Τι έχασε και γιατί του/της κακοφάνηκε; Γιατί να υπάρχουν εισαγωγικά; Γιατί να υπάρχουν αποσιωπητικά; Τα σημεία στίξης δεν μπαίνουν εν κενώ, δεν είναι οπτικά καρυκεύματα. Έχουν άμεση και απόλυτη σχέση με το υπόλοιπο κείμενο και με αυτά που θέλουμε να μεταδώσουμε γράφοντας.
Μα ποιος είναι αυτός που σε μπερδεύει έτσι; Δεν βλέπω τίποτα το γενικό και αόριστο στο «μου κακοφάνηκε που έχασα». Ή μήπως δεν έχει αναφερθεί καθόλου ότι συμμετείχες κι εσύ στον αγώνα; Αν έχει αναφερθεί, δεν βλέπω καμία ασάφεια.
Όταν λες "κάναμε αγώνα δρόμου", δεν είναι σαφές ότι συμμετείχες κι εσύ; Έτσι λέω.
Αυτής της άποψης είμαι και εγώ, Αλεξάνδρα.
Κι εγώ.
Από την άλλη, προφανώς και μπορείς να το εμπλουτίσεις, αν και εφόσον θέλεις. Π.χ.
Μου κακοφάνηκε που έχασα, που με ξεπέρασε στο τρέξιμο, που τα δυο μου πόδια δεν ανταποκρίθηκαν στην αντιπαράθεσή τους με τα δικά της, που οι ανάσες μου δεν μου έδωσαν τη δύναμη και την ενέργεια να ξεπεράσω τις δικές της, που το λιτό μου πρωινό δεν μου έδωσε τις απαραίτητες θερμίδες για να ξεπεράσω το πλούσιο πρωινό που είχε καταβροχθίσει (κλπ κλπ κλπ, να το συνεχίσω; :)).
(Για να μην προβληματίζεσαι, χρησιμοποιώντας παρδαλά χρώματα δείχνουμε ότι κάνουμε λίγη πλάκα... ;)).
Καλημέρες. Η δική μου αντίρρηση έχει να κάνει με το «επικράτησε σύγχυση». Αυτό είναι πολύ αόριστο και πρέπει κάπως να αλλάξει.
Σε ποια σελίδα μπορώ να βρω τη νοηματική τους διαφορά;ενώ το ΧΛΝΓ δέχεται και τις δύο ορθογραφίες αλλά δεν βλέπει νοηματική διαφορά.
Έτσι κι αλλιώς, η έκφραση «επικράτησε σύγχυση» έχει να κάνει μόνο με την αναστάτωση, την αναταραχή, το κομφούζιο, και όχι με θυμό και εκνευρισμό. Ναι, πρέπει να αλλάξεις τη διατύπωση. Π.χ. http://lexilogia.gr/forum/showthread.php?8794-Ποιος-είδε-το-Θεό-και-δεν-τον-φοβήθηκε
Κοίτα. Επικρατεί σύγχυση σε σχέση με τη λέξη και την ορθογραφία της. Είχα γράψει δυο στάλες πράγμα εδώ, αλλά θα πρέπει να το φρεσκάρω τώρα. Αυτό που σου προτείνω ωστόσο στην πρότασή σου είναι να ξεχάσεις τη λέξη σύγχυση/σύγχιση.
Βαρύ. Συννεφιασμένο. Εκρηκτικό. Τεταμένο. Κακό.Αν στην αρχή παίζουμε ευχάριστα και αρμονικά, μετά από κάτι που μας εξόργισε τι κλίμα επικρατεί; Δυσαρέσκειας; Στη συγκεκριμένη περίπτωση μου φαίνεται "άχρωμο". Το "ταραχή", επίσης.
Βαρύ. Συννεφιασμένο. Εκρηκτικό. Τεταμένο. Κακό.
...επικράτησε σύγχυση... Μου κακοφάνηκε που έχασα. Από τα νεύρα μου, έσπασα ό,τι βρήκα μπροστά μου. Είπα βαριές κουβέντες...