Λεφτά να φάνε οι κότες και να πιουν οι δανειστές

Σύμφωνοι. Χοντρικά, λοιπόν. Πόσα τούβλα έχει ο τοίχος απέναντί σου και πόσα βγαίνουν με ακριβείς πράξεις;

Γιατί όταν λέει κάποιος, π.χ., ότι μια επιβάρυνση είναι μισό ευρώ την ημέρα και αφορά ενάμισι εκατομμύριο ανθρώπους, μαζεύονται αμέσως αμέσως... πόσα; Γρήγορα! :)

Το δεύτερο είναι εύκολα υπολογίσιμο, αν εννοείς για μια μέρα, γιατί είναι 1,5/2 που είναι πολύ απλή πράξη. Απέναντί μου δεν έχω κανέναν τοίχο με τούβλα, αλλά αυτή η πράξη γίνεται αναλογικά. Μπορώ εύκολα να υπολογίσω με το μάτι μια δεκάδα τούβλα, κατακόρυφα, και να υπολογίσω αναλογικά πόσες δεκάδες είναι το ύψος του τοίχου, μετά να υπολογίσω πόσες φορές σε ύψος του τοίχου είναι το μήκος του και απ' αυτό να βγάλω την τάξη μεγέθους των τουβλών (χοντρικά ένα τούβλο έχει μήκος ίσο περίπου με 3-3,5 φορές το ύψος του). Χοντρικά, αν ο τοίχος απέναντί μου είχε τούβλα, θα είχε περίπου 10 δεκάδες κατακόρυφα και 10 δεκάδες οριζόντια και άρα η τάξη μεγέθους του θα ήταν των μερικών χιλιάδων (10,000 με τους συγκεκριμένους αριθμούς). Χωρίς την αναλογία, θα υπολόγιζα με το μάτι έναν πολύ μικρότερο αριθμό.
 

nickel

Administrator
Staff member
Χοντρικά, αν ο τοίχος απέναντί μου είχε τούβλα, θα είχε περίπου 10 δεκάδες κατακόρυφα και 10 δεκάδες οριζόντια
Από στάδιο μάς γράφεις;
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Σε μια εκπομπή του Κανάκη (Ράδιο Αρβύλα), ακούμε ότι η δικογραφία για την υπόθεση Siemens είναι 9.000.000 σελίδες.

Προφανώς ο αριθμός είναι εξωφρενικά μεγάλος και με έναν απλό υπολογισμό, βλέπουμε ότι κάτι δεν πάει καλά. Με μια ταχύτητα γραφής 200 λέξεων το λεπτό, που είναι πολύ, και ας πούμε 200 λέξεις την σελίδα, σε μεγάλη γραμματοσειρά, θα χρειαζόταν κανείς 17 χρόνια 24ωρης δουλειάς για να γράψει τόσο πολύ. Για να διαβάσει κάποιος -όχι βέβαια για να μελετήσει- το ίδιο κείμενο, θα χρειαζόταν περί τα 14 χρόνια.
Δεν ξέρω αν ο αριθμός είναι ακριβής, αλλά για να συγκεντρωθεί το υλικό, συγκεντρώνεται - δεν δουλεύει ένα μόνο άτομο για να να σχηματιστεί δικογραφία, και η συγκεκριμένη υπόθεση έχει απασχολήσει πολύ κόσμο :) Θα το ψάξω λίγο περισσότερο όταν ξεπεραστεί πρόβλημα τεχνικής φύσης που αντιμετωπίζω εσχάτως...
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Να το πούμε αλλιώς. Θα έπρεπε να είναι 30.000 τόμοι των 300 σελίδων. Πόσες βιβλιοθήκες ξέρεις στην Ελλάδα που να διαθέτουν 30.000 τόμους από οτιδήποτε;
 

SBE

¥
Διάβασα στην αρχή δισκογραφία της Ζήμενς, οπότε εννιά εκατομμύρια αντίτυπα ωραίες πωλήσεις για διεθνές σουξέ. :upz:

Μια που αναφέρει ο δόχτορας βιβλία, μία φίλη κληρονόμησε τη βιβλιοθήκη ενός καθηγητή Γερμανικής φιλολογίας, περίπου 5.000 βιβλία. Όταν μου το είπε φαντάστηκα το σπίτι τους να έχει μετατραπεί σε αποθήκη αλλά όταν τα είδα στα ράφια διαπίστωσα ότι τελικά δεν ήταν και τόσα πολλά.

