώνα πριν, ήταν πιο κυρίαρχη η τάση να φοράνε ροζ τα αγοράκια και μπλε τα κοριτσάκια, υποτίθεται γιατί το ροζ είναι το χρώμα του ωμού κρέατος και άρα δείχνει μπρουτάλ, ενώ το γαλάζιο είναι ντελικάτο κι απαλό χρώμα.

Alfie

New member
Έναν καιρό, περίπου έναν αιώνα πριν, ήταν πιο κυρίαρχη η τάση να φοράνε ροζ τα αγοράκια και μπλε τα κοριτσάκια, υποτίθεται γιατί το ροζ είναι το χρώμα του ωμού κρέατος και άρα δείχνει μπρουτάλ, ενώ το γαλάζιο είναι ντελικάτο κι απαλό χρώμα.

Και έτσι επιστρέφουμε στον Φρόυντ (για τον οποίο ο σπάστης έχει τη χείριστη γνώμη -κι ας τον επικαλείται για ελαφρυντικό όποτε τον βολεύει:devil:)

Μήπως υπάρχει κρίση ταυτότητας δεδομένου ότι στα δικά μου τα χρόνια το ροζ ήταν για τα κορίτσια και το μπλέ για τα αγόρια;

Υπόσχομαι τελευταία φορά που υποκύπτω...:blush:

Ασυνείδητη, ασυνείδητε! :twit:

Κάτι έχει πάρει το αφτί μου. Αλλά η σωστή λέξη είναι "υποσυνείδητη", γιατί δεν υπάρχει κάτι που το μυαλό κάνει μη συνειδητά. Απλά υπάρχουν αυτόματες λειτουργίες και μη αυτόματες. Αυτό δεν σημαίνει ούτε ότι γίνεται μη αντιληπτό ούτε ότι υπάρχουν μνήμες μη προσβάσιμες. Δεν υπάρχει μέρος στο μυαλό που να βρίσκεται κάποιο "ασυνείδητο".

Και έτσι επιστρέφουτμε στον Φρόυντ (για τον οποίο ο σπάστης έχει τη χείριστη γνώμη -κι ας τον επικαλείται για ελαφρυντικό όποτε τον βολεύει:devil:)

Δεν τον επικαλούμαι, σαρκάζω. Ωστόσο το αληθινό ερώτημα είναι άλλο: Φρόυντ ή Φρόιντ;

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Ροζ τα κοριτσάκια, μπλε τα αγοράκια, τι μου θυμίζει; Α, ναι, την πιο κιτς ολυμπιακή ομάδα:

nickel

Administrator
Staff member
Στα μνημειώδη θα βάλω και τις «κυρίες της κρίσης» με τις οποίες, σύμφωνα με την αφηγήτρια, είχε παράπονα ο κόσμος. Δύσκολο το «κρίτριες», αλλά κι αυτή η κρίση να μας ακολουθεί παντού...

Κατά τ' άλλα, καλά τα πάτε με τη σκυβαλοδρομία...
:)

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Φυσικά, κανείς δεν έχει πρόβλημα με τις ανταποκρίτριες...

Όμως, ακόμη και όποιος λέει δικαστίνα είναι δύσκολο να πει κριτίνα, ένα φωνήεν απόσταση είναι όλο κι όλο...

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Κάτι έχει πάρει το αφτί μου. Αλλά η σωστή λέξη είναι "υποσυνείδητη", γιατί δεν υπάρχει κάτι που το μυαλό κάνει μη συνειδητά. Απλά υπάρχουν αυτόματες λειτουργίες και μη αυτόματες. Αυτό δεν σημαίνει ούτε ότι γίνεται μη αντιληπτό ούτε ότι υπάρχουν μνήμες μη προσβάσιμες. Δεν υπάρχει μέρος στο μυαλό που να βρίσκεται κάποιο "ασυνείδητο".

Δεν ξέρω τι λες εσύ, ο Φρόιντ πάντως μιλάει για «ασυνείδητο».

Δεν ξέρω τι λες εσύ, ο Φρόιντ πάντως μιλάει για «ασυνείδητο».

Το ίδιο λέμε. Ο Φρόιντ μιλούσε για ασυνείδητο, επειδή δεν ήξερε πού του πάν' τα τέσσερα.