Μνημονιακοί και αντιμνημονιακοί: ένα δίπολο για τα σκουπίδια

nickel

Administrator
Staff member
Καλημέρα. Με τον διχασμό έχει πρόβλημα κι αυτός, με τον διχασμό.
 

nickel

Administrator
Staff member
Ανάμεσα σε πολλές και διάφορες αντιδράσεις στο διορισμό της Έλενας Παναρίτη στο ΔΝΤ, έχουμε και μια επιστολή 43 βουλευτών και στελεχών του Σύριζα, στην οποία διαβάζω:

«Με κατάπληξη πληροφορηθήκαμε ότι η Έλενα Παναρίτη ορίστηκε εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ. Κι αυτό παρά το ότι η πολιτεία της βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τις αξίες, τις αντιλήψεις και την πολιτική που πρεσβεύει —και με βάση την οποία εξελέγη— ο ΣΥΡΙΖΑ. Μια εξέχoυσα εκπρόσωπος της μνημονιακής πολιτικής δεν μπορεί να εκφράζει τη σημερινή κυβέρνηση. Το ζήτημα δεν είναι συμβολικό, είναι πολιτικό. Είναι μια λάθος απόφαση και ζητάμε την άμεση ανάκλησή της».
http://www.kathimerini.gr/817571/ar...voyleytwn-toy-syriza-kata-ths-elenas-panarith

Εντάξει, είναι περίεργο ότι δεν έχουν πρόβλημα να συγκυβερνήσουν με τον δεξιούλη κύριο Καμμένο μια και βαραίνει περισσότερο η αντιμνημονιακή πολιτεία του. Αλλά, αλήθεια, ζητούν να στείλει η Ελλάδα στο ΔΝΤ κάποιον που η πολιτεία του είναι αντίθετη στη φιλοσοφία και στις συμφωνίες που στήνει το Ταμείο; Και, ταυτόχρονα, δεν ψυλλιάζονται καθόλου, δεν το νιώθουν λίγο σαν πιθανότητα, να χρειαστεί σύντομα να σταματήσουν να έχουν τον αντιμνημονιακό αγώνα σαν το μοναδικό τους λάβαρο;

Ελπίζω να βρουν καλύτερους τρόπους να μετράνε τους ανθρώπους. Αλλιώς σύντομα θα ζητούν να ισχύσει και στο ΑΣΕΠ κάποιο Πιστοποιητικό Αντιμνημονιακών Φρονημάτων.
 
Όπως αυτό που ζητήθηκε από τους «υποψήφιους» διευθυντή και πρόεδρο της ΕΡΤ. Προφορικά. Για την ώρα.
 

nickel

Administrator
Staff member
Από τη δημοσκόπηση της GPO που μεταδόθηκε χτες από το Mega:

- Πιστεύετε ότι έχει νόημα στις μέρες μας ο διαχωρισμός των κομμάτων σε μνημονιακά και αντιμνημονιακά;

Ναι & μάλλον ναι: 27,4%
Όχι & μάλλον όχι: 70,7%
Δεν ξέρω/δεν απαντώ: 1,9%

http://www.protothema.gr/politics/a...uhimenes-diapragmateuseis-vlepoun-oi-ellines/
 

SBE

¥
Πριν δω την απαντηση του προλαλήσαντος, είπα κι εγώ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.


Να υποθέσω ότι αυτό σημαίνει ότι επιτέλους οι Έλληνες άρχισαν να καταλαβαίνουν ότι το μνημόνιο είναι μονόδρομος, το ευρώ είναι φετίχ κλπ κλπ (για να χρησιμοποιήσω συνθηματολογία);
Αυτοί του 70%, πάω στοίχημα ότι θα πούνε ότι ποτέ δεν ψήφισαν αντιμνημονιακό κόμμα, ούτε πίστεψαν σε αντιμνημονιακές υποσχέσεις, ούτε υπήρξαν ποτέ ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ.
 

