Μνημόνιο 3 (και ο θάνατος του εμποράκου)

Earion

Moderator
Staff member
Μια παράκληση προς Μοδεράτορες-ιδιοκτήτες: θα ήθελα να φύγει το όνομά μου από την εκκίνηση αυτού του νήματος. Δεν σκόπευα ποτέ και ούτε σκοπεύω στο μέλλον να ανοίξω πολιτικό νήμα στη Λεξιλογία. Μπορεί να συνεισφέρω πού και πού, αλλά όχι να το ξεκινήσω κιόλας... Αν πάλι δεν γίνεται, ας είναι.

Αζιμούθιε, θα ήθελα να μου δώσεις μια εξήγηση γι’ αυτό, έστω και κατ’ ιδίαν. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω ποια η διαφορά μεταξύ του να συνεισφέρεις πού και πού στο πολιτικό φόρουμ και του να ξεκινάς ένα νήμα σ’ αυτό.

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Θέλω ωστόσο να σημειώσω εδώ το εξής, που θα μας το επιβεβαιώσει ίσως κάποιος γερμανόφωνος. Έχω διαβάσει ότι επειδή τα κοινωνικά επιδόματα στη Γερμανία είναι πολύ καλά και αρκετά ψηλά, οι γυναίκες συνήθως αποσύρονται από την αγορά εργασίας όταν κάνουν παιδιά και μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό (μονοψήφιο, αν θυμάμαι καλά) συνεχίζει να εργάζεται. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια στη Γερμανία γίνεται μια προσπάθεια να τις ξαναστρέφουν στην αγορά εργασίας.

Επομένως, θα ψάξω να δω εάν οι γυναίκες που απασχολούνται με τέτοιου είδους δουλειές είναι εργαζόμενες μητέρες, διότι τότε νομίζω πως αλλάζει αρκετά η παραπάνω εικόνα. Αν μπορεί κάποιος γερμανόφωνος να συνδράμει, θα ήταν πολύ καλό :)

Why do so few German mothers go back to work?
Working mothers, unite!