Οι λεξιπλασίες της κρίσης
ημερομύθιο
Ασταθές στοιχείο (χρόνος ημιζωής: 20') της οικογένειας των λαθρανιζών, το οποίο προκύπτει όταν η σπάνια (πλέον) γαία ημερομίσθιο βομβαρδιστεί με ακτίνες δέλτα(νι-ταυ) και έψιλον(κάπα-ταυ), διαδικασία που μέχρι στιγμής έχει επιτευχθεί στο περιβόητο Μίσθοτρων των Βρυξελλών. Ταχύτατα ακτινοβολεί ενδειάμεσα σωμάτια και μεταπίπτει στο σταθερό στοιχείο ημερονήστιο, το οποίο δεν συντηρεί τη ζωή και για το οποίο δεν έχει μέχρι στιγμής βρεθεί κάποια πρακτική χρήση (αν και χορηγείται πειραματικά σε νηστικοπαθή άτομα).
εγγαστρίμισθος
Άτομο που μπορεί να επιβιώνει με υποσχέσεις και ψέματα, και το οποίο δίνει την εντύπωση ότι η επιβίωσή του προέρχεται από κάπου αλλού (λ.χ. από το ημερονήστιο — βλ.λ.) και όχι από αυτόν τον ίδιο.
μυθοσυντήρητος
Όποιος παραμυθιάζεται πως μπορεί να είναι μισθοσυντήρητος στις μέρες μας.
ενιαίο μυθολόγιο
Η μυθολογική εξομοίωση των παροχετεύσεων [παροχών+καταληστεύσεων] στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
μυθολογικό κόστος
Το λεγόμενο «μισθολογικό κόστος» σύμφωνα με τα στοιχεία (καθώς και σύμφωνα με όλους τους κοινωνικούς εταίρους). Αποτελεί κεντρικό άξονα της Ελληνικής Μισθοπλασίας.
ακριτομισθία
Αντικειμενικώς σπάνιο (πλέον) ον που ενδιαιτεί και εν Ελλάδι, το οποίο ωστόσο από τους Δυτικούς θεωρείται ότι αντιστοιχεί κι από ένα σε κάθε Έλληνα (των νεογνών συμπεριλαμβανομένων). Την ώρα όμως που οι Έλληνες (αν και όχι επισήμως) επιχειρούν να απομυθοποιήσουν αυτήν την εμμονή των Δυτικών, η άλλη πλευρά έχει καταφέρει να απομισθοποιήσει όλη τη χώρα.