Και φυσικά υπάρχει πάντα το αμερικάνικο σύστημα: διασχίζουμε αυτή τη στιγμή τη γέφυρα του Μπαίλεϋ, η οποία έχει μήκος όσο οχτακόσιες πλάκες Ίον μικρές, ύψος το μισό του Εμπάιρ Στέητ και το πάχος κάθε κολώνας είναι δυο φορές η μέση του αγάλματος της Ελευθερίας. Ζυγίζει όσο εκατό νταλίκες. ;)
 

SBE

¥
Αν είχε χρησιμοποιήσει πεντακοσάευρα θα ήταν ακόμα μικρότερο.
 

nickel

Administrator
Staff member
Μια και θυμηθήκαμε κι αυτό το νήμα με τον τόσο αόριστο και γενικόλογο τίτλο, οι χτεσινές αποκαλύψεις για τα ομόλογα των 600 δισ. από το Έθνος:

www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63867784
 

Zazula

Administrator
Staff member
Επειδή μπορεί να νομίζετε ότι το θέμα έχει ξεψυχήσει, ότι ακόμη κι οι πλέον αμβλύνοες εννόησαν — κι ότι δεν μπορεί τα πάντα να περιστρέφονται γύρω απ' τη γλώσσα:
Κι επειδή νομίζω δεν το έχουμε βάλει, ιδού το από πού βρέθηκαν τα λεφτά:
Αν νομίζατε πως τα είχατε δει και ακούσει όλα, τα δυο παραπάνω βιντεάκια θα σας διαψεύσουν... :scared: Κι άντε μετά να μαζεύουμε όλα τα ανεκδιήγητα μυθεύματα που τσαμπουνά αυτός ο κύριος... :(
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Νόμιζα ότι το θέμα έχει κλείσει, αλλά μπα, οπότε, άλλαξα τον τίτλο...

(Το νήμα είχε ξεκινήσει με τον μυστηριώδη τίτλο αλλαντάλλων: Χα, χα, χα, χα. Στον κύβο.)
 

nickel

Administrator
Staff member
Άκουσα πρώτα το δεύτερο, το 6λεπτο, από το οποίο πληροφορήθηκα ότι «ο Σώρρας μεταβίβασε στην αμερικανική κυβέρνηση ορισμένα πνευματικά δικαιώματα που έχουν να κάνουν με πολύ υψηλή τεχνολογία — τεχνολογία που ήταν γνωστή στον ελληνικό χώρο την εποχή του Ζηνός και του Απόλλωνος». Αναρωτιέμαι αν προλαβαίνω να κατοχυρώσω κάτι πατέντες που δεν κατοχύρωσε ο Δημόκριτος.

Τώρα ακούω στο περίπου το πρώτο βιντεάκι (μα τρεισήμισι ώρες!) και έχω την εντύπωση ότι έχουν πακετάρει κάθε παπάρα που έχει ειπωθεί στα χρόνια που παρακολουθώ αυτά τα θέματα. Στα 29 λεπτά αρχίζει να εξηγεί ότι η Μακντόναλντ χρηματοδότησε το TLG για να βοηθήσει στις έρευνες για την τεχνητή νοημοσύνη. Συνεχίζω, ακμαίος, να δω αν θα χτυπήσουν παγκόσμιο ρεκόρ παπάρας!
 

SBE

¥
Χαρά στην υπομονή σου. Εγώ παρακολούθησα μέχρι το σημείο που αναφέρεις το δεύτερο και δεν άντεξα, αν και τώρα σκέφτομαι ότι θα έπρεπε να κατοχυρώσω τον τροχό.
 
