Αυτό βέβαια δεν συμβαίνει γιατί οι σφαίρες κάνουν διακρίσεις, είναι γιατί στέλνουν άντρες σε μάχιμες θέσεις.
Το οποίο νομίζω καταργείται σιγά σιγά, αν και υπάρχει πάντα ο φόβος ότι αν ο αντίπαλος συλλάβει καμιά στρατιωτίνα θα υπάρξει μεγάλη αναστάτωση για το ζήτημα πίσω στις ΗΠΑ.
Από την άλλη έβλεπα μια άλλη στατιστική που έλεγε ότι στις ΗΠΑ πολύ περισσότερες γυναίκες είναι θύματα δολοφονίας στο χώρο εργασίας παρά άντρες. Κι αυτό οφείλεται φυσικά όχι στο ότι ο ληστής της τράπεζας πυροβολεί μόνο γυναίκες αλλά στο ότι περισσότερες γυναίκες εργάζονται σε θέσεις που έχουν επαφή με το κοινό, άρα είναι στο δρόμο του ληστή.
Γενικά δεν πρόκειται να βρούμε καμιά άκρη με τέτοιες στατιστικές, γιατι σε κάθε περίπτωση οι λόγοι της διαφοράς οφείλονται στη συμμετοχή σε κάθε δραστηριότητα. Γιατί υπάρχουν περισσότερες γυναίκες στις ρεσεψιόν; Ή περισσότεροι άντρες στο στρατό; Και το ζητούμενο ποιό είναι; Να είναι παντού 50-50;
Περί ροζ: πέρα από τα ιστορικά του χρώματος, αυτό που κατακρίνεται είναι η υπερβολή με την οποία έχουν αγκαλιάσει το χρώμα όσοι ασχολούνται με τα παιδικά ζητήματα. Εγώ μικρή δε θυμάμαι να είχα τίποτα ροζ. Είχα βισινί, είχα μπλε, είχα κόκκινα, κίτρινα κλπ.