Zazula

Administrator
Staff member
Νομίζω ένα σημαντικό μέρος αυτού του 70,7% πιστεύει ότι δεν έχει νόημα ο διαχωρισμός των κομμάτων σε αντιμνημονιακά ή μη, διότι απλούστατα ΟΛΑ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ τα κόμματα ΠΡΕΠΕΙ να είναι αντιμνημονιακά! :p
 

nickel

Administrator
Staff member
Άθλια, αθλιότατη διχαστική δημοσιογραφία από τον αρθρογράφο της Αυγής. Δηλαδή, τα ποσοστά που βλέπουμε στις δημοσκοπήσεις, όλων εκείνων που θέλουν να παραμείνουμε στην ΕΕ, είναι ακροδεξιοί που θέλουν να εξοντωθούν οι φτωχοί; Τόση στραβομάρα πια;

Εγώ θα ήθελα να κατέβουν στο Σύνταγμα και κάποιοι που ψήφισαν Σύριζα και ίσως υποψιάζονται ότι τους έχει ξεγελάσει. Κάποιοι που θα ήθελαν κι αυτοί να πουν στην κυβέρνηση ότι δεν την ψήφισαν για να μας βγάλει από το ευρώ και από την Ευρώπη.

Εναλλακτικά, χορτάστε δημοσιογραφία για τα σκουπίδια:


Το Tea Party πάει Σύνταγμα
Μουλόπουλος Βασίλης
18.06.2015

Σήμερα στο Σύνταγμα ξεκινάει η νέα πάλη των τάξεων: οι πλούσιοι εναντίον των φτωχών. Το ελληνικό παράρτημα του Tea Party κατεβαίνει στους δρόμους ντυμένο με τα τελευταία μοντελάκια της υψηλής ραπτικής για να διεκδικήσει έναν κόσμο χωρίς φτωχούς. Έναν κόσμο όπου οι φτωχοί πρέπει να εξοντωθούν.

Σήμερα στο Σύνταγμα ξεκινάει η επανάσταση των πλουσίων. Ετοιμαστείτε, λοιπόν, να δείτε μια μεγάλη διαδήλωση ώριμων κυριών με γούνες (παρά τον καύσωνα του θέρους) και γόβες στιλέτο χέρι - χέρι με "καθώς πρέπει" στελέχη πολυεθνικών εταιρειών με έδρα το Λουξεμβούργο, διαχειριστών funds και κατόχους παχυλών λογαριασμών εις τας Ελβετίας, με άψογα μπλέιζερ και ντιζάιν γραβάτες να ουρλιάζουν έξαλλοι: καπιταλιστές όλου του κόσμου, ενωθείτε.

Αναμένω απευθείας μετάδοση από όλες τις τηλεοράσεις, της ΕΡΤ περιλαμβανομένης, διανθισμένη με πολιτικές αναλύσεις από δημοσιογράφους που έχουν συμμετάσχει σε εκπαιδευτικά σεμινάρια του ΔΝΤ για τη σιωπηρή πλειοψηφία που αποφάσισε να μιλήσει.
http://www.avgi.gr/article/5628522/to-tea-party-paei-suntagma
 

SBE

¥
Εσύ το λες άθλια δημοσιογραφία, εγώ το λέω απλή προπαγάνδα από αυτή που μας έχει συνηθίσει ο αριστερός χώρος. Όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εκπρόσωπος της πλουτοκρατίας και τον κοροϊδεύουμε με στερεότυπα- καρικατούρες.
Είναι το πιο στοιχειώδες είδος προπαγάνδας, αυτό που σε κάνει να αισθάνεσαι ένα μέρος ζήλια που υπάρχουν κυρίες με γούνες και στελέχη επιχειρήσεων ενώ εσύ δεν έχεις, κι ένα μέρος να σε ντροπιάζει που δεν ανήκεις στο αντίθετο κλαμπ.
Είναι ακριβώς αυτό που κάνει τον αμαρτωλό να ρίχνει την πρώτη πέτρα, το ότι από τη μια κολακεύεται ότι είναι αναμάρτητος κι από την άλλη ζηλεύει που δεν αμάρτησε σαν αυτόν που θα φάει την πέτρα κατακούτελα.
Δε χρειαζόμαστε κανέναν θεωρητικό της προπαγάνδας να μας τα αναλύσει αυτά. Τα ξέρουμε από την αυλή του σχολείου, όταν θέλαμε να είμαστε με τους "καλούς" κι όχι με τους "κακούς" και υπήρχαν πρόθυμοι συμμαθητές μας να μας πληροφορήσουν ποιος είναι ποιος.