Τώρα ακούω στο περίπου το πρώτο βιντεάκι (μα τρεισήμισι ώρες!) και έχω την εντύπωση ότι έχουν πακετάρει κάθε παπάρα που έχει ειπωθεί στα χρόνια που παρακολουθώ αυτά τα θέματα. Στα 29 λεπτά αρχίζει να εξηγεί ότι η Μακντόναλντ χρηματοδότησε το TLG για να βοηθήσει στις έρευνες για την τεχνητή νοημοσύνη. Συνεχίζω, ακμαίος, να δω αν θα χτυπήσουν παγκόσμιο ρεκόρ παπάρας!

Καλά, πόσο ελεύθερο χρόνο έχεις και τον σπαταλάς έτσι;:D
 

nickel

Administrator
Staff member
Ομολογώ ότι δεν είχα δώσει σημασία στις λεπτομέρειες όλων αυτών που λένε ο Σώρρας, ο Λαμπράκης και η υπόλοιπη μαφία των άκηδων (των Κρητικών του E.N.D.). Ο λογικός άνθρωπος, άμα ακούει για τράπεζα της Ανατολής και ομόλογα των 600 δις, τα πετάει αμέσως εκεί που τους αξίζει —στον κάλαθο των αχρήστων— και συνεχίζει τη δουλειά του. Καλώς ή κακώς, άρχισα να ακούω το βιντεάκι αυτή τη φορά και είπα να προσέξω περισσότερο τα γύρω-γύρω. Το άκουσα όλο: δυόμισι ώρες ομιλία και μία ερωτήσεις. Τι κατάλαβα;

Το ευρύτερο φαινόμενο που εύκολα διαπιστώνει κανείς στην ταλαιπωρημένη ελληνική κοινωνία είναι η ευκολία με την οποία ακόμα και σοβαροί άνθρωποι και μορφωμένοι πιστεύουν του κόσμου τις απίθανες υποσχέσεις ή εξηγήσεις. Για κάθε προσωπικό πρόβλημα —ιατρικό, αισθηματικό, οικογενειακό, οικονομικό κ.ά.— κόσμος και κοσμάκης στρέφεται για βοήθεια ή παρηγοριά στους πάμπολλους τσαρλατάνους που προφέρουν τα κατάλληλα ματζούνια. Ξέρουμε άλλωστε ότι τα κόμματα που έχουν βρεθεί στη θέση της μείζονος ή της ελάσσονος αντιπολίτευσης σπάνια απέφυγαν τον πειρασμό να υποσχεθούν λαγούς με πετραχήλια, κι ας γνώριζαν ότι οι υποσχέσεις του είναι ανέφικτες.

Ανακάλυψα λοιπόν ότι αυτοί εδώ οι τσαρλατάνοι του END αποφάσισαν να τεστάρουν κανονικά το ακροατήριό τους. Ποιο είναι το τεστ; Για να πιστέψεις το παραμύθι με τα 600 δις, πρέπει να είσαι ο απόλυτος χάννος: θα πρέπει πρώτα να πιστέψεις και εκατό άλλα παραμύθια. Το ρεκόρ το έχουν τα παραμύθια της Χαλιμάς, αλλά αυτά θέλουν χίλιες και μία νύχτες, ενώ ο δόκτωρ Λαμπράκης στην ομιλία του έχει μόνο δυόμισι ώρες. Σ’ αυτές τις δυόμισι ώρες κατάφερε πραγματικά να χωρέσει πολλές δεκάδες από τους μύθους που διακινούν διάφοροι τρελοί και πονηροί του διαδικτύου: γλωσσικούς, πολιτικούς, οικονομικούς, μεταφυσικούς. Περιέργως, για γιατρός που ήταν, μόνο με ιατρικούς μύθους και γνήσια ματζούνια και νερά του Καματερού δεν ασχολήθηκε ο δόκτωρ Λαμπράκης. Απ’όλα τ’ άλλα είχε ο μπαξές του. Στο κέντρο: το μεγαλείο της φυλής και πώς μας πολεμούν οι εχθροί, που σπάνια δεν είναι Εβραίοι. Θα έλεγα ότι η ακροδεξιά παπάρα πήγε σύννεφο, αλλά δύσκολα βάζεις πολιτικό στίγμα στην τρικυμία εν κρανίω. Από τους ΕΛ ξεκίνησε και έφτασε σε Καζάρους και ακασικά πεδία και μισθοφόρους της Blackwater (πολλές χιλιάδες είναι στην Αττική και πληρώνονται κανονικά, έτοιμοι να αντιμετωπίσουν λαϊκό ξεσηκωμό), είπε για πολιτικούς που έχουν πάρει εντολή να βγάλουν την Ελλάδα από το ευρώ και να τη προσδέσουν στο δολάριο, η Μακντόναλτ χρηματοδότησε τον Θησαυρό της Ελληνικής Γλώσσας (TLG) για να βοηθήσει στην ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης (που λίμναζε χωρίς την πρόσβαση στο σύνολο των ελληνικών λέξεων, οι οποίες είναι δισεκατομμύρια σαν τα δολάρια του Σώρρα), μέχρι και για κάποιο κανόνι του χωροχρόνου άκουσα κάποια στιγμή, που είναι ελληνική εφεύρεση, αλλά την πούλησε πολιτικός μας στους Αμερικανούς έναντι ασυλίας. Πολλά απ’ αυτά που άκουσα τα βρίσκει κανείς εδώ: http://topotamiemeis.blogspot.gr/2013/07/dna-adrianos-bezouglof-5-end.html, αλλά φαίνεται ότι οι άνθρωποι κάθονται και σοφίζονται κάθε τόσο καινούργια τεστ για τους χάννους που τους ακούνε.

Δεν έχω καταλάβει αν θέλουν να φτιάξουν κόμμα ή να στήσουν κάποιο είδος νιγηριανής απάτης, αλλά κάποιες τόσο ξεδιάντροπες αγυρτείες γιατί να περιφέρονται ελεύθερες; Αυτή είναι η μια απορία. Η μεγαλύτερη απορία (επειδή υπάρχει και βιντεάκι από συγκέντρωση περίπου 1.000 ατόμων σε ξενοδοχείο της Αθήνας, όπου νομίζω ότι είπαν περίπου παρόμοιες αρλούμπες και συκοφαντίες): πώς είναι δυνατό τόσοι άνθρωποι να κάθονται να ακούνε έναν τέτοιο χείμαρρο βλακείας και να μη βγάζουν κιχ; Είναι τόσο ανεγκέφαλος πια ο περιούσιος λαός μας;
 

pidyo

New member
Νόμιζα ότι το θέμα έχει κλείσει, αλλά μπα, οπότε, άλλαξα τον τίτλο...

(Το νήμα είχε ξεκινήσει με τον μυστηριώδη τίτλο αλλαντάλλων: Χα, χα, χα, χα. Στον κύβο.)

Αν είχα πάρει είδηση το περιεχόμενο του νήματος, θα σας είχα προειδοποιήσει εγκαίρως ότι ο τίτλος ήταν άστοχος για μια μικρή ομάδα ανθρώπων: τους υπαλλήλους του Ιστορικού Αρχείου της ΕΤΕ, οι οποίοι, σε διάφορες φάσεις δικαστικής διερεύνησης του θέματος, ή για απαντήσεις στην πληθώρα των εξωδίκων που κατά καιρούς έστελναν αυτοί οι τύποι, έτρεχαν να βρουν στα αρχεία απαντήσεις για τον κάθε πικραμένο, δουλεύοντας πολλές υπερωρίες. Μέχρι γνωστοί στο Παρίσι επιστρατεύτηκαν, για την ανεύρεση φύλλων γαλλικών εφημερίδων στις οποίες είχε δημοσιευθεί η συγχώνευση της Τράπεζας της Ανατολής με την Εθνική. Μεγάλη πίκρα για όλους, με διαβεβαιώνουν.

Παρεμπιπτόντως, η ιστορία με την ΤτΑ έχει, τρόπον τινά, ανεξαρτητοποιηθεί από την υπόθεση Σώρρα, και διαθέτει και δική της σοβαροφανή ιστοσελίδα: http://banquedorient.org/web.
 