Τα είδαμε και πιο πρόσφατα στο πόσο χλευάστηκαν όσοι συμμετείχαν στη διαμαρτυρία για την παιδεία, ότι ήταν 300 άνθρωποι κλπ. Βέβαια όταν έχουμε 300 να κάνουν διαδήλωση υπέρ κάποιας θέσης που μας αρέσει, είναι οι ηρωικά μαχόμενοι 300 του Λεωνίδα.
 

Zazula

Administrator
Staff member
Πού είναι αυτό το ρημάδι το κουμπί του λάικ να το πατήσω χίλιες φορές;!!!
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Εγώ κρατάω το "Έναν κόσμο όπου οι φτωχοί πρέπει να εξοντωθούν".

Ενώ το επίδομα σάντουιτς στους ΔΕΗτζήδες, η επισκευή άχρηστων αεροπλάνων με κόστος 500 εκατομμύρια, οι διορισμοί εκατοντάδων κομματικών στελεχών και συγγενών των κυβερνώντων, το χάρισμα φόρων και προστίμων σε μεγαλοφοροφυγάδες, η άρνηση να καταργήσουν τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις 50άρηδων και η προτεινόμενη από την κυβέρνηση αύξηση στο ΦΠΑ βασικών αγαθών είναι μέτρα υπέρ των φτωχών και των αδυνάτων.
 

Zazula

Administrator
Staff member
Μα κοίτα, Alexandra, τίποτε απ' όσα λέει δεν αντέχει στη λογική. Ειδικά ο άθλια προπαγανδιστικός και ψευδοβριθής τρόπος με τον οποίον παρουσιάζεται το θέμα για το ΕΚΑΣ δείχνει το ποιόν της κυβέρνησης.
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Ενώ το επίδομα σάντουιτς στους ΔΕΗτζήδες
Σήμερα άκουγα στο ραδιόφωνο ότι ο κρατικός προϋπολογισμός επιδοτεί το συνταξιοδοτικό ταμείο της ΔΕΗ με 600 (ολογράφως: εξακόσια) εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Της ΔΕΗ, που είναι υποτίθεται ιδιωτική επιχείρηση. Και αυτό το υποστηρίζει μια κυβέρνηση με υπουργούς, βουλευτές και στελέχη που (α) έχουν υπηρετήσει επιτυχώς το σύστημα από κυβερνητικά ή συνδικαλιστικά πόστα με άλλες κυβερνήσεις, (β) έχουν εκατομμύρια σε καταθέσεις, (γ) χρωστάνε πρόστιμα επειδή αποκρύπτουν εκατομμύρια εισοδημάτων, (δ) έχουν διορίσει συγγενικά τους πρόσωπα όπου πρόλαβαν.

Αλλά κατά τα άλλα υπερασπίζονται τους φτωχούς. Και εμείς που θέλουμε να μείνουμε στην Ευρώπη είμαστε, σύμφωνα με την Εφημερίδα της Κυβέρνησης, «πλούσιοι» και βολεμένοι. Ε, μια από τα ίδια ό,τι ακούγαμε και προεκλογικά. Το «γερμανοτσολιάδες» ξέχασε, κάπου θα το βολέψει κι αυτό φαντάζομαι.
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Κάθισα πριν από λίγο να ακούσω τη συζήτηση στη γερμανική Βουλή σχετικά με το Συμβούλιο Κορυφής της επόμενης εβδομάδας. Η Μέρκελ στάθηκε κυρίως στα θέματα που απασχόλησαν και το G7 πριν από 15 μέρες στη Γερμανία: προσφυγικό-μεταναστευτικό, Ουκρανία, συζητήσεις με ΗΒ για παραμονή στην ΕΕ, γαλλογερμανικό σχέδιο για εμβάθυνση της οικονομικής συνεργασίας στην ΕΕ, TTIP. Για το ελληνικό μίλησε στο τέλος, αφού είναι, όπως είπε, εκτός ατζέντας και δεν είπε κάτι ιδιαίτερο ή καινούργιο αφού έκανε σαφές ότι περιμένει την αποψινή Ευρωομάδα. Επέμεινε πάντως χαρακτηριστικά στο ότι «στις 20 Φεβρουαρίου η παρούσα ελληνική κυβέρνηση υπέγραψε ότι θα τηρεί όλες τις υποχρεώσεις προς τους δανειστές της».