Πολλά απ’ αυτά που άκουσα τα βρίσκει κανείς εδώ: http://topotamiemeis.blogspot.gr/2013/07/dna-adrianos-bezouglof-5-end.html, αλλά φαίνεται ότι οι άνθρωποι κάθονται και σοφίζονται κάθε τόσο καινούργια τεστ για τους χάννους που τους ακούνε.

Καταπληκτικό το λινκάκι. Εκεί δε με τους Χάζαρους, τους Υξώς και το τείχος των Γωγ και Μαγώγ ενθουσιάστηκα εντελώς. Σετάκι με το Εκκρεμές του Φουκώ που ξαναδιαβάζω τώρα στις διακοπές!
 

bernardina

Moderator
ΙΑ ΗΩ ΩΥΙΕ ΑΕΙ ΕΙ
Όπως διαπιστώσατε δέν υπάρχει κανένα σύμφωνο. Σε καμιία άλλη γλώσσα δεν συμβαίνει αυτό.
ΙΑ σημαίνει όπως
ΗΩ είναι η αυγή
Ω ΥΙΕ γιέ μου
ΑΕΙ ΕΙ Να είσαι πάντα!

"Σαν την αυγούλα να είσαι πάντα γιέ μου!" αυτό σημαίνει.



Ε... χμμ... Δεν σημαίνει ακριβώς αυτό, δεδομένου ότι το ει είναι οριστική, ούτε ευκτική ούτε προστακτική... Και το οία γράφεται με όμικρον γιώτα... Και το Ηώς θέλει κι ένα ρημάδι σίγμα τελικό...

Αλλά ακόμα κι αν ήταν σωστό, τι αποδεικνύει το ότι μερικοί τύποι λέξεων δεν έχουν σύμφωνα;

Α, συγνώμη! Το λέει ακριβώς από κάτω.

Διαχρονικά η Ελλάδα δέν ζήτησε τίποτα από κάποιον άλλο λαό. Όλοι οι άλλοι ζήτησαν από μας. Όλοι οι άλλοι πήραν από εμάς. Όλοι οι άλλοι και σήμερα ακόμη παίρνουν από εμάς. Όμως ο Έλληνας δέν πήγε στη Σιγκαπούρη να ζητήσει μαθηματικά. Γιατί μας φαίρνετε μαθηματικά Σιγκαπούρης να διδάσκονται στα σχολεία; Δέν πήγαμε εμείς σε κανένα μέρος του κόσμου να μας ορίσουνε τί είναι η ελευθερία, τί είναι η δημοκρατία, τι είναι η δημόσια διοίκηση επειδή εμείς τα ορίσαμε. Επομένως εμείς είμαστε οι φορείς και πολύ περισσότερο οι μεταφορείς του πολιτισμού. Δεν θέλω απόψε να κάνουμε φιλοσοφική συζήτηση αλλά πρακτική συζήτηση επειδή γνωρίζω ό,τι τα δικά σας προβλήματα είναι πρακτικά.


Μά'στα, μά'στα...

Για τη σκοτωμένη ορθογραφία δεν θα κλάψω --τα 'θελε και τα 'παθε εκεί που πήγε κι έμπλεξε. Για τον κακομοίρη τον ορθό λόγο, όμως, θα μουσκέψω πολλά μαντίλια. Για τη δε σχέση αιτίου αιτιατού που δολοφονήθηκε χωρίς έλεος μέσα στον εγκέφαλο αυτών των ανθρώπων θα θρηνήσω και θα στηθοκοπηθώ.

Ύστερα θα συνεχίσω την ανάγνωση για να μου φτιάξει πάλι το κέφι. Ρε σεις, αυτοί δεν παίζονται! Σίγουρα έχουν άλλο DNA... :woot:
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Ρε σεις, αυτοί δεν παίζονται! Σίγουρα έχουν άλλο DNA... :woot:
Θέλατε κι άλλες αποδείξεις ότι μας ψεκάζουν; Αν δεν είναι αυτοί ψεκασμένοι, τι είναι;
 
Top