Ακολούθησε ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης και της Ντι Λίνκε, ο Γκρ. Γκίζι, που παρουσίασε πολλά από τη θεματολογία (και με το σκεπτικό) της ελληνικής κυβέρνησης (γνωστά σε εμάς) -- ακόμη και το περί εκλεγμένης κυβέρνησης που αντιμετωπίζει πόλεμο κλπ. Αυτό που άκουσα για πρώτη φορά ήταν η δήλωσή του: «Αναρωτήθηκα κι εγώ γιατί η νέα δημοκρατική κυβέρνηση δεν έχει φορολογήσει ακόμη τους πλούσιους Έλληνες. Ρώτησα και μου είπαν ότι εσείς, κύριε Σόιμπλε, τους απειλήσατε με άμεσο Grexit αν το κάνουν.»

Αμέσως, Σόιμπλε και Μέρκελ τον διέψευσαν έντονα και αμέσως μετά, κατά την ομιλία του επόμενου ομιλητή, η τηλεόραση έδειξε τον Γκίζι να συζητάει «έντονα» (εντός κοινοβουλευτικών ορίων, βέβαια) επί αρκετά λεπτά με τον Σόιμπλε. Προφανώς κάπου κάποιος λέει ψέματα ή παραπληροφορεί, οπότε ίσως αξίζει να έχουμε υπόψη και αυτή την ιστορία.

Τον κοινοβ. εκπρόσωπο του SPD δεν τον άκουσα μέχρι τέλος, αλλά από όσα άκουσα ήταν τα γνωστά (οι άλλοι τα κατάφεραν, οι Έλληνες δεν διαπραγματεύονται αλλά δίνουν συνεντεύξεις, ναι να μείνουν αλλά όχι με κάθε κόστος και όχι αλά καρτ κλπ). Στάθηκε και αυτός πάντως στο ότι και οι υπόλοιπες χώρες έχουν δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις.

Και ένα ενδιαφέρον που δεν ήξερα γιατί δεν το είχα ξαναδεί. Οι βουλευτές μπορούν να ζητήσουν να διακόψουν (μέσω του ΠτΒ) τον ομιλητή για να του υποβάλουν μια ερώτηση (εφόσον συμφωνεί να διακόψει, αλλιώς στο τέλος).
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Η συζήτηση για την αναπαλαίωση των αεροπλάνων συνεχίζεται εδώ.
 
Η Αυγή είναι εδώ και καιρό η Αυριανή της Αριστεράς. Άλλωστε το γενικό επίπεδο του ελληνικού Τύπου είναι άθλιο.
 

SBE

¥
Αυτό που άκουσα για πρώτη φορά ήταν η δήλωσή του: «Αναρωτήθηκα κι εγώ γιατί η νέα δημοκρατική κυβέρνηση δεν έχει φορολογήσει ακόμη τους πλούσιους Έλληνες. Ρώτησα και μου είπαν ότι εσείς, κύριε Σόιμπλε, τους απειλήσατε με άμεσο Grexit αν το κάνουν.»

To αποκλείω για τον εξής λόγο: ένα από τα πρώτα ζητήματα που έθεσε το ΔΝΤ και η τρόικα ήταν η φορολόγηση των ναυτιλιακών δραστηριοτήτων. Εμείς το αρνούμαστε σθεναρά, αλλάζουν οι κυβερνήσεις, συνεχίζουμε το ίδιο.
 
Top